13.1.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9 – 98,9 FM

 

«H παλιά νομενκλατούρα της πολιτικής με συμπεριφορές Μαρίας Αντουανέτας πρέπει να εκλείψει. Η Τρόικα μπορεί να απαιτεί πολύ σκληρά μέτρα αλλά μαζί με όλα έχει αποφασίσει να καθαρίσει την βρώμα της διαφθοράς από την Ελλάδα». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του Ράδιο 9 και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντάσκα και Γιάννη Παπαγιάννη.

 

Νέα δεδομένα στην Ευρώπη

Έχουμε νέα δεδομένα στην Ευρώπη αναφορικά με το ευρώ και την ευρωζώνη. Η απόφαση είναι να κρατηθεί στο ευρώ η Ελλάδα και σε αυτή την απόφαση εντάσσεται και η χθεσινή παρέμβαση, μετά την συνάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί.

Ενόψει λοιπόν αυτών των νέων δεδομένων εγώ έχω καταθέσει μία άποψη. Η Τρόικα έρχεται και προκειμένου να μας δοθεί το απαραίτητο νέο πακέτο εμείς πρέπει να υποχωρήσουμε σε μια σειρά από θέματα. Οι συνομιλίες θα είναι σκληρές και κρίσιμες. Τι είναι καλύτερο; Να μιλήσει με τον κάθε ένα μας ξεχωριστά ή να μας αντιμετωπίσει σαν μια ενιαία φωνή με κοινή γραμμή; Δεν πρέπει να δούμε ποια πρέπει να είναι η δική μας θέση; Να συγκροτήσουμε, να σχεδιάσουμε και να καταρτίσουμε μια εθνική πολιτική. Πρέπει πάση θυσία, να υπάρξει μια συνάντηση τώρα για να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο. Το δικό μου ερώτημα είναι: Όλοι μαζί, ή «διαίρει και βασίλευε» ;

 

O Λουκάς Παπαδήμος έχει την στήριξή μου

Θυμάστε πως από παλιά είχα προτείνει τον κ. Παπαδήμο σαν το καταλληλότερο πρόσωπο για να μπορέσει να βοηθήσει την χώρα στην κρίσιμη κατάσταση που έβλεπα από νωρίς πως θα φτάσουμε. Εγώ στηρίζω τον κ. Παπαδήμο και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν το πρόβλημα και τώρα κρύβονται. Εγώ μπήκα σε αυτή την προσπάθεια χωρίς να έχω καμία ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. Όμως μπήκα για να μπορέσω να βοηθήσω να σωθεί η πατρίδα. Δεν είναι ώρα λοιπόν να αναλάβουν όλοι τις δικές τους ευθύνες; Γιατί κρύφτηκαν;

 

Να διαλύσουμε την κορυφή της πυραμίδας στο λαθρεμπόριο

H ερώτηση που κατέθεσα σήμερα στον κ. Πρωθυπουργό έχει να κάνει με ένα θέμα εξαιρετικά σοβαρό που εδώ και πολλά χρόνια παραμένει ανοιχτή πληγή για τα δημόσια έσοδα.

Και μιλάω για το εκτεταμένο λαθρεμπόριο καυσίμων. Γιατί το κράτος για χρόνια τώρα αδρανεί; Γιατί δεν υπάρχει ένα αξιόπιστο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισροών–εκροών καυσίμων στις δεξαμενές των πρατηρίων βενζίνης με δυνατότητα να ελέγχεται κεντρικά; Γιατί τόσα χρόνια τώρα δεν έχουν αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά οι μεγάλοι λαθρέμποροι του πετρελαίου; Που σταματούν οι έλεγχοι και γιατί; Επειδή δεν μπορούμε να πιάσουμε τα μεγάλα κεφάλια συνεχίζουμε να επιβαρύνουμε τον έλληνα φορολογούμενο. Πρέπει να πιαστεί η κορυφή της πυραμίδας, να διαλύσουμε όλο το σύστημα λαθρεμπορίας και τις παράνομες μεθόδους που χρησιμοποιούν.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε