12.4.2012,

”ΟΧΙ στην διάσωση της Ευρώπης με χρήματα των ΗΠΑ”

Στείλτο Email

Κατά της χρηματοδότησης του ΔΝΤ οι ρεπουμπλικανοί

Ο λευκός οίκος μπορεί να χαιρετίζει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές και βουλευτές.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires, οι ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές και βουλευτές δηλώνουν αντίθετοι σε οποιαδήποτε χρηματοδότηση του ΔΝΤ για την ενίσχυση της Ευρώπης.

«Ο εξαναγκασμός των Αμερικανών για τη διάσωση των ευρωπαϊκών κρατών είναι ανήθικος,» δήλωσε ο γερουσιαστής Tom Coburn προσθέτοντας πως η διάσωση θα παρατείνει και δεν θα εξομαλύνει τα βάρη της Ευρώπης.

Συνολικά 26 γερουσιαστές παρουσίασαν το νομοσχέδιο “No More IMF Bailouts Act” που έχει ως στόχο να ακυρώσει την πιστωτική γραμμή των 108 δισ. δολ. που δημιουργήθηκε το 2009 για το ΔΝΤ καθώς και να επιβάλλει στο υπουργό Οικονομικών Secretary Timothy Geithner να μπλοκάρει οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια του ΔΝΤ για τη διάσωση της Ευρώπης με χρήματα των ΗΠΑ.

Ανάλογη προσπάθεια πραγματοποιούν σύμφωνα με το “capital.gr” οι ρεπουμπλικανοί βουλευτές με την Cathy McMorris Rodgers να ηγείται ομάδας 23 βουλευτών που παρουσίασαν το δικό του νομοσχέδιο για την ακύρωση της πιστωτικής γραμμής.