19.12.2011,

Άγγλος ιστορικός για τη Μακεδονία

Για να μη ξεχνιόμαστε κύριοι Σκοπιανοί,

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, διάσημος ιστορικός, Ρόμπιν Λέιν Φοξμιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, με αφορμή την οργάνωση στο Μουσείο Ασμόλιαν του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μεγάλης  έκθεσης για το βασίλειο των αρχαίων Μακεδόνων, του οίκου των Τεμενιδών, με τίτλο «Από τον Ηρακλή στον Αλέξανδρο»,  υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας και με τη σύμπραξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, δήλωσε, μεταξύ των άλλων, ότι «οι Σκοπιανοί που ισχυρίζονται ότι τα Σκόπια είναι η Μακεδονία, η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι αμαθείς και εξοργιστικοί». Με δεδομένη την αξιοθρήνητη και, παράλληλα, εξωφρενική επιμονή των Σκοπιανών στην παραχάραξη της ιστορίας, δεν αποκλείεται να εκλάβουν τα φτυσίματα για …βροχή, αν και ο καθείς ελπίζει να έχουν υποστεί πραγματικά σοκ, ιδίως η ηγεσία τους.

Σε ότι μας αφορά, οφείλουμε ελεγκτικά να επισημάνουμε ότι παρόμοια δήλωση με αυτή του Άγγλου ιστορικού δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα κανένας Έλληνας πολιτικός του δικομματισμού της συμφοράς, μετά την ένοχη ενδοτική στροφή και αλλαγή θέσεως επί του Σκοπιανού, με την οποία αγνοήθηκε η δεσμευτική απόφαση που έλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1992 (ούτε το όνομα Μακεδονία, ούτε παράγωγό του…).

 

Η ΔΗΛΩΣΗ του Άγγλου καθηγητή και ιστορικού

_______________________________________

 

«Αυτή η έκθεση είναι η πιο σημαντική από όσες έχουν γίνει ποτέ στην Αγγλία.

Έχει ένα ιστορικό μήνυμα, το οποίο πολιτικά πρέπει να επαναλαμβάνεται: Η Μακεδονία είναι ένα ελληνόφωνο βασίλειο στη βόρεια Ελλάδα με κατοίκους που έχουν ελληνικά ονόματα και λατρεύουν τους Έλληνες θεούς.

Αυτοί που ζουν στα Σκόπια και λένε ότι εκείνη είναι η Μακεδονία, η πατρίδα του Αλεξάνδρου, είναι αμαθείς και εξοργιστικοί.

Είναι σαν κάποιος να πει ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει τις ρίζες του στη Λευκορωσία και ότι η Οξφόρδη ήταν το Μινσκ»…

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε