18.6.2012,

ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑ.Ο.Σ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Στείλτο Email

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, το κόμμα του πατριωτισμού και της ευθύνης, δια του Προέδρου κ. Γ. Καρατζαφέρη, επέλεξε στις δύσκολες τούτες ώρες για το Έθνος να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ευθύνης, είναι οι ακόλουθοι:

 

1. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ διότι ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου 2009, ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην ιστορικής σημασίας ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, ΔΙΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ τον επερχόμενο οικονομικό τυφώνα, όχι μόνο για την Ελλάδα, όχι μόνο για την Ε.Ε., αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, ΚΑΛΕΣΕ τον τότε Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να προχωρήσει γρήγορα σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αναθέτοντας στον κ. Λ. Παπαδήμο το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας, ώστε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν επαρκέστερα τις επιπτώσεις της επερχόμενης καταιγίδας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, η διορατική ματιά του Προέδρου μας δεν έγινε πιστευτή και κατανοητή από την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ.

 

2. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ διότι ο Πρόεδρός μας κ. Γ. Καρατζαφέρης διαβλέποντας και πάλι πιο καθαρά και πιο έντονα από όλους, τα τραγικά αποτελέσματα της επελθούσας οικονομικής κρίσης και την συνολική ανικανότητα διαχειρήσεώς της από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ήδη από τον Μάιο, είχε θέσει ως αναγκαία πολιτική προτεραιότητα την παραίτηση του κ. Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του.

 

3. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ διότι ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ότι η πτώση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ–ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, δεν έπρεπε να οδηγήσει σε μια κυβέρνηση υποκατάστατο του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα επιτάχυνε την πορεία καταστροφής και διάλυσης και την οποία Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΥΨΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ την σωτηρία του τόπου, ενήργησε καίρια και αποτελεσματικά, προκειμένου να αποτρέψει την μαθηματική βεβαιότητα, επερχόμενη καταστροφή.

 

4. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ διότι πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ, τόσον από πλευράς αξιοπιστίας του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος, όσο και κυρίως από πλευράς ικανότητας στη διαχείριση μιας κρίσης τέτοιου μεγέθους, η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ήταν αυτή του κ. Λ. Παπαδήμου, δηλαδή του προσώπου που ο Πρόεδρός μας από τον Φεβρουάριο του 2009, προτείνει σταθερά ως καταλληλότερο διαχειριστή της ελληνικής κρίσης.

 

5. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ διότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί πλέον τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, ορίζεται από δύο κεντρικά μέτωπα: Αυτό στο οποίο μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά και των ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι θέλουν την διατήρηση της ενότητας και της ευρωπαϊκής σύγκλισης από τη μια, και από την άλλη, αυτό στο οποίο συμμετέχουν όσοι επενδύουν στο χάος, στη διάλυση και στην καταστροφή, προκειμένου να ζήσουν τις ιδεοληπτικές τους φαντασιώσεις. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, με σταθερή και αταλάντευτη πορεία και πίστη στα οράματα των μεγάλων Ευρωπαίων διανοητών και φιλοσόφων, συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε το όνειρο να μην μετατραπεί σε εφιάλτη, η ελπίδα σε τραγωδία, η προσπάθεια σε μια ανείπωτη ήττα.

 

6. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ διότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, κουρασμένη και αηδιασμένη από τα πάσης φύσεως «σοσιαλιστικά πειράματα» αλλά και τις αντίστοιχες «Νέο-φιλελεύθερες» εμμονές, απογοητευμένοι από την δικομματική διαχείριση, η οποία το μόνο που πέτυχε ήταν το να φτάσουμε στην σημερινή τραγωδία, ΑΠΑΙΤΕΙ από τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν αποτελεσματικές δράσεις, προκειμένου η ΕΛΛΑΔΑ να επιστρέψει στην πορεία και να επανακαταλάβει την θέση που ιστορικά, πολιτικά και κοινωνικά της αξίζει. Από αυτή την εντολή ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν μπορούσε και δεν θα άρμοζε να δηλώσει «ΑΠΩΝ».

 

7. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ διότι αμφισβητούμε στην πράξη τον κυβερνητικό δικομματισμό έχοντας ταυτοχρόνως την πεποίθηση ότι είναι δυνατή μια πατριωτική, αποτελεσματική, ορθολογική διακυβέρνηση του τόπου. Η μη συμμετοχή μας αντιθέτως, θα ενίσχυε και θα διατηρούσε την πεποίθηση ότι στην πραγματικότητα, τα μόνα κόμματα εξουσίας, άρα και η μόνη μορφή εξουσίας, είναι αυτή που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός.

 

 

8. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ διότι από τη στιγμή που ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ΚΑΘΟΡΙΣΕ τις εξελίξεις και τελικώς ΕΠΕΒΑΛΛΕ στα δύο άλλα κόμματα την άποψή του περί του κ. Λ. Παπαδήμου ως του μόνου κατάλληλου, ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ, οικονομικά, εθνικά και κοινωνικά συνθήκες, έπρεπε ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ, αλλά κυρίως ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ, ώστε η επιλογή αυτή, να μην τορπιλισθεί από την γέννησή της, όπως δυστυχώς όλοι υποψιαζόμασταν ότι θα συνέβαινε.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ:

 

• Πιστοί στην δέσμευση του Προέδρου μας κ. Γ. Καρατζαφέρη και των βουλευτών του κόμματος, να υπηρετήσουμε με συνέπεια, ήθος και ευθύνη την πατρίδα και τον ελληνικό λαό.

• Συμμετέχουμε στην Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, δίνουμε προοπτική και ελπίδα στον ελληνικό λαό, διαμορφώνουμε τις συνθήκες για μια μεγάλη πατριωτική μεταρρύθμιση.

 

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

 

ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ

ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΠΗΓΗ: ΆλφαΈνα