15.1.2012,

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ MEGA

 

Ο Πρόεδρος τρου ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στην έκτακτη εκπομπή του MEGA, μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή, τόνισε μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

Δημ/φος: Κλείνετε το κεφάλαιο της συνεργασίας μετά το “όχι” του κ. Σαμαρά ή το σκέπτεστε ακόμα και να γίνει κυβέρνηση χωρίς την ΝΔ;

 

Γ. Καρατζαφέρης: Νομίζω ότι κατ’ αρχήν πρέπει να ακούσουμε τις τελικές προθέσεις του πρωθυπουργού. Δεύτερον: Να μην κλείσουμε την πόρτα στην προσπάθεια η οποία θα ξεκινήσει από αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι άκομψο τουλάχιστον. Εάν δεν ακούσω, δεν μπορώ να πάρω τελικές αποφάσεις. Εάν το ζητούμενο ήταν να φύγει -σώνει και καλά- ο Παπανδρέου γιατί δεν μπορούσε να τα φέρει πέρα, το πρώτο πράγμα το καταφέραμε με την σκληρή αντιπολίτευση. Το θεωρώ δεδομένο. Το είπε ευθέως στη Βουλή. Δεν γίνεται καμία σκέψη, ή κουβέντα διαφορετικά. Τώρα το θέμα με την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε, θέλει 6 μήνες για να κατατεθεί πρόταση μομφής πάλι. Άρα τι θέλουμε; Παπανδρέου μόνο με 153, ή να μπορέσουμε να βρούμε έναν Πρωθυπουργό, που θα μπορούσαμε να “σκεπαστούμε” όλοι κάτω από την σκέπη του; Αν αυτός ο πρωθυπουργός, υπάρξει από τις προτάσεις που θα γίνουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε ενδεχομένως να πούμε “ναι”, με αυτόν συνεργαζόμαστε”.

 

Δημ/φος: Εσείς έχετε τέτοια πρόταση;

 

Γ. Καρατζαφέρης: Βεβαίως και έχω. Θα ήταν ανεύθυνο αν δεν είχα. Θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του πω: “Αυτό το πρόσωπο μπορεί να στεγάσει το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό τόξο που υπάρχει μέσα στη Βουλή.

 

Δημ/φος: Τι πιστεύετε θα γίνει αύριο; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει αυτές τις διαβουλεύσεις;

 

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν γίνεται διαφορετικά. Ο Πρωθυπουργός πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τύποις, καταθέτει την εντολή του. Δεν ξέρω αν το κάνει και ουσία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αρχίζει μια διαβούλευση. Ακούει τον έναν, ακούει τον άλλον. Αλλά πρέπει να ακούσουμε τον Πρόεδρο πρώτα και μετά.

 

Δημ/φος: Μπορεί να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμα και με μια λαμπρή ιδέα πρωθυπουργού, αν ο κ. Σαμαράς και η κ. Μπακογιάννη έχουν πει “όχι”; Και βεβαίως τα κόμματα της Αριστεράς…..

 

Γ. Καρατζαφέρης: Εγώ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πάω να μιλήσω. Αν αύριο πουν “πρωθυπουργός ο Λαζαρίδης”, θα πει “όχι” ο Σαμαράς; Ας ακούσουμε ποιο είναι το όνομα επιτέλους. Αυτή η βιασύνη του Σαμαρά, μου κάνει τρομερή εντύπωση. Εκεί είναι το βάζο με το γλυκό, μη φοβάσαι, δεν θα στο φάει κανείς.

 

Δημ/φος: Ο κ. Σαμαράς όμως το έχει ξεκόψει. Δεν κουβεντιάζει.

 

Γ. Καρατζαφέρης: Και μέχρι προχθές δεν ψήφιζε την σύμβαση και εχθές είπε “θα την ψηφίσω”.

 

Δημ/φος: Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με μια κυβέρνηση με επικεφαλή τον κ. Βενιζέλο, υπό κάποιες προϋποθέσεις;

 

Γ. Καρατζαφέρης: Όταν φοράει πράσινο “μαντηλάκι”, είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά, πράσινο μαντηλάκι είναι. Μιλάμε για μια οικουμενική κυβέρνηση και του είπα από το βήμα της Βουλής: “Πρόσεχε να προχωρήσεις με τόλμη και να μην κάνεις μεσοβέζικα πράγματα”. Επειδή υποψιάζομαι τι μπορεί να είναι. Περιμένω λοιπόν να δω αν θα υπάρχει τόλμη στην συνέχεια της προτάσεως. Και αν ο Πρωθυπουργός είναι ένας Πρωθυπουργός που με καλύπτει για τις ανάγκες που έχει η χώρα σήμερα, θα κάτσω να συζητήσω. Θα στείλω στα λιοντάρια μέσα τον λέκτορα ή τον απόστρατο υποστράτηγο, ή τον επί τιμή;

 

Δημ/φος: Θέλετε ένα πρωθυπουργό που να είναι ισχυρό πολιτικό πρόσωπο και μια κυβέρνηση που θα είναι εξόχως πολιτική.

 

Γ. Καρατζαφέρης: Βεβαίως, αυτό λέω. Και μάλιστα με τους πρωταγωνιστές. Δεν πάμε να βάλουμε τα τσικό. Είναι πολύ εύκολο να βάλεις τα τσικό και να κρυβόμαστε από πίσω. Εγώ ποτέ δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από το παιδί μου. Πρέπει να βγω μπροστά. Αυτή είναι η ευθύνη μου. Και ο κ. Σαμαράς πιστεύω, αν το σκεφτεί λίγο καλύτερα, θα δει ότι πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

 

Δημ/φος: Το σενάριο κυβέρνησης με πρωθυπουργό το Βενιζέλο πως το βλέπετε; Το μετέδωσε το Ρόιτερ.

 

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν ξέρω τι μετέδωσε το Ρόιτερ, αλλά και πάλι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τι θα άλλαζε;

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε