30.12.2011,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ SPORT FM.

«Αυτό που λέτε τώρα το έχω προτείνει πριν 18 μήνες. Κάθε μέρα λέω το ίδιο πράγμα: “ H κατάσταση δεν σώζεται με ένα άτομο μόνο. Να πάμε όλοι μαζί – αυτοί που θέλουν να έλθουν”. Εν πάση περιπτώσει, αν η αριστερά πιστεύει στο «έξω από το ευρώ», ή οτιδήποτε άλλο, δεν με ενδιαφέρει.

Εμείς όλοι οι άλλοι όμως, μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο «τόξο» και να δώσουμε μια αισιοδοξία στο τόπο μας. Να πάμε όλοι. Από τον κ. Φώτη Κουβέλη και την κ. Μπακογιάννη, μέχρι τους μεγάλους». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του Sport FM.

ΤΟΞΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Πάμε να κάνουμε ένα «τόξο», να βοηθήσουμε τον τόπο και να εμφυσήσουμε λίγο αισιοδοξία. Ο κόσμος σπαράσσεται, δοκιμάζεται, κλαίει, δεν έχει να φάει, δεν έχει να πληρώσει τα γραμμάτιά του. Οι τράπεζες προχωρούν σε κατασχέσεις και αγριότητες.

Τώρα που μιλάμε, ο κ. Σαμαράς ενώ είπε το «μισό ΝΑΙ», βάζει όρους. Δεν θα λέγεται “εθνική “αλλά “μεταβατική” η κυβέρνηση…Αυτά είναι πράγματα κατώτερα των περιστάσεων και γι αυτό αγανακτεί ο κόσμος.

Είμαι πολύ προβληματισμένος για το “που το πάνε μερικοί”, και τι θέλουν να πετύχουν.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ

Δεν με φοβίζει η κρίση. Αυτή πολεμιέται. Με φοβίζει η ακρισία των πολιτικών προσώπων. Μια πρωτόγνωρη ακρισία. Χάνεται η Ελλάδα και οι μισοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ “τσινάνε” και λένε: “Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας”. Το ίδιο και της ΝΔ, προεξάρχοντος του εμπειρότατου κ. Σ. Χατζηγάκη, του παλαιότερου βουλευτή της. Και κάθονται οι ηγεσίες και φυλακίζονται στο περιβάλλον τους, που τους λέει: “ Μην κάνεις αυτό, δεν σε συμφέρει, ή κάνε κάτι άλλο..”.

Μα είναι σοβαρά και υπεύθυνα πράγματα αυτά; Πάμε μαζί να λύσουμε την κατάσταση, τον “Γόρδιο δεσμό”, και μετά από δύο μήνες πάμε σε εκλογές. Και ο καθένας “παρασημοφορείται” ή “σιχτιρίζεται” από τον Ελληνικό λαό.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει σήμερα. Ο κ. Παπανδρέου επιμένει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης – ενώ έχει χάσει την δεδηλωμένη, δεν έχει τους 151 -, ο δε κ. Σαμαράς από την άλλη μεριά λέει: “ναι μεν αλλά…”. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά που διαδραματίζονται; Αντέχουν σε σοβαρή κριτική;

Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ

Ο κ. Ρέππας την έκανε με “ελαφρά πηδηματάκια “…. Αυτά είναι “παραμύθια”. Έχει ξεκινήσει πριν 1 ώρα για να πάει να συναντήσει στη Συγγρού τους ανθρώπους του Σαμαρά.. Δεν έχει και τόση κίνηση η Λ. Συγγρού…Αυτά είναι αστειότητες και αθλιότητες. Αυτά τα πράγματα λύνονται. Λες : “Αντώνη, έλα να πάμε να λύσουμε το πρόβλημα “.

Να καθίσουμε σε ένα γραφείο μέσα στη Βουλή, που είναι και ο φυσικός μας χώρος, και να αποφασίσουμε να το λύσουμε. Αποφασίζουμε την διάρκεια της κυβέρνησης. 2,3,4 μήνες. Εσύ ξέρεις καλά αυτό τον τομέα, πάρε και ανάλαβέ τον.

Πάμε όλοι μαζί για την Ελλάδα. Στέλνουμε το μήνυμα και αναπνέει όλη η αγορά και αποκαθιστούμε την αισιοδοξία και ξαναδίνουμε το χαμόγελο στα χείλη του κόσμου. Έτσι, αρχίζει και μας βλέπει και η Ευρώπη πιο σοβαρά.

Αυτό το απλό πράγμα δεν μπορούν να το κάνουν για ένα λόγο: Με τον υπολογισμό των επιτελείων τους και του πολιτικού σχεδιασμού που τους λένε κατά πόσο οριακά θα αυξήσουν τα ποσοστά τους. Όταν σκέφτονται με αυτή τη λογική, τότε, πως θα σώσουν την Ελλάδα; Δυστυχώς, είναι και οι δύο τους για ”σιχτίρισμα”.

ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Τα δύο μεγάλα κόμματα να προτείνουν ένα σοβαρό πρόσωπο που δεν έχει πολιτικές βλέψεις για να μην τον φοβούνται, και το οποίο να απολαμβάνει κύρους και σεβασμού στην Ευρώπη. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι ένα τέτοιο σοβαρό πρόσωπο το οποίο δεν θα απέκρουα. Αλλά όταν η Μέρκελ είπε στον κ. Παπανδρέου χθες “Σημίτη”, δεν μπορείς να γυρίσεις στα παλιά, σε μια από τα ίδια.

Έστειλε το μήνυμα στον κ. Παπανδρέου ότι μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση με τον Σημίτη επικεφαλής, θα έφερνε ομαλότητα . Μας πρότειναν ήδη χθες, το πότε θα γίνει το δημοψήφισμα, καθώς και το ερώτημα που θα πρέπει να τεθεί..

Έχουμε ξεφτιλιστεί τελείως! Πρέπει να επαναφέρουμε και να δώσουμε στο λαό μας την χαμένη του αξιοπιστία και αξιοπρέπεια. Αυτό είναι το πρώτο και σημαντικό πράγμα που πρέπει να επιτύχουμε.

Αν δεν μπουν οι “πρωτοκλασάτοι” δεν γίνεται. Αν θέλεις να διακριθείς και να πρωταγωνιστήσεις , δεν βάζεις τα “τσικό”, τα ‘δεύτερα’ σου να παίξουν στην εθνική σου ομάδα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε