4.11.2011,

Ο ξένος τύπος για τις “σκανταλιές” του Γιωργάκη…

Διεθνή ΜΜΕ: «Παπανδρέου, ο άνθρωπος που απειλεί το ευρώ» φέρνει το… «χάος»

 

Με ένα πρωτοσέλιδο, που τα λέει όλα, κυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη, η γαλλική εφημερίδα «Liberation», σχολιάζοντας με μία ελληνική λέξη, όλα όσα προκάλεσε η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ενώ την ίδια ώρα, η «Le Figaro» επιτίθεται στον έλληνα πρωθυπουργό θεωρώντας τον ως τον «άνθρωπο που απειλεί το ευρώ».

 

Η Liberation γράφει με λευκά ελληνικά γράμματα τη λέξη «χάος» σε γαλάζιο φόντο, βάζοντας έναν αστερίσκο και εξηγώντας από κάτω στα γαλλικά ότι «η ανακοίνωση διενέργειας δημοψηφίσματος της Ελλάδας για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες προκάλεσε πανικό στην ευρωζώνη και απειλεί το ευρώ».

 

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποιεί στο πρωτοσέλιδό της και η «Le Figaro», γράφοντας: «Παπανδρέου, ο άνθρωπος που θέτει σε κίνδυνο το ευρώ».

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η ανακοίνωσή του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος με θέμα τη συμφωνία των Βρυξελλών οδήγησε σε «βουτιά» τις παγκόσμιες αγορές.

 

Παράλληλα, η έγκυρη εφημερίδα φιλοξενεί τις χθεσινές δηλώσεις του γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος επιμένει ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι η μόνη λύση για τη σωτηρία της Ελλάδας, ενώ συμπληρώνει ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης θα τεθεί επί τάπητος στη σύνοδο των G20.

 

Φαρμακερά βέλη γαλλικής προέλευσης προς το Μέγαρο Μαξίμου…

 

Tα διεθνή ΜΜΕ για το υπουργικό και τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

 

«Ο έλληνας πρωθυπουργός κέρδισε την υποστήριξη του υπουργικού συμβουλίου για το δημοψήφισμα» αναφέρει το Reuters. Το πρακτορείο σημειώνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός πολέμησε σειρά κατακρίσεων για την απόφασή του και εξασφάλισε την υποστήριξη των υπουργών του για το δημοψήφισμα, το οποίο, σύμφωνα με την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

 

Το BBC κάνει λόγο για «υποστήριξη του σχεδίου δημοψηφίσματος από τους έλληνες υπουργούς», επισημαίνοντας ότι το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο στηρίζει την αμφιλεγόμενη απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου.

 

«Ο Παπανδρέου υπερασπίζεται το σχέδιο για δημοψήφισμα» τονίζει η αναφορά της ιστοσελίδας του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο χθες, αιφνιδίασε, επικροτώντας την απόφαση του πρωθυπουργού με σχετικό άρθρο («Μπράβο κύριε Παπανδρέου»). Το Spiegel προσθέτει ότι οι υπουργοί στήριξαν τον Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο, κάνοντας εκτενή αναφορά στα όσα είπε ο πρωθυπουργός ενώπιόν τους.

 

To Sky News γράφει στην ιστοσελίδα του ότι ο έλληνας πρωθυπουργός «αντιμετωπίζει την αντίδραση των ευρωπαίων ηγετών για την απόφασή του να διενεργήσει δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Βρυξελλών». Το δημοσίευμα υπογραμμίζει τον «θυμό» των Μέρκελ και Σαρκοζί, φιλοξενώντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος είπε ότι «το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, μόλις ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της ευρωπαϊκής συμφωνίας».

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε