8.1.2012,

Φεστιβάλ δικομματικής κωλοτούμπας

  • 3 Νοεμβρίου 2011 23:30
  • Αριθμός σχολίων: 2

του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου

προέδρου της Νεολαίας ΛΑΟΣ

…Κι εκεί που είχα ησυχάσει, αποδεχόμενος τον νέο αστικό μύθο του δικομματισμού, που θέλει τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, όχι πάντα ικανά, αλλά υπεύθυνα και συνεπή στον πολιτικό τους λόγο και στις θέσεις τους. Κι ενώ μέσα μου είχα τακτοποιήσει την τάξη των πραγμάτων, που θέλει ως μόνη παραφωνία σε αυτά τα συνεπή κόμματα, τον Γ. Καρατζαφέρη «που κάνει κωλοτούμπες». Κι ενώ το παραμύθι που με νανούριζε κάθε βράδυ από τα δελτία ειδήσεων ήταν κοπλέ, με καλούς πρίγκιπες, σταχτοπούτες, νάνους και φυσικά τον κακό δράκο, ήρθε αυτή η εβδομάδα και μου τά κανε όλα γής μαδιάμ.

Το φεστιβάλ της δικομματικής κωλοτούμπας που παίχτηκε τις τελευταίες μέρες σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Κάνες, ήταν ομολογουμένως θεαματικό, αλλά με βρήκε λίγο απροετοίμαστο καθώς δεν είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα. Όπως και να έχει, παρά την κατάρρευση της τάξης των πραγμάτων που είχα μέσα μου, το θέαμα ήταν τόσο συναρπαστικό που με συνεπήρε. Έτσι κατέγραψα την πορεία των θεαματικών παραστάσεων.

ΒΡΥΞΕΛΕΣ

Ο καλός πρίγκιπας ΓΑΠ, που δίνει την μάχη για την σωτηρία του οικογενειακού του Βασιλείου, εδώ κι ενάμιση χρόνο μας έχει κατεβάσει όλων των ειδών τα επιχειρήματα για να μας πείσει πως κάθε λύση κουρέματος του χρέους, θα είναι καταστροφική για την χώρα. Ευρισκόμενος όμως στην Βρυξέλες, εγκαινίασε το φεστιβάλ με μία θεαματική κωλοτούμπα. Υπέρμαχος του κουρέματος του χρέους, δίνει την μάχη για να πείσει τους Ευρωπαίους και επιστέφει καλπάζοντας θριαμβευτικά και κραδαίνοντας στο χέρι ένα ολόχρυσο 50%, που πλέον δεν είναι καταστροφή αλλά η αναπάντεχη λύση των προβλημάτων.

O έτερος πρίγκηψ και συγκάτοικος του πρώτου από τότε που σπούδαζαν στα σχολεία των καλών, μέχρι τώρα μας είχε μάθει να διαφωνεί με όλους και με όλα και να έρχεται σε σύγκρουση με τους ευρωπαίους εταίρους του στο Λαϊκό Κόμμα. Τώρα ευρισκόμενος στις Βρυξέλες, την ώρα που συζητείται το κούρεμα, περιμέναμε όλοι να εμφανιστεί στην σύσκεψη του Λαϊκού Κόμματος ως ταύρος εν υαλοπωλείο. Αντ αυτού δεν μπορούσε να αφήσει το συγκάτοικο να κλέψει τις εντυπώσεις των εγκαινίων του φεστιβάλ κωλοτούμπας. Κάνοντας μία δεξιόστροφη και εξίσου θεαματική κολοτούμπα τους αφήνει όλους άφωνους μένοντας καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης απολύτως σιωπηλός. Καμία απάντηση στην Μέρκελ που ήθελε να κουρέψει την Ελλάδα με την φυλή. Καμία απάντηση στον Σαρκοζί που ακολουθούσε από δίπλα. Γνωρίζοντας πως η θεματικά κωλοτούμπα πρέπει να είναι απρόβλεπτη, μένει απρόσμενα εντελώς άφωνος…

ΚΑΝΕΣ

Αν η αρχή του φεστιβάλ ήταν θεματική, η συνέχεια αποδείχθηκε πολύ πιο πλούσια. Ο ΓΑΠ, από εκεί που μας ανέλυε το πόσο εκβιαστικό και άκαιρο θα ήταν ένα δημοψήφισμα που θα έθετε σε ερωτηματικό την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αιφνιδιάζει μέχρι και τους συμπαίκτες του… προκηρύσσοντας δημοψήφισμα. Φεύγει για τις Κάνες, κρατώντας στο τσεπάκι ένα καλό λούπ για το κλείσιμο της κωλοτούμπας. Από εκεί που όλοι υπέθεταν πως το δημοψήφισμα θα γινόταν για την επικύρωση των συμφωνιών της 26ης Οκτωβρίου το ερώτημα μετατρέπεται στο αν θέλουμε να μείνουμε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι… Και το θέαμα αποκτά πλέον καταιγιστικούς ρυθμούς…

ΑΘΗΝΑ

Επιστρέφει στην Αθήνα ανυποχώρητος, με τα χρηματιστήρια σε όλο των κόσμο να κάνουν από πίσω του βουτιά και χωρίς να δέχεται καμία συζήτηση για μη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Μπαίνει σε ένα δωμάτιο με τους υπουργούς του. Κλείνει τις πόρτες. Η μουσική σταματάει. Τα τύμπανα ξεκινούν τον γρήγορο ρυθμό προετοιμάζοντας το μαγικό που έρχεται. Οι πόρτες ανοίγουν και… το δημοψήφισμα έχει εξαφανιστεί!!!

Ο συγκάτοικος Σαμαράς δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει στο ρεσιτάλ θεάματος του αντιπάλου του που έχει κλέψει τα δυνατά χειροκροτήματα του κοινού. Πρέπει να παίξει ένα πολύ δυνατό χαρτί για να ισοφαρίσει και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από αυτό του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Εδώ και ενάμιση χρόνο είχε χτίσει όλη την πολιτική του πάνω στην άρνησή του να ψηφίσει το μνημόνιο και να υπογράψει την δανειακή σύμβαση. Όμως ο κίνδυνος να μείνει στα παρασκήνια του φεστιβάλ λόγω έλλειψης φαντασίας της χορογραφίας του του καίει τα σωθικά. Πρέπει να τα παίξει όλα για όλα και το κάνει… Η απάντηση στον ΓΑΠ θα αποτελέσει πράγματι την πιο θεματική κωλοτούμπα του φεστιβάλ: «Εσύ ψήφισες το κείμενο ενός μνημονίου και υπέγραψες το κείμενο μίας δανειακής σύμβασης που σου επέβαλαν οι δανειστές. Εγω θα κάνω το ανεπανάληπτο. Θα δεσμευτώ πως θα υπογράψω μία νέα χειρότερη δανειακή σύμβαση και ένα νέο μνημόνιο χωρίς να έχω κάν το κείμενο…»

Πράγματι μία τόσο θεματική κωλοτούμπα δεν θα μπορούσε να μην συνεπάρει το κοινό και να μην επισκιάσει όλες τις προηγούμενες. Η κριτική επιτροπή ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που συζητάει πλέον σοβαρά να πάρει το μετάλλιο της πρωθυπουργίας από τον ΓΑΠ και να το απονείμει στον συγκάτοικό του. Ο πρώτος όμως δεν θα το αφήσει και τόσο εύκολα. Έχω την αίσθηση πως το θέαμα μόλις άρχισε. Συνιστώ να αδειάσετε το μυαλό σας από ότι ξέρατε μέχρι τώρα και να παρακολουθήσετε αναπόσπαστοι το θέαμα. Από δώ και πέρα θα έχουμε πραγματικά πρωτότυπες δημιουργίες και εκτελέσεις που θα μείνουν στην ιστορία του αθλήματος…

 

Αφήστε το σχόλιό σας

2 σχόλια στο Φεστιβάλ δικομματικής κωλοτούμπας

  1. Ο/Η manolo λέει:

    Θα κάνω μία σοβαρή πρόταση στους υπεύθυνους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ρυθμικής Γυμναστικής… Στείλτε τον Κύριο Σαμμαρά στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012 και το χρυσό το έχουμε στο τσεπάκι!

Σχολιάστε