18.10.2011,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA”

 

«Το Σαββατοκύριακο έκανα ένα ταξίδι στην Μόσχα με σκοπό να διερευνήσω αν πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, ενδιαφέρον για να ανακοπεί αυτή η πορεία μας στην καταστροφή. Πρέπει να πω πως η κυβέρνηση λέει ψέματα πως προσπαθεί και έχει απευθύνει πρόσκληση στην Ρωσία. Τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο που ήμουν εκεί – από την Παρασκευή που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε μέσα στην Βουλή πως έχει σταλεί η πρόσκληση – η πρόσκληση δεν είχε φθάσει. Η Ελλάδα παραμένει μονομερώς κολλημένη στους Γερμανούς και αυτό ενοχλεί τους Ρώσους. Τους ενοχλεί αυτή η αντιμετώπιση που έχουν από την Ελληνική κυβέρνηση».

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην πρωινή εκπομπή του MEGA “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA” στους δημοσιογράφους, Δημήτρη Καμπουράκη, Γιώργο Οικονομέα και Γιάννη Σαραντάκο.

 

Το κήρυγμα του Πατριάρχη Μόσχας και η Εθνική μας κυριαρχία

Εγώ θα ενημερώσω τον Πρωθυπουργό για τις επαφές μου στη Μόσχα, αλλά και για τα όσα διαμείφθηκαν εκεί. Θεωρώ ως πολύ σοφή και πατρική την ομιλία του Πατριάρχη Κύριλλου για την διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας. Είναι το παν. Αν δεν έχεις την εθνική σου κυριαρχία δεν έχεις τίποτε.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Έχουμε έναν εξαιρετικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος όμως δεν εξαιρείται. Πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες. Να συμβάλει θετικά με το κύρος του, ώστε να ξεφύγουμε από το λήθαργο στον οποίο έχουμε πέσει. Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός χρόνος. Αυτό που έχουμε σήμερα δεν είναι κυβέρνηση. Αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία τόσο στον κ. Παπανδρέου όσο και στην χώρα. Ο κ. Παπανδρέου θα βρει την ευκαιρία που ψάχνει να παραιτηθεί και τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει εντολή σε κάποιον άλλον να σχηματίσει μια νέα, πιο σύνθετη κυβέρνηση από την υπάρχουσα Βουλή. Δεν πιστεύω πως πρέπει να ανατεθεί κάτι τέτοιο σε πρώην πρωθυπουργούς. Εδώ απέτυχαν στις εύκολες και καλές μέρες, θα έρθουν να πετύχουν τώρα στα δύσκολα; Για ποιο λόγο να γυρίσουμε πίσω;

 

Η Ελλάδα θα σωθεί αν ομονοήσει

Δεν βλέπω σε τι θα βοηθούσε τον κ. Σαμαρά και αυτή ακόμη η αυτοδυναμία. Θα είναι μόνος αυτός απέναντι στο 60% των υπολοίπων και θα είχε και να αντιμετωπίσει ένα ΠΑΣΟΚ που θα ξαναγύριζε στον παλιό του εαυτό. Το θέμα είναι να μπορέσουμε όλοι οι Έλληνες να ενωθούμε, να πάμε όλοι μαζί. Οι προεκλογικές υποσχέσεις Σαμαρά είναι εικονική πραγματικότητα. Ούτε και το ίδιο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν πιστεύει σε αυτές. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει, αν δεν υπάρξει τουλάχιστον μια πενταετής περίοδος χάριτος για την χώρα ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Χρειαζόμαστε μια περίοδο χάριτος και συγκεκριμένο σχέδιο για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε.

 

Όχι στο ξεπούλημα του κράτους

Είμαι αντίθετος στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Το σχέδιο ΕΥΡΗΚΑ είναι ακριβώς αυτό. Το απόλυτο ξεπούλημα. Το είπα μέσα στην Βουλή και επιμένω: “Όποιος προχωρήσει σε ξεπούλημα, θα τον πάω στο Γουδή”. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και προς άλλες κατευθύνσεις πέρα από αυτούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να μην μένουμε προσκολλημένοι στην Ευρώπη και την Αμερική. Για τον λόγο αυτό είμαι αδέσμευτος. Δεν έχω τέτοιες εξαρτήσεις. Είμαι ο μόνος που μιλώ για επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής μας πολιτικής προς το συμφέρον της Ελλάδος. Και τελικά πρέπει να αναζητήσουμε αυτούς που μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν. Από μια κυβέρνηση των “σκουπιδιών”, προτιμώ σαφώς περισσότερο μια κυβέρνηση των “τούβλων” (BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

 

Η Ελλάδα όμηρος των συντεχνιών

Όλοι μας πρέπει να κάνουμε τον αυτοέλεγχό μας και την αυτοκριτική μας για να δούμε που οδηγούν οι πράξεις μας, καθώς και τι αποτέλεσμα έχουν και οι αποφάσεις μας στην κοινωνία. Με ενοχλούν τα ψέματα του κ. Ραγκούση στο θέμα των ταξί. “Δεν υπάρχει συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή εντολή και οδηγία στο θέμα των ταξί”, απάντησε στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ κ. Σαλαβράκου ο Επίτροπος Ρεν. Δεν με απασχολεί τι κάνει ο κ. Σαμαράς με τους “συγγενείς” του, και τον κ. Λυμπερόπουλο.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους της χώρας. Το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό. Αυτό σημαίνει διάλυση. Η διάλυση όμως προέρχεται από την κυβέρνηση, η οποία δυστυχώς, δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη στη χώρα. Έχει αποτύχει. Δεν έχει τη δύναμη, και ως εκ τούτου, πρέπει να φύγει. Μια άλλη κυβέρνηση θα μπορούσε να βάλει τα πράγματα σε μια άλλη ρότα και πορεία πολύ πιο διαφορετική.

 

Τι περιμένω από την σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπούλιας έχει αποδείξει ότι έχει καλά “αυτιά”. Καιρός είναι να δούμε στη σημερινή του συνάντηση, εάν έχει και καλό “στόμα”. Κρεμιέμαι από τα χείλη του σήμερα. Πιστεύω, ότι κάτι θα ακουστεί. Είναι ίσως το τελευταίο καταφύγιο για τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί και ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από αυτή τη κυβέρνηση.

Ο κ. Παπούλιας έχει πολλά περιθώρια να αναλάβει πρωτοβουλίες. Έχει το κύρος, την πείρα και την σοβαρότητά του. Πάνω από όλα αυτά, γνωρίζει τον κ. Παπανδρέου από μικρό παιδί. Δεν ξέρω τι θα κάνει, αλλά όμως, δεν μπορεί να παραμείνει άλλο απαθής, δεδομένης της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας. Είναι ξεκάθαρο αυτό πλέον.

 

Να βρει το θάρρος να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου

Πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να βρει το θάρρος και να παραιτηθεί για να ανοίξει έτσι ο δρόμος για μια άλλη κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει την ευθύνη της εξόδου από τη κρίση και τη σωτηρία της χώρας μας.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, είναι οι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας. Το ΠΑΣΟΚ μας κυβέρνησε 21 χρόνια. Διέλυσαν και ξεφτίλισαν την χώρα μας διεθνώς. Κάποιοι προφανώς, δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Καιρός είναι να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου και να ανοίξει τον δρόμο. Εάν παραιτηθεί, δεν θα έχει τη δικαιολογία ο κ. Σαμαράς για να μην συμμετέχει σε ένα νέο σχήμα για την διάσωση της χώρας. Να πάμε όλοι μαζί να σώσουμε τον τόπο.

 

Αντισυνταγματικό το νομοθετικό έργο της παρούσας κυβέρνησης.

Έχω επανειλημμένα τονίσει στη Βουλή, ότι όταν κυβερνάς και νομοθετείς υπό έλλειμμα εθνικής κυριαρχίας, όλα σκοντάφτουν στο Σύνταγμα. Ας εξετάσουμε προσεκτικά το Σύνταγμα μας. Δεν αντέδρασε κανείς για τις δηλώσεις του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας, αναφορικά με απώλεια της εθνική μας κυριαρχίας.

 

Περιμένω από τους δικαστές να πράξουν το καθήκον τους.

Να εντατικοποιήσουν την δουλειά τους οι δικαστές μήπως και μπορέσουν και κλείσουν μερικούς στη φυλακή. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έστειλε στη Βουλή 85 υποθέσεις πρώην υπουργών. Και τις “έπνιξαν” όλες. Όπως έπνιξαν και τόσες άλλες όπως τις υποθέσεις με τη SIEMENS, και τα υποβρύχια…

Πρόκειται για μια εθνική κατάντια η οποία τροφοδοτείται, δυστυχώς, από τα δύο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το ένα βοηθά το άλλο, καθόσον, όπως λέει και φιλόσοφος λαός: “κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει”…

Αλληλοκαλύπτονται και ξεπλένουν τα σκάνδαλά τους. Που είναι η Εξεταστική για τα Στατιστικά Στοιχεία; Επειδή και τα δύο μεγάλα κόμματα – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – εμπλέκονται και επιβαρύνονται, το “έπνιξαν” το αυτό θέμα…

Έπρεπε να έχουν γεμίσει τις φυλακές του Κορυδαλλού με πολιτικά πρόσωπα. Κάποιοι πρέπει να πάνε μέσα φυλακή.

 

Όχι σε λύσεις από αυτούς που μας χρεοκόπησαν

Είναι δυνατόν, αυτοί που χρεοκόπησαν τα οικονομικά των κομμάτων τους, να σώσουν τα οικονομικά της πατρίδας μας; Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το μόνο κόμμα το οποίο δεν χρωστά τίποτα σε καμία τράπεζα. Η έρευνα της BlackRock αποκάλυψε τα “μη εξυπηρετούμενα” δάνεια τους που ήσαν κρυμμένα στις “ντουλάπες”.

 

Να δημοσιεύονται τα “ποθεν έσχες” των δημοσιογράφων

Υπάρχουν κάποιοι “ιντερνετικοί” δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι “με τον μήνα σε κάποιους”, όχι για να τους βοηθούν, αλλά για να βρίζουν τους αντιπάλους τους. Δεν θα βάλω “φίμοτρο” στον εαυτό μου. Θα ανοίξω το στόμα μου και θα βάλω το “φίμοτρο” σε αυτούς που πρέπει. Για να μάθουν να είναι σοβαροί και αξιοπρεπείς, και να μην εκβιάζουν καταστάσεις.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε