15.1.2012,

Κύρια σημεία συνέντευξης Προέδρου Λαός κ. Γ. Καρατζαφέρη στο “ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94,5″

 

«Στις μέρες μας, έχει χαθεί ο σοβαρός πολιτικός λόγος. Στην Ευρώπη η κα Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί, αποφασίζουν μυστικά για το μέλλον ενός λαού. Tο μέλλον μας και ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τίποτε. Μένει εντελώς αμέτοχος. Και το χειρότερο είναι πως δεν απασχολεί κανέναν αυτό. Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί αποφάσισαν και έβαλαν την Ελλάδα σε καραντίνα για να μην αγγίξει το “μπαμ” της Ελλάδος τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και κυρίως αυτές του Νότου. Δεν ενδιαφέρονται αν θα σωθούμε. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην τους “κολλήσουμε”».

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στον Ρ/Σ Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

 

Χάσαμε και χάνουμε σχεδόν τα πάντα

Όλα αυτά έχουν διαλύσει το κράτος. Δεν υπάρχει πια Ελλάδα. Για μήνες τώρα επιμένω και το λέω σε όλους τους τόνους σε κάθε ευκαιρία. Καταλάβετέ το. Το φορτίο είναι πολύ βαρύ για έναν. Η κατάσταση δεν προχωρά έτσι. Αν προχωρήσουν σε ένα “κούρεμα” πάνω από 35% οι τράπεζές μας δεν θα αντέξουν. Θα έρθουν και θα τις πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Χάσαμε την νομισματική μας αυτοτέλεια, χάσαμε τη δυνατότητα να έχουμε δική μας δημοσιονομική πολιτική, τώρα θα χάσουμε και τις Τράπεζες και δεν θα έχουμε τίποτε δικό μας.

 

Το δόγμα ανήκουμε στην Δύση μας κατέστρεψε

Δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή στο να μένουμε προσκολλημένοι στην Γερμανία. Πρέπει να κοιτάξουμε να δούμε τι μας συμφέρει. Υπάρχουν επενδυτές από την Ρωσία που περιμένουν πρόσκληση να έρθουν να επενδύσουν εδώ χωρίς να εξαγοράσουν τίποτε. Xθες ο Κινέζος Πρέσβης, μου έλεγε τα ίδια πράγματα. Μας δίνουν 100 και εμείς παίρνουμε τα 2.

Πρέπει να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να αναζητήσουμε δανεισμό εκτός Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Η λύση είναι επαναπροσδιορισμός της εξωτερικής μας πολιτικής και αξιοποίηση και εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου και της γεωστρατηγικής μας θέσης.

 

Η Ελλάδα βυθίζεται και ο πολιτικός κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται

Δεν έχει αντιληφθεί ο πολιτικός κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει. Ο κ. Σαμαράς ζητά εκλογές για να έρθει να κυβερνήσει. Να κυβερνήσει πάνω σε τι; Αν κερδίσει αυτοδυναμία τι το διαφορετικό θα κάνει; Πώς θα επαναδιαπραγματευθεί; Εδώ είναι αντιπολίτευση, και η Τρόικα δεν τα βρίσκει μαζί του. Θα τα βρουν όταν γίνει κυβέρνηση; To έχω πει πολλές φορές μέχρι σήμερα. Να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση. Αν πηγαίναμε περισσότεροι στην Ευρώπη, όσοι δεν επενδύουμε στο χάος -αν δείχναμε πως είμαστε σοβαροί, θα δίναμε μια πειστική εικόνα και απάντηση στην Ε.Ε. Κατ΄ αρχήν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πρέπει να μαζέψει τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, τηλεόραση και εφημερίδες και να τους ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση της χώρας. Να τους πει: “εκεί βρισκόμαστε, κοιτάξτε πως θα το διαχειριστείτε χωρίς κορώνες και σπέρνοντας πανικό”. Ύστερα να μαζέψει τους πολιτικούς αρχηγούς και να δούμε πως θα μπορέσουμε να πάμε ενωμένοι στην Ε.Ε. για το καλύτερο δυνατόν.

 

Ο Βενιζέλος έκαψε πολύ νωρίς το πολιτικό του κεφάλαιο

Είχα πει πως ο κ. Βενιζέλος είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Όμως έκαψε πολύ νωρίς το πολιτικό του κεφάλαιο. Το ίδιο βέβαια και ο κ. Παπανδρέου ο οποίος δεν έχει μάτια να κοιτάξει τον ελληνικό λαό. Θα γίνουν διεργασίες μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Έχει πολλούς ανθρώπους εφεδρείες και εκτός των Βενιζέλου – Παπανδρέου.

 

Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα κάνει την διαφορά

Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, πρέπει να αντλήσει δυνάμεις και να κινήσει όλες εκείνες τις νοηματικές διαδικασίες που χρειάζονται, για να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Υπάρχουν λύσεις.

Με τον ΛΑ.Ο.Σ. τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Εγώ γνωρίζω πως να βρίσκω εναλλακτικές λύσεις. Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση: Κεφαλαιοποίηση όλου του χρέους, ανάληψή του από ένα Ευρωπαϊκό Οργανισμό, 5 χρόνια περίοδος χάριτος στην Ελλάδα και εν συνεχεία εξόφληση του χρέους με ετήσιες δόσεις των 10 δισ.

Αυτή είναι η μόνη προοπτική που μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία του κράτους και την υπερηφάνεια της χώρας. Και φυσικά δουλειά. Αν δεν δουλέψουμε όλοι σκληρά δεν θα σωθούμε.

 

Για το “χαράτσι” στα ακίνητα

Ο Νόμος είναι Νόμος, άσχετα αν είναι άδικος. Γιατί και άδικος είναι και Αντισυνταγματικός.

Για όσους όμως δεν έχουν και δυσκολεύονται συνηθίζω να λέω πως: “υπέρτατος νόμος είναι το γάλα του παιδιού σου”.

Πρώτα δίνεις γάλα στο παιδί σου, και μετά όλα τα άλλα.

 

Για την εργασιακή Εφεδρεία

Στην παρούσα φάση κάθε απώλεια θέσεων εργασίας μειώνει την καταναλωτική κίνηση. Σκοτώνει την αγορά και αυτό οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας και λουκέτα. Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για ακόμη βαθύτερη ύφεση.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε