7.1.2012,

Μπουτάρης: “Νιώθω πιο κοντά στους Τούρκους παρά στους Γερμανούς”

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είναι γνωστός για τις δηλώσεις του και τις απόψεις του, οι οποίες πάντα προκαλούν το Εθνικό αίσθημα των Ελλήνων. Αυτή τη φορά, σε συνέντευξή του σε τούρκικη εφημερίδα, ο ανατρεπτικός δήμαρχος δήλωσε πως Νιώθω τον εαυτό μου πιο κοντά στους Τούρκους, σε σχέση με τους Γερμανούς.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι με έναν Γερμανό δεν έχω κανένα κοινό σημείο, αλλά με έναν Τούρκο έχω ένα σωρό. Καταρχάς, πρέπει να ξεχάσουμε το μίσος μεταξύ μας, είμαστε άνθρωποι του ίδιου εδάφους, μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία, ο τρόπος ζωής μας είναι ίδιος, τα φαγητά μας είναι ίδια», τονίζοντας παράλληλα και σχέδια εκδηλώσεων του δήμου με στόχο την ελληνοτουρκική προσέγγιση.

Αυτό που ξέχασε να πει ο κος Μπουτάρης είναι πως η ιστορία που μοιραζόμαστε με τους Τούρκους είναι ιστορία γραμμένη με το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που έχουν σφαχτεί σε διάφορες ιστορικές περιόδους -ακόμα και πρόσφατες-  από τους προγόνους των φίλων του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Το δε έδαφος, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αυτό που οι Τούρκοι με την βία απέσπασαν από τους γηγενείς Έλληνες και που το ίδιο προσπαθούν ακόμα στην Κύπρο, στην Ίμβρο, στην Τένεδο, στο Καστελλόριζο, στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Αφήστε το σχόλιό σας

1 σχόλιο στο Μπουτάρης: “Νιώθω πιο κοντά στους Τούρκους παρά στους Γερμανούς”

  1. Ο/Η mardik100 λέει:

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ!!

Σχολιάστε