30.12.2011,

Πρεμιέρα με προβλήματα για τη φοροκάρτα – Από που την προμηθεύεστε και πως την ενεργοποιείτε

Από σήμερα η φοροκάρτα μπαίνει στη ζωή μας αρχικά προαιρετικά και υποχρεωτικά από 1/01/2012.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ 
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάτε σε μια τράπεζα και να ζητήσετε να σας δώσουν μια φοροκάρτα. Δε χρειάζεται να δώσετε ούτε τα στοιχεία σας ούτε να υπογράψετε κάποιο χαρτί.

Οι τράπεζες από τις οποίες οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα είναι οι ακόλουθες: Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, TBANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική, Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΕ
Η ενεργοποίηση θα µπορεί να γίνει µε δύο εναλλακτικούς τρόπους, αλλά και µε τη βοήθεια των υπαλλήλων στα ΚΕΠ.  Ο φορολογούµενος, αν είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, µπαίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και µε τους προσωπικούς του αριθµούς, ταυτίζει την κάρτα µε τον ΑΦΜ του. Αλλιώς, θα πρέπει να αποστείλει µέσω SMS από το κινητό του τηλέφωνο, τον κωδικό της κάρτας και το ΑΦΜ του στον αριθμό 54053. Στέλνοντας αυτά τα στοιχεία, ο φορολογούµενος άμεσα θα λάβει ενηµερωτικό µήνυµα για την επιτυχία, ή µη, της αντιστοίχισης και την ενεργοποίηση της κάρτας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε