12.11.2013,

Διθυραμβικά πρωτοσέλιδα στην Κύπρο για το φυσικό αέριο

Στείλτο Email
 
Τα 8 δισ. κυβικά φυσικού αερίου, που βρέθηκαν στην Κύπρο, απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
Η ”Αλήθεια” με τίτλο ”Αέριο αισιοδοξίας” γράφει για “νέα εποχή” για την Κύπρο, που μπαίνει στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Επίσης αναφέρει ότι η ανακοίνωση της Noble Energy έκανε την πιθανότητα, βεβαιότητα και προσθέτει ότι τα κόμματα θέτουν θέμα διαχείρισης των ενεργειακών πόρων.

”Η Σημερινή”, με τίτλο ”Αφροδίτη του πλούτου”, γράφει ότι ο ακριβής όγκος του κοιτάσματος της ”Αφροδίτης” θα αποκαλυφθεί κατά την νέα γεώτρηση που αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.
“Η Κύπρος στο χάρτη της ενέργειας”, είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας “Πολίτης”, η οποία γράφει ότι υπάρχουν και άλλα κοιτάσματα στο οικόπεδο 12 και προσθέτει ότι ανοίγει ο δεύτερος γύρος (σ.σ: για τα άλλα 12 οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ) αδειοδοτήσεων.
”Ο Φιλελεύθερος” με τίτλο ”Αέριο για 200 χρόνια”, γράφει ότι τις ανάγκες της Κύπρου για 200 χρόνια σε ενέργεια -για ηλεκτροπαραγωγή και βιομηχανία- ικανοποιούν τα 7 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου, που βρίσκονται στον κόρφο της ”Αφροδίτης”, σύμφωνα με τις πρώτες μετά την γεώτρηση επίσημες, “προφανώς συντηρητικές”, εκτιμήσεις της Noble.
Η ”Χαραυγή” με τίτλο ”Ιστορική μέρα” γράφει ότι με τα θετικά αποτελέσματα από την ερευνητική γεώτρηση της Noble Energy στο τεμάχιο 12 στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κύπρος εισέρχεται στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης.
”Το αέριο που ανευρέθηκε αξίζει δεκάδες δισεκατομμύρια”, είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της αγγλόφωνης εφημερίδας ”Cyprus Mail”.