2.1.2012,

Οκτώ κακουργήματα και 29 κατηγορούμενοι στην υπόθεση των υποβρυχίων

Μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπογραφή των συμβάσεων που αφορούσαν την προμήθεια υποβρυχίων από τη Γερμανία, ο ποινικός απολογισμός της Δικαιοσύνης περιλαμβάνει οκτώ κακουργήματα και είκοσι εννέα κατηγορούμενους.

Ο οικονομικός  εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσε παραγγελία για άσκηση ποινικών διώξεων στην εισαγγελέα  πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και ήδη έχουν εκδοθεί διατάξεις απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τους 29 κατηγορούμενους.

Αντίθετα, η εισαγγελία αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για ακόμη εννέα άτομα για τα οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα: ενεργητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου, απλή συνέργεια σε δωροδοκία, παθητική δωροδοκία, απιστία στην υπηρεσία, άμεση συνέργεια σε απιστία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απλή συνέργεια σε παθητιξκή δωροδοκία και απλή συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία.

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται πρώην γραμματείς της διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου ‘Άμυνας, υπηρεσιακοί παράγοντες που ενεπλάκησαν στην υπογραφή των συμβάσεων αλλά και ιδιώτες που είχαν το ρόλο μεσάζοντα στην υπόθεση.

Η δικογραφία αναμένεται να χρεωθεί σε ανακριτή ενώ δεν αποκλείεται λόγω της σοβαρότητάς της αν κριθεί αναγκαίο  να συγκληθεί η ολομέλεια του Εφετείου και να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε