12.1.2012,

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ «ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ»

 

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο με θέμα τα «Διαφυγόντα κρατικά έσοδα από το λαθρεμπόριο καυσίμων».

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

 

Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: Διαφυγόντα κρατικά έσοδα από το λαθρεμπόριο καυσίμων

κ. Πρωθυπουργέ,

Ανοιχτή πληγή για τα δημόσια έσοδα παραμένει εδώ και χρόνια το εκτεταμένο λαθρεμπόριο καυσίμων. Το κράτος αδρανεί χαρακτηριστικά ως προς τον περιορισμό του φαινομένου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη μεγάλη καθυστέρηση στην τοποθέτηση ενός αξιόπιστου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών–εκροών καυσίμων στις δεξαμενές των πρατηρίων βενζίνης με δυνατότητα κεντρικού κρατικού ελέγχου του.

Εκτός όμως από τα σημεία λιανικής πώλησης καυσίμων, όπου το λαθρεμπόριο γίνεται είτε με νοθεία είτε με αποχρωματισμό πετρελαίου θέρμανσης και πώλησής του ως πετρελαίου κίνησης, οι λαθρέμποροι καταφεύγουν και σε άλλες παράνομες μεθόδους, όπως:

- εικονική εξαγωγή πετρελαίου σε άλλες βαλκανικές, κυρίως, χώρες, προκειμένου να μην φορολογηθούν με τους εγχώριους συντελεστές, και επαναπροώθηση-πώληση των καυσίμων στην Ελλάδα.

- εικονική πώληση ναυτιλιακού πετρελαίου -λόγω πολύ χαμηλού φορολογικού συντελεστή στα ναυτιλιακά καύσιμα- και στη συνέχεια διοχέτευσή του στην αγορά.

 

Ερωτάσθε:

Πώς θα αντιμετωπιστεί δραστικά το φαινόμενο αυτό που, όπως εκτιμάται, στερεί από τα κρατικά ταμεία έως και 1 δις ευρώ το χρόνο;

 

 

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Γ. Καρατζαφέρης

 

Αφήστε το σχόλιό σας

1 σχόλιο στο ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

  1. Ο/Η Χθες | telebit λέει:

    [...] – Την ευκαιρία να μας προσφέρει το χαμένο χαμόγελο όλων αυτών των ετών ζητάει ο κ. Καρατζαφέρης. [...]

Σχολιάστε