24.1.2012,

Ομιλία Προέδου Λαός κ. Γ. Καρατζαφέρη στο Βελλίδειο στο πλαίσιο της 76ης Δ.Ε.Θ.

«Μία εικόνα: Σας δίνω μία υπόσχεση, ότι θα γίνω Πρωθυπουργός για να σώσω τον τόπο. Είναι θέμα χρόνου να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας, να αναλάβουμε να σώσουμε αυτή τη χώρα. Μια χώρα, που έρχεται από μακριά και δεν θα επιτρέψουμε κάποιοι να σταματήσουν την πορεία της.

Η Ελλάδα έχει να προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα και θα γίνει το όραμα πράξη, εάν όλοι μαζί είμαστε μία γροθιά. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν λαθρομετανάστη να ασελγεί εις βάρος της Ελλάδας, της πατρίδας, του έθνους.

Μου λένε: «και τι θα κάνεις»; Ένα πράγμα: Θα τους διώξω, αυτό θα κάνω. Δεν τους ζήτησα να έρθουν, μπήκαν λαθραία στο σπίτι μου. Υποχρεούμαι να τους δείξω την πόρτα εξόδου, να καταλάβουν ότι η Ελλάδα ανήκει στους καθαρούς Έλληνες, στους Έλληνες που αγαπάνε την πατρίδα, που αγαπάνε το έθνος, που αγαπάνε την ορθοδοξία, που αγωνίζονται για την Ελλάδα.

Δεν είναι για τους κηφήνες της αριστερής κουλτούρας, που έχουν εξασφαλίσει όπως είπε και υπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, το ακαταδίωκτο. Πρέπει να καταλάβουν ότι στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, η μέγιστη ευθύνη είναι αυτή η κομμουνιστική νοοτροπία και πρακτική που είχε εφαρμοστεί στη χώρα.

Εδώ και τώρα αποκομμουνιστικοποίηση της Ελλάδος. Σήμερα δίνεται το σύνθημα. Τους ανεχθήκαμε να κάνουν κουμάντο εξήντα χρόνια και έφεραν την Ελλάδα εδώ που την έφεραν. Παντού επικρατεί, όπου κι αν κοιτάξετε σε αυτό το έρμο το δημόσιο. Επικρατεί η κομμουνιστική πρακτική.

Τους νικήσαμε αμέσως μετά τον πόλεμο με τη Γερμανία. Νίκησαν οι Έλληνες. Νικήσαμε και αυτοί βγήκαν κερδισμένοι κι αυτή ήταν μια μεγάλη ήττα της παράταξής μας, η οποία δεν μπόρεσε να ορθώσει το ανάστημα του φρονήματος και της ιδεολογίας απέναντι σε αυτό που ισοπεδώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Κι επειδή η εφημερίδα τους, ο “Ριζοσπάστης” μας εγκαλεί και νομίζει ότι είναι αήττητος, λέμε στον “Ριζοσπάστη” ότι θα τον νικήσουμε με ριζοσπαστικές προτάσεις και πράξεις, αυτές τις οποίες θα παρακολουθήσουν, αυτές τις οποίες αδυνατούν να δουν.

Επενδύουν στο χάος. Το άκουσα σε συνέντευξη, που έδωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας λέγοντας “επενδύουμε στο χάος”. Γνωρίζουν οι ανόητοι ότι μόνο δια του χάους θα επικρατήσουν. Το ξαναπροσπάθησαν και σπάσανε τη μούρη τους.

Να ξέρουν, η απάντησή μας είναι “πειθαρχία και δουλειά” και με αυτά θα νικήσουμε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραδοθεί. Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα, όλη η κυβέρνηση, όλοι οι διοικηταί των οργανισμών να υπακούουν σε έναν άτυπο πρωθυπουργό, ο οποίος έχει ένα όνομα εξαιρετικά ενοχλητικό, είναι ο πρωθυπουργός που μας επέβαλε η κα Μέρκελ, που λέγεται Ράιχενμπαχ και μας παραπέμπει στο “ράιχ”, αυτό το οποίο πολέμησαν οι γονείς μας, αυτό που πολέμησαν οι παππούδες μας και υποχρεούμεθα και σήμερα να πολεμήσουμε εμείς σαν λογικοί.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να κυβερνάται από τους ξένους. Οσάκις λάθη δικά μας, ιστορικά λάθη, τους επέτρεψαν να έχουν τον πρώτο λόγο, η Ελλάδα αισθάνθηκε μεγάλη ντροπή και μεγάλη καταστροφή. Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναζήσει αυτός ο τόπος ένα νέο 1922, δεν θα επιτρέψουμε ξανά να επικρατήσουν οι διχαστικές γραμμές, δεν θα επιτρέψουμε ξανά να υπάρχουν ματαιοδοξίες οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα πολλές φορές στο φαράγγι της καταστροφής.

Μα η Ελλάδα είναι άτρωτη, και το λένε οι Παιάνες. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Μπορεί να ξαποσταίνει, αλλά ξανά προς τη δόξα τραβά! Και αυτή τη φορά έχετε την ευθύνη εσείς να την οδηγήσετε ξανά προς τη δόξα.

Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την ορθοδοξία. Είναι η ημέρα του Σταυρού, είναι η ημέρα που το 1814 ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία, από όπου ξεκίνησε και η μεγάλη επανάσταση του έθνους. Και θυμάμαι σαν και τώρα, την εποχή που πηγαίναμε σχολείο, μαθαίναμε γράμματα ελληνικά, δεν μαθαίναμε “ρεπούσιο” φιλοσοφία.

Έλεγε λοιπόν ο όρκος της Φιλικής Εταιρείας ότι δεσμεύονται οι Έλληνες να απελευθερώσουν την Ελλάδα. Οι Έλληνες το έκαναν πράξη και απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδος. Ο όρκος δεν έχει τελειώσει και κάποια στιγμή στο βάθος του χρόνου πρέπει κάποιοι από μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, να ολοκληρώσουν τον όρκο της Φιλικής Εταιρείας.

Το 2000 σαν και σήμερα μόνος ξεκίνησα το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Θυμάμαι τις Κασσάνδρες και τις Κίρκες, ότι δεν πέτυχαν τόσοι μεγάλοι και μου έφερναν παραδείγματα ιστορικά 50 ετών. Ότι “δεν πέτυχε ο Μαρκεζίνης, δεν πέτυχε ο Κανελλόπουλος, δεν πέτυχε ο Στέφανος Στεφανόπουλος, ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο Σαμαράς, ο Τσοβόλας, ο Μάνος, ο Αβραμόπουλος, θα πετύχεις εσύ;”

Ήμουν σίγουρος ότι θα έρθει μια μέρα που το Βελλίδειο δεν θα χωρούσε τους φίλους αυτού του κόμματος που παρίστανται. Μου έλεγαν να θυμάσαι τον Αβέρωφ. “Οποίο πρόβατο βγαίνει από τη στάνη το τρώει ο λύκος”, σωστά τα είχε πει ο ευπατρίδης της πολιτικής. Δεν είχε μιλήσει όμως για κριάρια, γιατί τα κριάρια πηδάνε και βγαίνουν στο ελεύθερο λιβάδι και το κατακτούν.

Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος και υπερήφανος, για τις επιδόσεις αυτών των ετών. Έχουμε κατορθώσει επιτεύγματα που δεν μπόρεσαν να κατορθώσουν μεγάλα κόμματα.

Πρώτα – πρώτα μπήκαμε στην Ευρωβουλή και την επόμενη πενταετία διπλασιάσαμε την Κοινοβουλευτική μας δύναμη. Έχουν να το λένε στην Ευρώπη και εξαιρώ την προσωπική μου παρουσία. Το πόσο σοφός ήταν ο Γιώργος Γεωργίου, ο Αντιπρόεδρος του κόμματος εκεί, διότι σήμερα όλο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λέει -και αυτό ομολογείται ασμένως από φίλους και λιγότερο φίλους-, ότι η δουλειά που κάνει η διοίκηση εκεί, οι Ευρωβουλευτές μας, η Νίκη Τζαβέλα και ο Νίκος Σαλαβράκος είναι από τους καλύτερους που έχουν περάσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν χρωστάνε καλή κουβέντα, δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν ανήκουν στον δικό μας ιδεολογικό χώρο, κόμματα, πολιτικοί, βουλευτές, ομολογούν ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είναι η καλύτερη και αποδοτικότερη μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εδώ και δεκαετίες.

Ποιος αμφισβητεί την καλή δουλειά του Παύλου Μαρκάκη από την Μαγνησία; Ποιος μπορεί να πει κακή κουβέντα για τον Κυριάκο Βελόπουλο; Ποιος μπορεί να πει κακή κουβέντα για τον παλιό “στόπερ” του Ηρακλή τον Γιώργο Ανατολάκη;

Και να το καταλάβουν καλά κάτω στην Αθήνα, ο Ηρακλής έχει θέση στην πρώτη εθνική κατηγορία. Εκεί είναι η θέση της ιστορικής αυτής ομάδας και όχι εκεί που θέλουν να την βάλουν οι γραφειοκράτες του ποδοσφαίρου.

Οι ομάδες αναδεικνύονται στους αγώνες και όχι στα χαρτιά. Μια από τις μονάδες που εκτιμώ εξαιρετικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι ο πολύ μελετηρός ο Θάνος Πλεύρης. Ο Μάκης Βορίδης, μια ενεργή μονάδα, ένας πολύτιμος συνεργάτης. Το λένε και οι πιο “δύσκολοι” βουλευτές. Αντιπρόεδρο στη Βουλή σαν τον Βάιο Αποστολάτο έχουμε χρόνια να δούμε.

Λένε ότι η καλύτερη μεταγραφή της φετινής σεζόν ήταν ο Σισέ στη Λάτσιο. Όχι, είναι ο Κώστας Κιλτίδης στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Ο βουλευτής Επικρατείας, ο σοβαρός πάντα δημιουργικός Γιάννης Κοραντής. Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος που είναι εδώ εκπροσωπώντας τη λαϊκή βάση.

Όταν μπήκα μέσα και με υποδεχθήκατε όπως με υποδεχθήκατε, φθάνοντας στην πρώτη σειρά είδα δυο δακρυσμένα μάτια, ήταν του Άδωνη Γεωργιάδη. Ένα μεγάλο απόκτημα επίσης εδώ της Θεσσαλονίκης είναι ο συνάδελφος δημοσιογράφος Άγγελος Κολοκοτρώνης.

Επειδή έχουμε μιλήσει και η μεμψιμοιρία στην πολιτική περισσεύει πρέπει να σας πω, ότι όταν ανήγγειλα ότι ο Κώστας Κιλτίδης θα είναι υποψήφιος εδώ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Άγγελος Κολοκοτρώνης τον υποδέχθηκε με τα καλύτερα λόγια, με τον καλύτερο τρόπο, και έδειξε τι πολιτικό πολιτισμό διαθέτει και το κόμμα το ίδιο.

Η κυρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μια εξαιρετική επιστήμων παιδίατρος, η κα Ουρανία Παπανδρέου. Εάν ο Οδυσσέας γεννιόταν σήμερα, θα είχε το πολυμήχανο μυαλό του Κώστα Αϊβαλιώτη. Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Έχουμε αμέσως μετά τον Ηλία τον Πολατίδη. Είναι το βαρύ πυροβολικό του κόμματος.

Εν συνεχεία έχουμε έναν ο οποίος έχει βάλει “ράντζο” και κοιμάται εκεί στα ορεινά, δεν έχει φύγει ποτέ από εκεί. Eίναι η πρώτη φορά που βλέπω εκτός Βουλής τον Αστέριο Ροντούλη. Αυτή είναι η υπέροχη Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαός. Και αυτό που κάνω σήμερα δεν θα το κάνω του χρόνου, γιατί θα είναι τόσοι πολλοί που θα χρειάζομαι όλη την ώρα της ομιλίας για να τους αναφέρω.

Η κατάσταση της χώρας είναι εξαιρετικά ζοφερή. Ύφεση, πτωχεύσεις, ανεργία, παγώματα μισθών, εκβιασμοί και ένας συνεχής εκνευρισμός της χώρας. Αυτή είναι η κατάσταση και ουδείς φαίνεται να αντιδρά. Η κυβέρνηση δέχεται παθητικά το ένα χαστούκι μετά το άλλο. Και τον μόνο τρόπο που ξέρει για να λύνει προβλήματα όπως νομίζει -προσθέτοντας όμως στην ουσία νέα προβλήματα-, είναι νέα εισπρακτικά μέτρα.

Ο κ. Παπανδρέου, τον είδατε εδώ. Θέλω μια εικόνα από τους σκηνοθέτες των καναλιών που μεταδίδουν την ομιλία αυτή. Ας βάλουν δίπλα – δίπλα μια εικόνα του Σαββάτου από την ομιλία του κ. Παπανδρέου και μια εικόνα την Τετάρτη με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Εκεί το “νεκροταφείο”, εδώ η ζωή, η αυτοπεποίθηση, η σιγουριά.

Είναι αυτό που φεύγει και είστε αυτό που έρχεται. Η κατάσταση της χώρας επαναλαμβάνω, δεν ήταν ποτέ έτσι και δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει έτσι. Είναι ένα κοινό κατόρθωμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από κοινού.

Εάν μου πείτε να κάνω επιμερισμό ευθυνών θα δυσκολευθώ. Όλοι αυτοί πήραν μια κραταιά χώρα που το 1974 το τότε χιλιάρικο περνούσε σε όλες τις αγορές του κόσμου και έφθασαν σήμερα να μην έχουμε τη δυνατότητα να εξοφλήσουμε αυτά τα οποία χρωστάμε.

Δανείστηκαν αλόγιστα τεράστια ποσά, περισσότερο από 300 δισ. ευρώ. Πού πήγαν αλήθεια αυτά τα λεφτά που σήμερα χρωστάμε; Τι τα έκαναν; Πού τα πήγαν;

Και βεβαίως η αυθόρμητη κραυγή που ακούστηκε, “τα κλέψανε”, σε ένα ποσοστό δεν είναι καθόλου άστοχη. Κλέψανε το ελληνικό Δημόσιο, βάλανε βαθιά το χέρι στο δικό σας πορτοφόλι κάποιοι και μένουν ατιμώρητοι.

Δυο χρόνια πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Δύο χρόνια πρώτο θέμα στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση.

Οι φήμες, το σκάνδαλο της SIEMENS, 19 φορές ο Κώστας Αϊβαλιώτης που εκπροσωπούσε το κόμμα, ζήτησε να γίνει έλεγχος στα Ταμεία των κομμάτων και στους ταμίες τους. Από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το αρνήθηκαν, γιατί τα Ταμεία των μεγάλων κομμάτων έκαναν εκλογές κλέβοντας και παίρνοντας μίζες απ’ όπου μπορούσαν.

Και αυτοί οι άνθρωποι έρχονται σήμερα και διεκδικούν την ψήφο σας. Διεκδικούν, ζητούν την ψήφο του λαού ποιοι; Και υπάρχει ακόμα ο μισός λαός της χώρας, -γιατί εκεί στο 50% φθάνουν και οι δύο μαζί-, που θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Να κάνουν τι; Ποιος είναι ο στόχος; Για να φτιάξουν τα οικονομικά της χώρας; Εάν μπορούσαν, εάν ήξεραν, θα έφτιαχναν τα οικονομικά των κομμάτων τους.

Χρωστάνε 400 εκατομμύρια ευρώ και οι δύο μαζί. Πολλά τα λεφτά. Είναι ο φορέας εκείνος, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα δάνεια που έχουν πάρει από την Αγροτική Τράπεζα. Είναι “μπαταχτζήδες”, είναι κακοπληρωτές, δεν γνωρίζουν νοικοκυριό.

Και τους είπα και στον έναν και στον άλλον, ότι “εάν δεν μπορείτε να νοικοκυρέψετε τα οικονομικά σας, τότε να σας στείλω με “υποσχετική” στον κ. Σκανδαλάκη να σας μάθει πως φτιάχνονται τα οικονομικά των κομμάτων. Είμαστε το κόμμα που πέρυσι δώσαμε για να βοηθήσουμε την πατρίδα 1 εκατομμύριο για το Ταμείο φτώχιας. 1 εκατομμύριο που ακόμα δεν μας έχουν πει που έχουν πάει. 1 εκατομμύριο ευρώ έδωσε το κόμμα στο κράτος, και όχι το κράτος στο κόμμα.

Και φέτος σε μία εξαιρετικά στριμωγμένη και δύσκολη χρονιά, ήρθε και με βρήκε ο Άδωνις και μου λέει: «Πρόεδρε, η Ελλάδα δεν απαντά στον Γκρουέφσκι. Πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη και να κάνουμε τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Τον καμαρώνετε όλοι στο Λιτόχωρο στην Εθνική οδό, όπου εκεί αγέρωχα ο μεγάλος στρατηλάτης δείχνει ποια είναι η Μακεδονία και σε ποιον ανήκει η Μακεδονία. Αυτό είναι το κόμμα σας. Αυτό είναι το κόμμα σας και αυτή είναι η προσωπικότητα των ανθρώπων που εμπιστεύεστε.

Με το ίδιο νοικοκυριό που υπάρχει στο κόμμα, με το ίδιο νοικοκυριό -και επιτρέψτε μου να το πω- στο συγκρότημα τύπου που διευθύνει ο γιος μου, είμαστε η μόνη τηλεόραση, -όταν ακούτε πως πτωχεύει το ένα μετά το άλλο συγκρότημα και πως κλείνουν-, που δεν οφείλουμε ούτε ένα ευρώ σε τράπεζες, σε εφορία, σε ασφαλιστικό φορέα, γιατί ακριβώς μάθαμε και ξέρουμε τι σημαίνει νοικοκυριό.

Αυτό που κάνω στη δουλειά μου, αυτό που κάνω στο κόμμα μου, θα το κάνω και για την πατρίδα μου. Ξέρω πως γίνεται, ξέρω πώς να το εφαρμόσω, ξέρω τι θα κάνω, ξέρω που είναι η αρχή, ξέρω που είναι το τέλος.

Είπα και το μεσημέρι στους δημοσιογράφους ότι είναι μία επώδυνη περίοδος για την Ελλάδα. Πραγματικά, δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει δοκιμάσει οδύνες, στεναχώριες, μιζέριες. Όμως αυτές οι οδύνες είναι ο οδύνες του τοκετού για το καινούριο που έρχεται. Κι εμείς θα είμαστε παρόντες στην αναγέννηση της Ελλάδος, σε αυτό το οποίο θα είναι το θαύμα της Ελλάδος.

Θυμηθείτε ότι μία ημέρα θα έρθει εκείνη η μέρα που θα διηγείστε στα εγγόνια σας ότι συντελέσατε εσείς στο να αλλάξει ο κατήφορος και έτσι η Ελλάδα να γίνει και πάλι κραταιά. Υποχρέωσή μας είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα ελεύθερη χώρα. Ελεύθερη στην οικονομία δεν ήμασταν ποτέ. Και το είπα και πριν και το ξαναεπαναλαμβάνω για να συγκρατήσετε την ορολογία: Είναι απαραίτητη η “αποκομμουνιστικοποίηση” της χώρας.

Δεν είναι δυνατόν νόμους της χώρας, κακούς ή καλούς νόμους, που προσωπικά πιστεύω ότι είναι κάκιστος ο νέος νόμος που φέρνει ο κ. Βενιζέλος για τα ακίνητα, να έρχεται ο αρχισυνδικαλιστής της ΔΕΗ, ο κ. Φωτόπουλος και να λέει ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος. Ποιοι κυβερνάνε επιτέλους αυτόν τον τόπο; Ο λαός με τους εκπροσώπους του ή οι συντεχνίες της κομμουνιστικής νοοτροπίας και πρακτικής;

177 εκατομμύρια ευρώ. Συγκρατήστε το νούμερο, 117 εκατομμύρια ευρώ πήραν οι εργατοπατέρες όλων των βαθμίδων, από την Εργατική Εστία σε δύο χρόνια. 177 εκατομμύρια, όταν εσείς περνάγατε στην ανεργία, όταν εσείς κοπιάζατε, για να βρείτε ένα αξιοπρεπή μισθό.

Ροκανίσανε 177 εκατομμύρια, που θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει πίσω. 177 εκατομμύρια με τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε αγοράσει 400 εκατομμύρια σε ομόλογα από αυτά που μας ταλανίζουν. Αυτοί είναι, αυτό πιστεύουν. Πιστεύουν στη βολεψιά. Αυτή λοιπόν η πρακτική θα κοπεί με το μαχαίρι την επόμενη που θα αναλάβουμε την εξουσία σε αυτόν τον τόπο, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα.

Με ρωτάνε: “Μα θα φθάσετε ψηλά να κυβερνήσετε;” Τους απαντώ και τους λέω: “Όταν πριν δύο χρόνια όλα τα μέσα ενημέρωσης, όλα τα κόμματα εδώ και στο εξωτερικό μας λέγανε “φασίστες”, περίμενε κανείς ότι σήμερα, σε δύο συνεχόμενες δημοσκοπήσεις δύο διαφορετικών εταιρειών, θα ήμουν ο δημοφιλέστερος πολιτικός Αρχηγός της χώρας;” Όπως δεν πίστευαν αυτό, έτσι δεν πιστεύουν ότι θα κάνουμε δικιά μας κυβέρνηση.

Όταν ο λαός πιστεύει στον ηγέτη ενός κόμματος, είναι θέμα χρόνου να πάει να τιμήσει αυτή την επιλογή που έχει κάνει. Η επιλογή θα γίνει όταν θα γίνουν εκλογές. Όταν μας δώσει τη δύναμη να έχουμε τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πως φθάσαμε εδώ; Νομίζω ότι ορισμένα πράγματα πρέπει να τα πω. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, βουλευτές, κυρίες και κύριοι φίλοι του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, στελέχη του Λαός , πληροφορηθείτε λοιπόν ότι υπάρχει Οργανισμός που δεν κλείνει.

Οργανισμός, του οποίου αμείβεται ως εξής το προσωπικό του: Με 18 μηνιάτικα το χρόνο, 17-18 μηνιάτικα, όταν το σύνολο σχεδόν έχει πάει στους 12, κι ούτε καν 14. Δουλεύουν 38 ώρες την εβδομάδα. 197 ημέρες το χρόνο από τις 365, που έχουν άδεια γήρατος για τους υπαλλήλους που είναι πάνω από 50 ετών. Έχεις δυο μέρες άδεια αν είσαι πάνω από 50.

Και κρατηθείτε: Όσοι είναι 35 ετών και δεν έχουν παντρευτεί ακόμα, παίρνουν επίδομα “αγαμίας”. Είναι οι στιγμές που θυμάται κανείς εκείνο το συγκρότημα, πως το λέγανε Άδωνη; “Άγαμοι θύται”. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά δεν θα τα ανεχθούμε.

Ο Απόστολος Παύλος πριν από δύο χιλιάδες περίπου χρόνια είχε πει: «Ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω». Ο Λαός  λέει όποιος δεν παράγει, δεν πληρώνεται. Θέλουμε να κάνουμε το κράτος παραγωγικό, δημιουργικό. Και για να γίνει αυτό πρέπει να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Φθάσαμε στο σημείο της κομμουνιστικής νοοτροπίας. Όποιος από σας δηλαδή είναι νοικοκύρης, όποιος από σας ήθελε να έχει λίγο πιο ξεκούραστα γηρατειά και μάζευε να πάρει ένα σπιτάκι, είναι εχθρός της κοινωνίας και αντιμετωπίζεται έτσι.

Οι μέθοδοι “Σοβιέτ” δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 2011. Αυτό ας το καταλάβουν. Η Σοβιετική Ένωση δεν πήρε με κανόνα τα σπίτια των Ρώσων. Επέβαλε σκληρούς φόρους και έτσι πήγαινε ο καθένας και παρέδιδε από μόνος του την περιουσία του.

Εμείς όμως δεν θα παραδώσουμε την περιουσία, που την κάναμε με κόπο, με ιδρώτα, με αίμα και με δάκρυ. Είναι δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να μπορεί να έχει ένα κεραμίδι. Και θα προστατεύσω το κεραμίδι του Έλληνα. Ας το καταλάβουν καλά. Δεν θα επιτρέψουμε στις ταξιαρχίες του μαρξισμού να κάνουν κουμάντο σε μία χώρα σαν την Ελλάδα.

Με ρωτάνε: “Ποια είναι η διαφορά σου με το Σαμαρά και τον Παπανδρέου;” Είναι μία. Αυτοί οι δύο αγωνίζονται -και με πάθος, είναι αλήθεια- για την εξουσία. Αγωνίζομαι με το ίδιο πάθος, για την πατρίδα. Και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά.

Ας καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να αναστηλώσουμε τους θεσμούς της χώρας. Τιμάμε το ράσο, τους εκπροσώπους της Ορθοδοξίας. Τιμάμε τους Ιεράρχες που έχουν φωνές και μιλάνε. Τιμάμε τον δικό σας Δεσπότη, τον Παναγιότατο Άνθιμο, που κάθε Κυριακή δίνει μαθήματα φρονήματος σε όλους τους προσκυνημένους.

Ποιος είπε ότι το ράσο δεν πρέπει να έχει λόγο στα κοινωνικά θέματα; Ποιος το είπε; Αυτή η κομμουνιστική νοοτροπία είναι που φοβάται το ράσο. Τιμή και δόξα στο ράσο, τιμή και δόξα σε εκείνους που κράτησαν όρθιο τον Ελληνισμό στα δύσκολα χρόνια. Η Εκκλησία θα πάρει τη θέση της. Η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι απομονωμένη. Στην Εκκλησία δεν πάει το σιωπητήριο.

Και κάνω έκκληση σε όλους τους φωτισμένους Ιεράρχες της χώρας: Τολμήστε να βγείτε από τα “καβούκια” σας. Ανεβείτε στον άμβωνα. Δεν είσαστε μόνοι, σας στηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Σας στηρίζουμε όλοι γιατί το ράσο το έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Ποιος είπε ότι δεν έχει λόγο στα εθνικά μας θέματα η στολή; Εμείς τιμάμε τη στολή του Έλληνα Αξιωματικού. Για μας η στολή συμβολίζει όλους τους αγώνες, όλες τις νίκες του Ελληνισμού. Η στολή ήταν μπροστά. Αυτή τη στολή την τιμάμε.

Δεν είπαμε ότι ο στρατός πρέπει να μείνει στους στρατώνες, αλλά εκεί που είναι να ασκεί το αξίωμά του με αξιοπρέπεια. Γιατί όλοι εμείς εδώ έχουμε επάγγελμα. Αυτοί έχουν αξίωμα και πρέπει να τους σεβαστούμε, γιατί τον Αξιωματικός τον έκαναν του “κλώτσου και του μπάτσου”.

Και λέω: Πως επιτρέπεται το κράτος να παίρνει τον Αξιωματικό τη μία χρονιά από την Καλαμάτα να τον πηγαίνει στις Σέρρες, μετά στο Διδυμότειχο και μετά κάτω στη Ρόδο; Μπορεί να το κάνει; Μπορεί. Γιατί δεν μπορεί να το κάνει αυτό και με τους δημοσίους υπαλλήλους; Εμείς λέμε λοιπόν, οι δημόσιοι υπάλληλοι να γίνουν κρατικοί υπάλληλοι. Να γίνουν κρατικοί λειτουργοί και το κράτος θα τους χρησιμοποιεί όπου έχει ανάγκη. Αυτό να το καταλάβουν.

Μιλάνε για εφεδρεία. Αυτή η καινούρια λέξη, που μπήκε στη ζωή μας. Και ο μεν κ. Σαμαράς πως την εννοεί; Εννιά χρόνια να κάθεται και να αμείβεται ο άλλος. Θα κάθεται εννιά χρόνια και θα πληρώνετε εσείς καινούριους φόρους. Αυτό λέει ο κ. Σαμαράς. Ο δε κ. Παπανδρέου λέει εφεδρεία και εννοεί τον “προθάλαμο” για να σε πετάξω απέξω.

Εμείς έχουμε λύση. H δική μας πρόταση είναι ριζοσπαστική, τόσο ριζοσπαστική που θα τρίβει τα μάτια του όπως σας έλεγα πριν ο Ριζοσπάστης. Εμείς δεν θα διώξουμε κανέναν Έλληνα, απλώς θα βάλουμε τον Έλληνα να δουλέψει. Και αυτό θα το κάνουμε κι εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Όταν από αυτή εδώ την πόλη, της οποίας είμαι δημότης -σας υπενθυμίζω-, ξεκίνησαν με μουλάρια όχι μακρινοί πρόγονοι, έξι γενιές πριν από σας, -τόσο κοντά- κι από τα Ζαγόρια από εδώ πέρα από την Ήπειρο κι έχτισαν τη Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι, την Πετρούπολη, σήμερα οι Έλληνες δεν μπορούμε να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα; Μπορούμε, αλλά χρειάζονται άνθρωποι να μπούνε μπροστά.

Θυμάμαι πριν από 30-35 χρόνια όταν συνδύαζα δύο επαγγέλματα για να επιβιώσω, αυτό του δημοσιογράφου κι αυτό του διαφημιστή, για να μπορέσω να δω στα εργοστάσια πελάτες που διαφήμιζα, χρειαζόμουνα πέντε ημέρες για να πάω από τους Παπαμαυρουδήδες στον Ήλιο, στον Μαίανδρο του Περτσινίδη, να πάω στην Πιερία.

Ήταν τόσα πολλά τα εργοστάσια, που μόνο τα εργοστάσια της Κεντρικής Μακεδονίας μπορούσαν και έντυναν ολόκληρη τη Γερμανία. Που είναι η κλωστοϋφαντουργία; Ποιος διέλυσε την κλωστοϋφαντουργία της χώρας και ποιος είπε ότι δεν μπορούμε ξανά να ανοίξουμε τα εργοστάσιά μας, να δώσουμε πνοή, ψυχή, καρδιά στην κοινωνία μας;

Λένε ότι είναι ακριβά πλέον τα μεροκάματα. Πράγματι, με το ευρώ ακρίβυναν. Δεν έχουμε βλέπετε τη δυνατότητα του ελιγμού. Είναι σα να σου λένε να οδηγήσεις ένα λεωφορείο, αλλά με δεμένο τιμόνι. Πόσο μακριά μπορείς να το πας; Το τιμόνι δεν είναι στα χέρια μας -που είναι η νομισματική πολιτική της χώρας-, το δώσαμε στην Ευρώπη και μας έριξε στην ξέρα.

Δεν μπορούμε λοιπόν να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις στο νόμισμα, για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Και σήμερα εκεί που ήταν τα ελληνικά προϊόντα στις αγορές του Μονάχου, βρίσκεις τώρα προϊόντα της Τυνησίας, της Αιγύπτου, χωρών δηλαδή που έχουν συνδέσει το νόμισμά τους με το δολάριο το οποίο βρίσκεται σε μία τεράστια ύφεση σε σχέση με το ευρώ.

Δηλαδή, όταν μπήκαμε και μας είπε ο κ. Σημίτης ότι πάμε για μία ισοτιμία του νομίσματος, 1 δολάριο κόστιζε 87 λεπτά του ευρώ. Σήμερα είναι στο 1,50. Δηλαδή το διπλάσιο. Πώς θα κάνεις λοιπόν εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, όταν βρίσκει η αγορά του Μονάχου του Παρισιού ή του Λονδίνου στη μισή τιμή τα προϊόντα τους; Πως θα βγούνε άλλα προϊόντα, όταν χώρες όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία έχουν ένα πολύ φθηνό μεροκάματο;

Ποια είναι η πρόταση; Να κάνουμε κι εμείς το μηνιάτικο 200 ευρώ, όπως είναι η Βουλγαρία; Όχι βέβαια, αλλά μπορούμε όμως από τις 600 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που περισσεύουν, όσοι χρειάζονται να πηγαίνουν σε εργοστάσια που έχουν ως στόχο τις εξαγωγές. Σε οποιονδήποτε επενδύει και θέλει χίλια – δυο χιλιάδες άτομα, θα τα δίνει το κράτος. Έτσι θα βγάζει προϊόντα φτηνά που θα εξάγονται στην Ευρώπη, και θα φέρνουν μέσα το σκληρό νόμισμα, για να πληρώνουν τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ποιος σας είπε ότι τον καρπό της γης μας θα τον μαζεύουν και θα τον εκμεταλλεύονται οι λαθρομετανάστες; Θα μπορούν να πηγαίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, -ξέρω υπηρεσίες που έχουν 12 κλητήρες ενώ χρειάζονται έναν. Οι άλλοι 11 θα μπορούσαν με χρήματα του δημοσίου θα πάνε να μαζέψουν τον καρπό της ελληνικής γης, να μαζέψουν τα προϊόντα μας να τα στείλουμε στην Ευρώπη. Να τα κάνουμε σκληρό νόμισμα, να τα φέρουμε εδώ, για να μην έχουμε ανάγκη τα δάνεια, να μην είμαστε επαίτες αλλά να απαιτούμε εμείς από την Ευρώπη. Έχουμε και τις ιδέες και τη μέθοδο.

12 δισεκατομμύρια ευρώ, -τόσο περίπου είναι το έλλειμμα που φωνάζουν-, φεύγουν κάθε χρόνο και πάνε στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και μέχρι χθες στην Αλβανία. Όταν λοιπόν τους έχουμε 20 χρόνια εδώ, έχουν φύγει 200 δισεκατομμύρια. 300 τόσα είναι το έλλειμμα. Πήραν τα λεφτά από την τσέπη μας και τα πήγαν στις χώρες τους και ευημερεί τώρα η Αλβανία και πτωχεύει η Ελλάδα.

Και θα σας πω αυτό το οποίο σήμερα είπα στους δημοσιογράφους. Εκπρόσωπος μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, η οποία κάνει κάποια έργα στην Αλβανία, προσκόμισε στην Τράπεζα της Αλβανίας μία εγγυητική επιστολή. Ο διευθυντής της τράπεζας, -λαθρομετανάστης με την οικογένειά του εδώ-, είχε σπουδάσει με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και είχε γίνει διευθυντής στην τράπεζα.

Αυτό το άκουσα σήμερα να το λέει ο Δήμος Βερύκιος στο ραδιόφωνο, πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο. Ο Δήμος Βερύκιος δεν είναι μέλος του κόμματος, είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος που μπορεί ακόμα και συλλογιέται ελεύθερα.

Σηκώνεται λοιπόν σε άπταιστα ελληνικά ο Αλβανός και του λέει «με συγχωρείτε, ντρέπομαι, αλλά η Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας δεν δέχεται εγγυητικές από ελληνικές τράπεζες». Το καταλάβατε; Το ξέρετε ότι περνάνε τα σύνορα τώρα που μιλάμε πάνω στην Κακαβιά Έλληνες για να βρουν μεροκάματο στην Αλβανία και στα πρώην δουλικά τους; Αυτό έκανε ο Παπανδρέου, αυτό έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επιτέλους, δεν χρειαζόμαστε την αξιοπρέπειά μας;

Έγινε μία προκήρυξη στην Αυστραλία για 300 θέσεις. Ξέρετε πόσες αιτήσεις εστάλησαν από τα παιδιά μεταξύ 20 και 30 ετών για 300 θέσεις; 83 χιλιάδες αιτήσεις. 83 χιλιάδες παιδιά της Ελλάδος είναι έτοιμα να πάνε στην άλλη άκρη της γης, όπως έκαναν πριν από 50 χρόνια οι παππούδες τους.

Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να φθάσουν τα πράγματα εκεί κι είμαστε υποχρεωμένοι να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Για να ανατρέψουμε όμως αυτή την κατάσταση, πρέπει να ανατρέψουμε το παλιό πολιτικό σκηνικό του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Γνωρίζετε εσείς που παρακολουθείτε την εκπομπή, ότι αρκετές φορές στην πολιτική ανάλυση που κάνω έρχεται ο χρόνος και επιβεβαιώνει τις σκέψεις. Να σας θυμίσω μερικά πράγματα. Να σας θυμίσω ότι το 1999 ξεκινούσα και τέλειωνα την εκπομπή μου λέγοντας «φύγετε από το χρηματιστήριο, έρχεται λαίλαπα, φύγετε από το χρηματιστήριο, φύγετε από το χρηματιστήριο».

Και μετά ήρθε η καταστροφή. Κάποιοι που άκουγαν, σώθηκαν. Ένας μάλιστα από το Βόλο κάθε χρόνο στην επέτειο της μεγάλης ζημιάς του χρηματιστηρίου, όπως πριν μια εβδομάδα, μου στέλνει φρούτα ως ένδειξη ικανοποιήσεως και ευτυχίας, που γλίτωσε τότε 100 εκατομμύρια.

Φώναζα μετά και έλεγα: ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει για τις τράπεζες, για τα ακραία δάνεια που δίνουν; Δάνεια για διακοπές, δάνεια για γιορτές, δάνεια για βόλτα, δάνεια για εκεί, δάνεια της καταστροφής; Και σήμερα κανένα δάνειο δεν εξυπηρετείται. Οι τράπεζες έχασαν την αναγνώρισή τους, επειδή κάποιοι δεν κάνανε σωστά τη δουλειά τους, γιατί σε αυτόν τον τόπο είναι σπορ να μην κάνει κανείς σωστά τη δουλειά του. Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ήλεγξε και σήμερα όλες οι τράπεζες έχουν επισφάλειες 30%.

Δεν υπάρχει επιχείρηση που να έχει επισφάλεια 30% και να μπορεί να επιβιώσει. Και γι΄ αυτό λοιπόν έπαψαν να είναι ελληνικές. Διαβάζετε ελληνικά ονόματα, -αν υπάρχουν και ελληνικά ονόματα-, αλλά τα κεφάλαια είναι ξένα. Καταριανών, στη συγχώνευση που έγινε μεταξύ Eurobank και Alpha Bank, κεφάλαια άλλων για τις άλλες τράπεζες.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο έλεγχος όλων των επιχειρήσεων περνάει πλέον σε ξένα χέρια. Δεν θα μπορεί να δανειοδοτηθεί ο Έλληνας δημιουργός, ο Έλληνας κατασκευαστής, ο Έλληνας επιχειρηματίας, γιατί δεν θα τον ξέρει ο Αμερικάνος κεφαλαιούχος ή ο Καταριανός. Ξέρετε τι σημαίνει μια χώρα να μην έχει δικό της τραπεζικό σύστημα; Είναι σαν να προσπαθεί ένας οργανισμός να επιβιώσει χωρίς πνευμόνια και το κατορθώσαμε σήμερα να έχουμε ένα πλήρη αφελληνισμό των τραπεζών.

Θυμάστε πόσα χρόνια μονότονα έλεγα και στον κ. Καραμανλή αλλά και στον κ. Παπανδρέου : συγχωνεύσεις τραπεζών τώρα, συγχωνεύσεις τραπεζών τώρα, συγχωνεύσεις τραπεζών τώρα!

Αν το είχαν κάνει πριν από δύο χρόνια, σήμερα δεν θα ήταν σ’ αυτή τη διάλυση το τραπεζικό σύστημα, να μην μπορεί να προσφέρει ρευστό στην αγορά για να αναπνεύσει.

Μια σειρά πραγμάτων τα οποία δεν έγιναν. Σας θυμίζω πέρσι τέτοια εποχή, γιατί ενίοτε δεν μπορώ να πω και ξεκάθαρα ορισμένα πράγματα, γιατί ακούνε και άλλοι μέσα στη Βουλή. Θυμάστε όμως σήμερα, ασφαλώς θα θυμάται η Κοινοβουλευτική Ομάδα που έλεγα: οριοθέτηση και ανάπτυξη της ΑΟΖ σήμερα. Σήμερα, σήμερα, σήμερα…

Και θυμάμαι και υπάρχει το βίντεο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό όταν του το έλεγα μετ’ επιτάσεως να με κοιτάζει με το βλέμμα της αρκούδας που βλέπει ένα τρένο να περνάει, γιατί του το έλεγα; Και θυμάμαι και τον προηγούμενο που όταν πρωτοείπα την έννοια ΑΟΖ ρωτούσε τον Υφυπουργό του, τι είναι αυτά που λέει;

Χάσαμε την χρυσή ευκαιρία να γίνουμε αυτάρκεις σε ένα – δυο χρόνια. Όταν λέγαμε ΑΟΖ σήμαινε μια συμφωνία με τα κράτη. Όπως και η Κύπρος έκανε με το Ισραήλ, εμείς έπρεπε να κάνουμε για το Καστελόριζο με την Αίγυπτο και για την Κρήτη για κάτω με την Λιβύη.

Έβλεπα ότι πέφτουν τα καθεστώτα και έλεγα κάντε το τώρα που υπάρχουν κυβερνήσεις, γιατί σε λίγο θα είναι αργά. Πρόλαβε και πήγε ο Ερντογάν κάτω και έκανε τις δικές του συμφωνίες και η ΑΟΖ της Ελλάδος η νότια της Κρήτης και το Καστελόριζο θα αργήσει πολλές δεκαετίες για να γίνει αποδοτική. Αυτές είναι εθνικές προδοσίες και ως εθνικές προδοσίες θα τις αντιμετωπίσουμε αύριο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις παρυφές μιας πολύ πιθανής εμπλοκής σε πόλεμο. Ο κύριος Ερντογάν και ο κ. Ντοβούντογλου, για μένα το ισχυρότερο πολιτικό δίδυμο που είχε ποτέ η Άγκυρα από την εποχή του Κεμάλ και του Ινονού, έχει αρχίσει να αναπτύσσει όνειρα Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Τόσο καιρό είχε πελάτες την Ελλάδα και την Κύπρο, φοβέριζε και βάζανε την ουρά στα σκέλια. Έστελνε τα αντιτορπιλικά, φθάνανε μέχρι το σπίτι του Καραμανλή εκεί στην Ραφήνα και λέγαμε, βόλτα κάνουν οι άνθρωποι.

Τώρα όμως μπήκαν σε ανοιχτή θάλασσα, στην Ανατολική Μεσόγειο και προκάλεσαν ότι θα στείλουν τον καλά εκπαιδευμένο στόλο τους και τον στρατό τους εκεί που θα γίνει η γεώτρηση, στο οικόπεδο 12, στα σύνορα της θάλασσας της Κύπρου με το Ισραήλ.

Εκεί όμως δεν είναι πελάτες. Εκεί τους περιμένει το Ισραήλ και τους ειδοποίησε πως αν πάει ο στόλος, να δούμε όμως πως θα γυρίσει ο στόλος ξανά στα λιμάνια της Τουρκίας.

Είπα στους δημοσιογράφους και το λέω και σε σας, κάθε μέρα βλέπουμε ειδήσεις, την Λιβύη, βλέπουμε ξένα δίκτυα για την Λιβύη. Πόσοι από σας έκαναν την εξής διαπίστωση, ότι στη νέα σημαία της νέας Λιβύης υπάρχει η ημισέληνος και το άστρο της Τουρκίας, πράγμα που καταδεικνύει ότι το όνειρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας λειτουργεί, ο Καισαρισμός του Ντοβούντογλου και ο Νασερισμός του Εντογάν, είναι ένα επικίνδυνο μίγμα για την Ανατολική Μεσόγειο και αυτό ευτυχώς το κατάλαβε η Αμερική.

Ξέρετε και σ’ αυτή την αίθουσα έχω μιλήσει πολλές φορές σκληρά και ενάντια στον Αμερικανό, γιατί όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπιζε την Ελλάδα ως σκουπιδοφάγο,.

Η Αμερική διαπίστωσε ότι με την ρευστότητα που υπάρχει στη Βόρειο Αφρική, με αυτό που συμβαίνει στην Αίγυπτο όπου ο Ερντογάν πήγε και ναρκοθέτησε εντελώς τις σχέσεις Αιγύπτου με Ισραήλ, με τις πιθανότητες εμπλοκής σε πόλεμο Ισραήλ και Τουρκίας, η Αμερική κατάλαβε ότι το σίγουρο αεροπλανοφόρο της περιοχής είναι η Ελλάς, εξ ου και τηλεφώνημα του Ομπάμα χθες για λόγους πολιτικούς στην Μέρκελ ώστε να βοηθήσουν την Ελλάδα. Μας έσωσε για άλλη μια φορά, όχι ο επιτήδειος πρωθυπουργός, αλλά ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδος.

Είναι αυτό κυρίες και κύριοι, αυτό που έλεγα όλες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες. Η Ελλάδα δεν έπρεπε να πάει προσκυνημένη στην Ευρώπη. Θυμάστε που έλεγα κατ’ επανάληψη στην Βουλή, πηγαίνετε δυνατά, η Ευρώπη φοβάται πιο πολύ απ’ ότι η Ελλάδα, αλλά βεβαίως για να ανέβεις επάνω στην αρένα πρέπει να έχεις αποθέματα και κάτι άλλο.

Αλλά πολύ φοβούμαι ότι ούτε αποθέματα ψυχής, ούτε μπράτσα διαθέτει ο κ. Παπανδρέου. Και για άλλη μια φορά η Ευρώπη μας δίπλωσε σε μια κόλλα χαρτί.

Ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε προχθές να το παίξει Σαμαράς στην Τρόικα, “τσάμπα μάγκας” στην Ευρώπη και σηκωθήκανε και φύγανε και παρακαλούσαμε και εκλιπαρούσαμε και στέλναμε ανθοδέσμες και γλυκά, ξαναελάτε, ξαναελάτε και έρχονται περισσότεροι και πιο βίαιοι.

Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί να ζει η Ελλάδα με το οξυγόνο που της δίνει η Ευρώπη, όποτε θέλει και όσο θέλει και όποιας ποιότητας θέλει.

Πρέπει να ζήσουμε εκτός αναπνευστήρα. Και θα το κατορθώσουμε αυτό, γιατί θα προσπαθήσουμε να λάβουμε ριζοσπαστικά μέτρα.

Θα δίνουμε την ελληνική ιθαγένεια σε όποιον ξένο έρχεται και επενδύει για τουλάχιστον μια 10ετία στην Ελλάδα 5 εκατομμύρια ευρώ. Την δίνουμε σε κάθε Αφγανό και σε κάθε Πακιστανό, να την δώσω και σε εκείνους που θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα.

Υπάρχει μια πρόταση και γι’ αυτήν ομιλώ, που έρχεται από την Κίνα. Και θα σας πω μετά γιατί μίλησα για Γουδί. Έρχεται μια ομάδα Κινέζων με την συμπαράσταση βεβαίως και την ώθηση της κυβερνήσεως του Πεκίνου και λέει, δώστε μας την Ανάβυσσο εκεί που ήταν να πάει ο Ιππόδρομος να κάνουμε χίλιες βίλες να τις δώσουμε σε χίλιους πλούσιους κινέζους, να έρθουν να ζουν στην Ελλάδα και να επενδύουν και στην Ελλάδα και να φέρουν και λεφτά στην Ελλάδα και εμείς ακόμα το αρνούμεθα.

Λένε λοιπόν οι ίδιοι οι Κινέζοι, δώστε μας το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να σας δώσουμε πολύ περισσότερα κεφάλαια απ’ αυτά που λέτε και να εξασφαλίσουμε για όσα χρόνια έχουμε εμείς το αεροδρόμιο, δηλαδή τα προσεχή 30 χρόνια, καθημερινή πτήση Αθήνα – Πεκίνο. Αντιλαμβάνεστε το όφελος; Αντιλαμβάνεστε πόσο έχει να κερδίσει η Ελλάδα; Καταλαβαίνουν οι “ανοηταίνοντες” της κυβέρνησης ότι ο 19ος αιώνας ανήκε οικονομικά στην Ευρώπη, ο 20ος στην Αμερική, ο 21ος ανήκει στην Άπω Ανατολή. Εκεί θα πάω να βρω χρήματα, εκεί θα πάω να βρω κεφάλαια για να σώσω την πατρίδα.

Λένε λοιπόν να δώσουμε 20 χρόνια παράταση στο αεροδρόμιο στην γερμανική εταιρεία «Hochtief» η οποία έχει κάνει του κόσμου τις οικονομικές αλχημείες χωρίς κανείς να συγκινείται αντί, νόμιζα 300 Μάκη, 240 μου είπε η κα Ζωηρού είναι τελικά τα χρήματα, 240 εκατομμύρια για είκοσι χρόνια.

Δηλαδή διαβάζοντας τους μαγειρεμένους ισολογισμούς της «Hochtief» τόσα βγάζει από το πάρκινγκ των αυτοκινήτων και από τα ενοίκια των καταστημάτων. Να χαρίσουμε δηλαδή το αεροδρόμιο όταν έχουμε μεγαλύτερες προσφορές.

Επειδή λοιπόν κάποια τέτοια κόλπα πηγαίνουν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, να ξέρουν ότι εμείς έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας και έχουμε σκοπό να το μεταφέρουμε και μπροστά το ουδείς, ουδείς θα κλέψει την πατρίδα, ουδείς θα βλάψει την πατρίδα, όποια και αν είναι ανάγκη, όποια και αν είναι η επιταγή, όποια και αν είναι τα μικροσυμφέροντα.

Την πρώτη ημέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση, θα δώσω εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών για άμεση παύση πληρωμών σε όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Άμεσα με αυστηρό έλεγχο, πού πήγαν τα χρήματα του ελληνικού λαού. Όποιος θέλει να κάνει σωματείο, να το κάνει όπως το έκανε για χρόνια τώρα, δεν θα πληρώνει η Ελλάδα, η πατρίδα, ο δοκιμαζόμενος Έλληνας πολίτης, τα κόλπα των ΜΚΟ.

Πρέπει να καταλάβουν ορισμένα πράγματα και Άδωνη θα αναφερθώ στον Δημόκριτο αν και είναι δική σου ειδικότητα. Έλεγε ο Δημόκριτος ότι, εις τους ανόητους γίνεται δάσκαλος όχι ο λόγος, αλλά η συμφορά. Άρα η συμφορά θα έρθει, γιατί έχουμε πολλούς ανόητους στο τιμόνι.

Πιστεύω λοιπόν ότι ο λόγος πρέπει να είναι σταθερός. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να ακούσει από όλους αυτούς. Είναι σίγουρο όμως ότι ακούει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Έχω μπροστά μου το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε τις πρώτες εκατό ημέρες που θα είμαστε εξουσία.

Πρώτον. Ελληνίδες και Έλληνες, χωρίς να φταίτε εσείς, εσείς καλείστε να πληρώσετε τα λάθη των κυβερνώντων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Με την μείωση των μισθών πώς θα μπορέσετε να ισοσκελίσετε, πώς θα μπορέσετε να ζήσετε το σπίτι σας;

Το πρώτο πράγμα που θα επιβάλει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι το πάγωμα των τιμών. Δεν θα ακριβαίνουν τα πράγματα και θα μικραίνει ο μισθός. Να μπορείτε να ζείτε τουλάχιστον αξιοπρεπώς την οικογένειά σας και τα παιδιά σας.

Ενιαίο μισθολόγιο. Για ίση εργασία, ίδιο χρόνο εργασίας, ίδια πτυχία, ίδια αμοιβή. Κόβονται τα επιδόματα, τα επιδόματα της έγκαιρης προσέλευσης, το επίδομα προθέρμανσης κλπ.

Ενιαίο μισθολόγιο το οποίο θα εξαρτάται, ενιαίο μισθολόγιο γιατί θα κάνω όλους τους Έλληνες μετόχους της Ελλάδος. Ο ενιαίος αυτός μισθός θα ποικίλλει χρόνο με το χρόνο, αναλόγως του ΑΕΠ. Εάν δουλεύετε και αυξάνουμε το ΑΕΠ, περισσότερα λεφτά, εάν δεν δουλεύουμε και πέφτει το ΑΕΠ, λιγότερα λεφτά σε όλους.

Ελάτε λοιπόν να δουλέψουμε σκληρά, ελάτε να δουλέψουμε πολύ, να αυξήσουμε το ΑΕΠ, να αυξήσουμε το εισόδημα του Έλληνα, να μπορεί να ζει στοιχειωδώς.

Διαχείριση των κληροδοτημάτων. Υπάρχουν 200 δις κληροδοτήματα που ακόμα από το 1938, από την εποχή του Ιωάννη Μεταξά ακόμα δεν έχουν ελεγχθεί. Είναι στις αβέβαιες ιδιοκτησίες, με προσωρινά συμβούλια τα οποία λειτουργούν ως τρωκτικά. Αυτά τα κληροδοτήματα θα περάσουν στο κράτος και μ’ αυτά τα κληροδοτήματα θα μπορώ να εξυπηρετήσω το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, χωρίς να αναγκαστώ να ξεπουληθώ κάτω από τις ανάγκες που μου δημιουργούν. Φυσικές ανάγκες ή και τεχνητές ανάγκες ενίοτε.

200 δις ανενεργά, όταν κόβουν από τον συνταξιούχο, όταν κόβουμε από τον πολύτεκνο. Υπάρχουν λοιπόν κεφάλαια τα οποία δεν ξέρει πού να τα βρει ο κ. Παπανδρέου.

Μήνυμα προς τον Έλληνα επιχειρηματία. 100% αφορολόγητα όσα κέρδη και αν έχει, αρκεί να επανεπενδύονται στην χώρα, αρκεί να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτό χρειάζομαι. Νέες θέσεις εργασίας. Όσα κέρδη και να επενδύσεις, να μου δημιουργήσεις νέες θέσεις εργασίας και δεν θέλω εγώ χρήματα.

Ανασύσταση της Μ.Ο.Μ.Α. Η Μ.Ο.Μ.Α που έφτιαξε την Ελλάδα. Όποιος Έλληνας είναι άνεργος με μια αίτηση στη περιφέρεια εντός 24 ωρών αναλαμβάνει 5ετή θητεία, ένστολος για πέντε χρόνια και θα μοιράσω έτσι τις υπηρεσίες της Μ.Ο.Μ.Α. σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, ιδιαίτερα στις ακριτικές για να δημιουργήσω νέες μονάδες παραγωγής.

Οι κατασκευές θα είναι όλες από την Μ.Ο.Μ.Α. και οι μεγάλες που δεν μπορεί, θα είναι υπό τον έλεγχό της. Αυτομάτως θα μπορέσω να ψαλιδίσω την ανεργία που είναι το μεγάλο σαράκι των ελληνικών νιάτων.

Αφορολόγητος κύκλος εργασιών μέχρι 100.000. Όποιος από σας έχει μια μικρή επιχείρηση, μέχρι 100.000 τζίρο θα είναι αφορολόγητος, αρκεί να έχει 4 άτομα προσωπικό έξω από την οικογένειά του. Αυτομάτως αυτός μου παίρνει 4 από τη δική μου πλάτη. Έτσι λοιπόν δεν πληρώνει φορολογία, μεγαλώνει τη δουλειά του, αυξάνει το προσωπικό, κερδίζω εγώ, γιατί έχω να δώσω λιγότερα λεφτά από τον ΟΑΕΔ.

Η αρχή του επταπλασίου. Κανένας μισθός στη χώρα, στο δημόσιο τομέα, δεν μπορεί να είναι επτά φορές μεγαλύτερος από τον κατώτερο μισθό.

Εάν ο κατώτερος μισθός είναι 700€, 7Χ7= 4900, θα παίρνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Διοικητής της ΕΡΤ, του ΟΠΑΠ, που σήμερα κάποιοι απ’ αυτούς παίρνουν 30.000 και 40.000€ για να μπορέσουμε να κλείσουμε επιτέλους την ψαλίδα μεταξύ της φτώχιας και της νομενκλατούρας του χρήματος.

Δεσμευτικό για όλους. Αν θέλουν κάποιοι να αυξήσουν το μισθό τους, θα πρέπει να φροντίσουν να είναι έτσι η κατάσταση της οικονομίας και της χώρας που να μπορεί να αυξηθεί και ο κατώτατος μισθός.

Η αρχή του 7πλασίου είναι η αρχή της δημοκρατίας. Ένας ενιαίος ασφαλιστικός τομέας. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια μάνα που γεννάει εκεί στον Τίρναβο τέσσερα παιδιά και το ένα πάει στη ΔΕΗ, το άλλο παιδί γίνεται δικηγόρος, το άλλο παιδί γίνεται δημοσιογράφος και το άλλο παιδί μένει στο χωριό αγρότης, γιατί ξαφνικά τα 4 παιδιά που βγήκαν από την ίδια μήτρα θα πρέπει να έχουν άλλο γιατρό, άλλο κρεβάτι στο νοσοκομείο και ενδεχομένως και άλλο φάρμακο;

Ενιαίος ασφαλιστικός φορέας για όλους τους Έλληνες με κατάργηση των ενσήμων.

Τα ένσημα σήμερα που είναι το 1/3 του μισθού θα τα πάρετε αύξηση στον ιδιωτικό τομέα και ελάφρυνση του κομματιού που αφορά στον εργοστασιάρχη, τον επιχειρηματία, τον εργοδότη και θα αντικατασταθεί με ένα ειδικό τέλος υγείας.

Γιατί σήμερα τι συμβαίνει; Και γιατί πτώχευσε το όλο σύστημα; Έχουμε δυο εκατομμύρια ασφαλισμένους, τόσοι είμαστε. Τόσοι είμαστε, εάν αφαιρέσετε τους συνταξιούχους, τα παιδιά, δύο εκατομμύρια είναι αυτοί οι οποίοι είναι στην παραγωγική μηχανή.

Αυτά τα δυο εκατομμύρια πρέπει να εξασφαλίσουν φάρμακο και γιατρό για 25 εκατομμύρια. Για τα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων για τα δυο των λαθρομεταναστών και κοστίζουν και πολύ, αλλά για 14, 15 εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται το καλοκαίρι.

Έρχεται ο τουρίστας και σπάει το πόδι του, δεν θα βάλουμε γύψο; Ποιος θα τον πληρώσει τον γύψο; Εσείς θα τον πληρώσετε τον γύψο. Με το σύστημα που λέω, με το ειδικό τέλος που το έχουμε υπολογίσει 3% ο ξένος τρώγοντας τον μουσακά του θα συμβάλει για να αγοράσει ενδεχομένως τον γύψο που θα χρειαστεί όταν σπάσει το πόδι του και ο λαθρομετανάστης αγοράζοντας μια μακαρονάδα θα πληρώνει τη δική του συμμετοχή σ’ αυτά που πληρώνουμε εμείς τα κοροΐδα σήμερα για τα νοσοκομεία και είναι πάρα πολλά λεφτά.

Θα φτιάξουμε την οικονομία της χώρας και θα επιβάλουμε την σύνδεση των επιτοκίων κατάθεσης και χορηγήσεων. Δεν ξέρουμε ποιο κλάσμα θα είναι, αλλά είναι αδιανόητο, οι τράπεζες να σας παίρνουν τα λεφτά, με 1- 1,5% και να σας δίνουν εν συνεχεία με 17 ή 18% την πιστωτική κάρτα. Αυτό είναι ληστεία, πράγματα που δεν έκανε ούτε ο Γούκος, αυτό το ψαλίδι μεταξύ επιτοκίων, καταθέσεων και χορηγήσεων θα το κλείσουμε δραματικά.

Θα καταργήσουμε το πόθεν έσχες. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ανοησία είναι αυτή. Η εύκολη κουβέντα όλων αυτών των κομμουνιστικής υφής και νοοτροπίας είναι τα μαύρα λεφτά; Μα τα μαύρα λεφτά;

Όταν γίνεται μια πράξη και το κράτος δεν παίρνει χαμπάρι, από αυτά τα μαύρα λεφτά το κράτος αποξενώνεται. Είχα βρει ένα ωραίο κείμενο απ’ αυτά που αρέσουν του Άδωνη. Τι είχε πει ο Ιάμβλικος το 300 μΧ. Κοιτάξτε πόσο σύγχρονο είναι σήμερα, λες και είναι ο Προβόπουλος. «Όταν δεν υπάρχει ευνομία και εμπιστοσύνη στην αγορά, λέει το 300 μ.Χ. ακόμα και αν υπάρχουν χρήματα αυτά αποθηκεύονται και δεν κυκλοφορούν και έτσι δεν χρηματοδοτούνται οι συναλλαγές, δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά και στην παραγωγή». Αυτά ελέχθησαν τον 3ο αιώνα. Μα αυτό δεν συμβαίνει και σήμερα; Όλοι τα βάζουν τα λεφτά σε ένα σεντούκι.

Αυτό το οποίο μας ζητάνε περισσότερο ως ρουσφέτι είναι, να τους βρούμε μια θυρίδα. Θυρίδα όχι για να βάλουν τα χρυσαφικά της γιαγιάς, αλλά τα πεντακοσάρικα μέσα, τα μαύρα, που όλοι σ’ αυτό τον τόπο έχουν με τον ένα ή άλλο τρόπο, λιγότερο ή περισσότερο εξασφαλίσει.

Η ίδια η πολιτεία επιτρέπει το μαύρο χρήμα. Και πώς το επιτρέπει το μαύρο χρήμα; Κάποιοι από σας, ίσως οι περισσότεροι, έχετε αγοράσει ένα διαμέρισμα, ή ένα χωράφι και πάτε λοιπόν και συμφωνείτε ότι το διαμέρισμα αυτό, λέει ο κατασκευαστής κάνει 200.000 και πάτε στην αντικειμενική αξία και σου λέει 100.000.

Πάτε στον συμβολαιογράφο και δίνετε 100.000, 200.000, τα 100.000 γράφονται, τα 100.000 είναι μαύρα και συμφωνεί και η εφορία και ο συμβολαιογράφος και ο αγοραστής και ο πωλητής. Είναι μαύρα λεφτά αυτά ή δεν είναι;

Αυτός λοιπόν που είχε 20 διαμερίσματα και τα πούλησε τι θα τα κάνει αυτά τα μαύρα λεφτά όταν του απαγορεύεις να τα επενδύσει; Όταν του απαγορεύεις να τα βάλει στις τράπεζες;

Εμείς τι λέμε; Όποιος έχει μαύρα λεφτά, όπως και να τα έχει, από την στιγμή που δεν μπορώ να τον ελέγξω, αυτά τα λεφτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οικοδομή ή για αγορά ομολόγων χωρίς κανείς να ρωτήσει. Θα βάλω μπρος την οικοδομή μ’ αυτό τον τρόπο και αν βάλω μπρος την οικοδομή, τότε κάποιοι που έχουν λεφτά θα αγοράσουν διαμέρισμα που σήμερα δεν μπορούν να το αγοράσουν γιατί φοβούνται.

Θα εξασφαλίσω μια κινητικότητα στην αγορά της τάξεως των 100 δις. Μόνο το 23% να πάρει το κράτος, από την συναλλαγή η οποία θα γίνει βγάζει ένα μεγάλο κομμάτι από το χρέος του. Η οικοδομή ήταν, είναι και πρέπει να ξαναγίνει η οτομοτρίς της ελληνικής οικονομίας..

Εμείς θα εξασφαλίσουμε τον Έλληνα όχι με νόμο που αλλάζει, με συντακτική πράξη. Όχι συντακτική πράξη σαν κι αυτή που έγινε το 1974 απέναντι στους απριλιανούς και μετά τη βάλανε στα παλιά τους παπούτσια και κλείσανε τον κόσμο φυλακή, συνταγματική πράξη με ισχύ.

Όποιος έχει καταθέσεις στο εξωτερικό, τις φέρνει στην Ελλάδα και είναι καθαρές, όλα δικά του. Πώς; Το 75% άμεση κατάθεση και ελεύθερο στη βούληση της πρώτης στιγμής για ανάληψη και το 25% για αγορά ελληνικών ομολόγων. Εάν μου έρθουν τα λεφτά από την Ελβετία και το Λιχτενστάιν, έχετε υπόψη σας ότι μπορεί μόνον από αυτή τη διαδικασία να βγάλω το μισό χρέος, τα ανενεργά κεφάλαια του εξωτερικού και τα ανενεργά κεφάλαια των θυρίδων.

Λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν ξέρει ο κ. Παπανδρέου που να τα βρει. Γιατί το ξέρουμε εμείς; Γιατί υπάρχει μια διαφορά, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς μόλις συμπλήρωσαν το 26ο έτος ηλικίας, ηλικία απαραίτητη για να γίνει κάποιος βουλευτής, έγιναν βουλευτές από γονείς κι από το σύστημα.

Εγώ κυρίες και κύριοι, έγινα βουλευτής σε ηλικία 45 ετών κι αφού είχα φτιάξει καριέρα, αφού είχα δημιουργήσει τη ζωή μου, αφού είχα ιδρώσει, αφού είχα κλάψει, αφού είχα ματώσει κι αφού είχα μάθει τους κανόνες της αγοράς, αυτούς τους κανόνες που δεν έμαθαν αυτοί και δεν ξέρουν να εφαρμόσουν.

Απομάκρυνση, όπως είπα και στην αρχή της ομιλίας, όλων των λαθρομεταναστών. Ξεκάθαρο. Κι ώσπου να φύγουν, τίμιοι Έλληνες και Ελληνίδες, αυστηρός έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων. Εάν πάει κάποιος από εσάς, όποιος από σας πάει να κάνει την οποιαδήποτε πράξη ακόμα κι αυτοκίνητο να πουλήσει, χρειάζεται φορολογική ενημερότητα ή ασφαλιστική ενημερότητα.

Ο λαθρομετανάστης χωρίς φορολογική ενημερότητα, χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα, πάει στην τράπεζα και στέλνει στη χώρα του το βιος των Ελλήνων. Αυτό θα σταματήσει από την πρώτη ημέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση, θα σταματήσουμε αυτή την αλόγιστη διαρροή κεφαλαίων.

Τειρεσίας. Ο Τειρεσίας θα καταργηθεί και εγγραφή στον Τειρεσία θα γίνεται μόνο με δικαστική απόφαση που θα αποδεικνύει τη δολιότητα εκείνου που έχει υπογράψει. Δεν μπορεί να είναι κυρίες και κύριοι υπεύθυνος κάποιος, όταν είναι άλλος ο υπεύθυνος για την κατάσταση της οικονομίας.

Τι φταίει αυτός όταν διαλύθηκε το σύμπαν και του έφυγαν δύο ή τρεις συναλλαγματικές, όταν επί 20 και 30 χρόνια σαν έμπορος κρατούσε γερά και καθαρό το όνομά του; Δε θα καταδικάσουμε σε τραπεζική απραξία το μεγαλύτερο ενεργό κομμάτι του ελληνικού λαού. Ο Τειρεσίας είναι η ταφόπλακα της επένδυσης, του επιχειρηματία, του έμπορου, του βιοτέχνη και του βιομήχανου.

Ο κ. Παπανδρέου, δύο πηγές πλούτου είχε η Ελλάδα, τον τουρισμό και τη ναυτιλία και για να τιμωρήσει αυτούς τους δύο κλάδους που πηγαίνουν καλά, έκρυψε, έκλεψε και εξαφάνισε τα υπουργεία. Στους δύο τομείς που πηγαίνουν καλά η Ελλάδα είναι χωρίς Υπουργείο Τουρισμού και χωρίς Υπουργείο Ναυτιλίας

Εμείς θα κάνουμε ένα Υπερυπουργείο Αδήλων Πόρων, που θα είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία και οι απόδημοι Έλληνες. Θα κάνουμε ένα Υπερυπουργείο, τιμώντας εκείνους τους πόρους που μπορούν να ζωντανέψουν την Ελλάδα και είναι οι άδηλοι πόροι της ναυτιλίας, οι άδηλοι πόροι του τουρισμού. Και γιατί η ναυτιλία και ο τουρισμός πάει καλά; Γιατί δεν μπόρεσε το σύστημα να τα κομουνιστικοποιήσει. Δεν μπόρεσε, έμειναν απέξω και σωθήκανε. Έτσι θα σώσουμε και την υπόλοιπη οικονομία.

Υπάρχει ένα πρότυπο συγκρότημα ξενοδοχειακό, κάτω στη Μεσσηνία. Το μόνο κακό έχει ότι γειτνιάζει με την Πύλο του Σαμαρά. Και το έκανε ο καπετάνιος ο Κωνσταντακόπουλος. Του πήρε 15 χρόνια να το κάνει

-πέθανε πάνω στη δημιουργία- και ακόμα τραβιέται με το κράτος αφού έφτιαξε μία μονάδα που εξυπηρετεί χιλιάδες τουρίστες.

Μια μονάδα, που ζει όλο το νομό και τη Νότια Πελοπόννησο. Δηλαδή: Ψωμί που ζυμώνουν τα χωριά το παίρνει το ξενοδοχείο, γλυκά που φτιάχνουν οι γυναίκες τα παίρνει το ξενοδοχείο, ότι φτιάχνουν τα παίρνει το ξενοδοχείο. Ζει μια περιοχή καλά επειδή έγινε ένα συγκρότημα. Τέτοια συγκροτήματα που θα ζουν τον γύρω νομό θα κάνουμε σε όλη την Ελλάδα. σε όλη την Ελλάδα θα ζουν τα χωριά μας από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα τα οποία θα κάνουμε.

Αλλά για να γίνουν αυτά, χρειάζεται μία ειδική νομοθεσία, τόσο φορολογική, όσο και εργασιακή. Και προκειμένου να έχω δουλειά είμαι της άποψης ότι αν δεν μπορούμε να δώσουμε παντεσπάνι στο λαό, δεν πρέπει να του απαγορεύουμε το ψωμί. Ο καλός υπάλληλος δεν είναι να έχει προστασία. Ο καλός υπάλληλος έχει τη δουλειά του, το μυαλό του, την εργατικότητά του και αμείβεται πολύ καλύτερα από αυτά που ορίζει ο νόμος.

Εμείς θέλουμε εργαζόμενους με ψυχή και καρδιά, δεν θέλουμε εργατοπατέρες. Τους βλέπω κάθε μέρα στην τηλεόραση και αναρωτιέμαι πότε δουλεύουν αυτοί και ποιος τους πληρώνει επιτέλους αυτούς; 177 εκατομμύρια πήραν από την Εργατική Εστία.

Δημόσια νοσοκομεία. Ας πάμε στο εξωτερικό. Η Μέρκελ αυτή τη μεγάλη πληγή την έλυσε ως εξής: Υπάρχουν managers, όπως είναι ο Ασκληπιός, που έχουν αναλάβει τα δημόσια νοσοκομεία. Δημόσια νοσοκομεία με ιδιωτικούς managers, οι οποίοι δε θα κλέβουν το ελληνικό δημόσιο, που δεν θα πετάνε τα αναλώσιμα, που δεν θα τα βάζουν στις τσέπες.

Είναι αδιανόητο σήμερα κυρίες και κύριοι να κοστίζουν τα νοσοκομεία της Ελλάδος περισσότερο από ότι κοστίζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία. Και δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολύ καλοί managers στο χώρο της υγείας κι είναι εξαιρετική τιμή για μας όλους εδώ στην αίθουσα που ο άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική υγεία, ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου είναι μέσα σε ένα από αυτά.

Είναι εξαιρετική τιμή να συνεχίζουμε αυτό που έλεγα πριν από λίγο, ότι οι Θεσσαλονικείς και οι Ηπειρώτες έκτισαν τη Βουδαπέστη την Πετρούπολη και το Βουκουρέστι. Και το Βουκουρέστι γίνεται ακόμα. Είχα πάει πριν έξι μήνες και έβλεπα κάτι τεράστια συγκροτήματα, που έλεγα Θεέ μου, γιατί αυτά δεν μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα;

Και πράγματι, θαύμαζα και θαύμασα περισσότερο όταν έμαθα ότι τα κάνει ένας Θεσσαλονικιός, ο Γιώργος Συκιώτης, που είναι μέσα στην αίθουσα. Μπορούν οι Έλληνες, αλλά εδώ δεν τους αφήνει το πολιτικό σύστημα της κομμουνιστοποίησης των πάντων. Οι Έλληνες μπορούν στο εξωτερικό και κάνουν θαύματα. Αυτά τα θαύματα, αυτό το κτίσιμο της νέας Ελλάδος μπορεί να γίνει κι εδώ, όταν τους δώσουμε την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση και δυνατότητα.

Κατάργηση του ειδικού τέλους για την ΕΡΤ. Δεν μπορείτε να πληρώνετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και σας βάζουν ειδικό τέλος για το σπίτι σας. Εμείς θα καταργήσουμε το ειδικό τέλος για την ΕΡΤ και η ΕΡΤ να περιοριστεί εκεί όπου χρειάζεται, λιγότερα κανάλια, λιγότερα ραδιόφωνα.

Εξορθολογισμός. Όπως μπορούν τα κανάλια και βγαίνουν, μπορεί και το κράτος. Εάν δεν μπορεί, δεν χρειάζεται. Πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς δεν θα πληρώνουμε από τα ρολόγια των τάφων των γονιών μας ραδιόφωνο και τηλεόραση που δεν μπορούν να δουν κάτω από το χώμα.

Μου λέει και ο μπάρμπα Μήτσος, που έχει κάτι βουστάσια στα Τρίκαλα: Εγώ έχω οχτώ βουστάσια, οχτώ ρολόγια, βλέπουν τα βόδια τηλεόραση; Δε βλέπουν τα βόδια τηλεόραση, ενίοτε τα βόδια κάνουν τηλεόραση.

Μέχρι 100 kw/h, ένα ψυγείο, μία μικρή κουζίνα ένα μάτι και ένας θερμοσίφωνας να κάνει ένα μπάνιο, εντελώς δωρεάν. Δε θα πάρω από το φτωχό λεφτά, για να έχει λίγο ρεύμα στο σπίτι του. Και θα υπάρχει μια κλιμάκωση στις μεγάλες καταναλώσεις. Nα μπορέσει να ζήσει και με αυτόν τον τρόπο θα διορθώσω το πρόβλημα με τη θέρμανση, με το πετρέλαιο.

Άρα λοιπόν δεν μπορώ να ελέγξω το πετρέλαιο και ο μόνος εν πάση περιπτώσει που κατέχει το θέμα εξαιρετικά καλά με το πετρέλαιο δεν θέλει να συνεργαστεί. Εγώ μια φορά εάν καταλάβω την πρωθυπουργία της χώρας, Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τα πετρέλαια θα βάλω τον Μελισανίδη. Δεν πρόκειται να του ξεφύγει λαθρέμπορος για λαθρέμπορος. Ο κάθε άνθρωπος στη δουλειά του.

Φορολογία του διοξειδίου του άνθρακα. Όποιο προϊόν έρχεται στην Ελλάδα, θα υπόκειται σε φορολογία. Καλώς ήρθαν τα μήλα από την Τουρκία στον Έβρο. Θα υπάρχει τόση φορολογία διοξειδίου του άνθρακα ούτως ώστε το τούρκικο μήλο να έρχεται στην τιμή του ελληνικού, να πωλούνται επιτέλους τα ελληνικά προϊόντα, να πουλιέται ο καρπός της ελληνικής γης. Δεν είναι δυνατόν να παίρνω μαρούλια από την Τουρκία, να παίρνω αυγά από το εξωτερικό.

Και για να καταλάβουν. Χωράφι χωρίς αλέτρι θα φορολογείται. Δεν μπορεί να υπάρχουν χωράφια που να μην τα εκμεταλλεύονται. Χωράφια ξεχασμένα. Και πρώτα-πρώτα η πολιτεία να πάει να πάρει αυτά τα στρέμματα του παππού μου που δε γνωρίζω καλά-καλά που είναι εγώ και σίγουρα δεν ξέρει που είναι ο Γιάννης. Αυτά να τα πάρει ο άκληρος, να τα πάρει ο νέος αγρότης, να δημιουργήσει τη δική του προσπάθεια, τη δική του γη. Και βεβαίως να ξέρουν, καμία φορολογία και διευκολύνσεις δεν θα υπάρξει για γεωργικά μηχανήματα.

Ιδιωτική εκπαίδευση. Θέλω να συγχαρώ την καλύτερη ομάδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εξαιρετικώς δε τον εισηγητή Άδωνη Γεωργιάδη, που μετά από δέκα χρόνια κατορθώσαμε να σπάσουμε το άσυλο, να φέρουμε τη δημοκρατία μέσα τα ανώτατα «πνευματικά» ιδρύματα. Σύραμε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, η οποία επέμενε με την κομμουνιστική θεωρία, πρακτική και νοοτροπία ότι το άσυλο έπρεπε να παραμείνει.

Αυτή είναι η προσφορά του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Χωρίς να είμαστε πλειοψηφία επιβάλλουμε πολιτική κι αυτό γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα από ένα κόμμα του 6% στις εκλογές, του 16% στις επόμενες.

Εξοπλισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Ελλάδα πρέπει να εξοπλιστεί, ότι και να λένε. Το αστείο μήνυμα του Σημίτη «όπλα ή βούτυρο», είναι μήπως χρειαστεί το βούτυρο για άλλες καταστάσεις. Εμείς χρειαζόμαστε τα όπλα, για να μην χρειαστεί το βούτυρο. Θέλουμε όπλα, αλλά τα όπλα θα τα πάρουμε όπως εμείς επιθυμούμε.

Πρώτον, με «clearing», θα δίνω πορτοκάλια και θα παίρνω άρματα. Κι εκεί που δεν μπορούσε η κυβέρνηση, το πέτυχα κι ήρθε εδώ ο διευθυντής εξοπλισμών της Ρωσίας. Ο Δημήτριεφ. Το είπα στον Πρωθυπουργό μέσα στη Βουλή ότι “σε δυο ώρες συναντιέσαι με τον Δημήτριεφ και θα σου κάνει πρόταση να πάρουμε τα άρματα από τη Ρωσία στο εν τρίτον σε «clearing»”. Και είπαν όχι, γιατί ήταν εντολή από την άλλη πλευρά.

Όταν λοιπόν μπορώ να πάρω με «clearing» και με «traveler checks» -πάρε 2 δισεκατομμύρια «traveler checks», δώσε τα στους υπηκόους σου να έρθουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα-, αυτομάτως κερδίζω. Κερδίζω ελληνικά ξενοδοχεία, κερδίζω κι εγώ από τη συμφωνία που θα κάνω με τα ξενοδοχεία, να μπορέσουν να καταναλώσουν 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τα οποία εγώ θα έχω πάρει πλοία και άρματα για να μπορέσω να αντιμετωπίσω το imperium και τον «ασιατισμό» του κ. Ερντογάν.

Και βεβαίως ξέρω ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έχει ευγενή στελέχη.

Τελευταίο κυρίες και κύριοι είναι το έσχατο μέσον. Δεν χρησιμοποιείς σε έναν πόλεμο πυρηνικά όπλα, παρά μόνο εάν φθάσεις στο χείλος της καταστροφής. Και υποχρεούται η κάθε χώρα να έχει εφεδρείες όπως και το κάθε κόμμα. Πληροφορούμαι ότι γίνονται μυστικές συσκέψεις, για να υπάρξει ένα σκληρό ευρώ που θα το έχει η Γερμανία, η Γαλλία, θα μπει και η Αγγλία μέσα και οι χώρες-δορυφόροι όπως η Ολλανδία και η Φιλανδία. Κι εμείς, να πάμε σε ένα άλλο ευρώ του Νότου, το euroΜed, που θα είναι μικρότερης αξίας.

Αυτό εάν γίνει, ίσως είναι και η σωτηρία του Νότου. Επειδή όμως δεν είμαι σίγουρος ποια θα είναι η κατάληξη, έχω κατά νου την ευρωδραχμή. Και τι εννοώ; Επίσημο νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ, για κάθε διεθνή συναλλαγή θα υπάρχει το ευρώ.

Για συγκεκριμένο χρόνο δύο ετών για να βγω από την κρίση, θα κάνω αυτό που έκανε το 1932 η Γερμανία. Θα κάνω την ευρωδραχμή, όπου θα έχω τη δυνατότητα να κάνω τη δική μου νομισματική πολιτική με αυτό το νόμισμα. Στο εσωτερικό της χώρας θα γίνεται ευρωδραχμή, όπερ σημαίνει: Ο λαθρομετανάστης, όσο είναι εδώ, θα παίρνει ευρωδραχμές, να στείλει στην πατρίδα του ευρωδραχμές.

Το Carrefour, το ΙΚΕΑ, το LIDL, το LEROY κι όλα αυτά τα μαγαζιά τα οποία έχουν το 82% του ελληνικού εμπορίου, που κάθε Παρασκευή κάνουν ταμείο και στέλνουν τα λεφτά μας στις μητρικές εταιρείες της Ευρώπης. Έτσι δεν μένουν στην Ελλάδα όπως έμεναν πριν χρόνια όταν πήγαινε η μαμά σας και ο μπαμπάς σας και ψώνιζε από το μπακάλη, τότε τον κυρ Μιχάλη, που τα μάζευε ο κυρ Μιχάλης και πάντρευε το κορίτσι του και ξαναγυρίζανε τα χρήματα στην ελληνική αγορά και γινόταν αυτή η ανακύκλωση.

Τώρα τα λεφτά φεύγουν έξω. Έξω τα λεφτά με τους λαθρομετανάστες για τη χώρα τους. Έξω τα λεφτά μας στις μητρικές εταιρείες. Δεν μπορεί να ζήσει η Ελλάδα. Ηρωίνη να πουλούσε το κράτος, δεν θα μπορούσε να σταθεί. Τι είναι αυτά που μας λένε;

Επομένως, λοιπόν για δύο χρόνια δεν θα μπορούν αυτές οι εταιρείες να βγάλουν στο εξωτερικό τις ευρωδραχμές. Έτσι, θα μπορέσω και θα γυρίσω την οικονομία. Θα μπορέσω να χρηματοδοτήσω νέες ασφαλείς μονάδες και στα δύο χρόνια θα αντικαταστήσω τις ευρωδραχμές με αξίες σε ευρώ. Αυτό είναι το τελευταίο σχέδιό μας. Είναι η καταφυγή, εάν πρόκειται να βυθιστεί η Ελλάδα.

Η Ελλάδα δεν θα βυθιστεί. Η Ελλάδα θα μείνει όρθια. Η Ελλάδα θα μείνει ζωντανή. Το λέω άλλη μια φορά. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Η Ελλάδα έρχεται από μακριά, έρχεται από μια μεγάλη ιστορία. Από τον Όμηρο, από τους μεγάλους, τον Σοφοκλή, τον Αισχύλο, από τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Ιπποκράτη.

Η Ελλάδα του πολιτισμού, της ιστορίας, των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορεί να είναι το “κλωτσοσκούφι” της Ευρώπης. H Ελλάδα θα πάρει ξανά τον έλεγχό της στην παγκόσμια οικονομία. Θα την ξανακάνουμε μεγάλη. Κι αν εγώ όπως λέτε είμαι ο αετός, εσείς είστε τα φτερά που θα σηκώσουν το βάρος της Ελλάδος.

Ελάτε να σηκώσουμε ψηλά την Ελλάδα. Μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε από την επόμενη ημέρα. Από σήμερα ξεκινάει ο μεγάλος «ανένδοτος» αγώνας της «κατάληψης» της εξουσίας από τους ενεργούς, καθαρούς Έλληνες. Τέρμα η κομμουνιστικοποίηση της χώρας, τέρμα το στραπάτσο της χώρας.

Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω το έθνος! Ζήτω οι μαχόμενοι Έλληνες! Δουλεύουμε γι΄ αυτά τα παιδιά, δουλεύουμε για τα νιάτα της Ελλάδος. Γι΄ αυτούς ζούμε. Γι΄ αυτούς υπάρχουμε. Αυτοί είναι η ιστορία μας. Αυτοί είναι η δόξα της Ελλάδος. Αυτός είναι ο προορισμός.

Και δεν μπορώ κοιτώντας στα μάτια αυτά τα παιδιά να προδώσω αυτό που αισθάνονται. Θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να μείνει ανεξίτηλο στην ψυχή, στην καρδιά και στη συνείδηση τους. Θα υπηρετήσω τη νέα γενιά, θα υπηρετήσω την Ελλάδα, θα υπηρετήσω το έθνος, θα υπηρετήσω τον τόπο μας. Σας ευχαριστώ που σας έχω μαζί συμπαραστάτες στον τίμιο αγώνα!

Σήμερα είναι τα έντεκα (11) χρόνια του ΛΑ.Ο.Σ. Του χρόνου θα σβήσουμε τα 12 κεριά στο Καυτατζόγλειο στου Χαριλάου ή στην Τούμπα. Του χρόνου δεν θα μας χωράνε τα γήπεδα, η Ελλάδα μας περιμένει, δεν μπορεί να την απογοητεύσουμε.

Η Ελλάδα θέλει να είναι μπροστάρης ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, δεν θα την απογοητεύσουμε. Τραβάμε μπρος, πάμε για την εξουσία. Πάμε για να σώσουμε τον τόπο, πάμε για να σώσουμε την Ελλάδα, πάμε να κάνουμε το όραμα πράξη. Αυτή είναι η εθνική αποστολή μας, να σώσουμε την Ελλάδα, τον τόπο μας, την πατρίδα μας, να γυρίσουμε την Ελλάδα στους Έλληνες, στην ιστορία μας, στο πεπρωμένο μας.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ».