22.3.2012,

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (18.01.2012)

Στείλτο Email

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PSI & ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ (18.01.2012)

 

Λαμβάνοντας το λόγο, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών, χθες το απόγευμα στη Βουλή, ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κ. Ευ. Βενιζέλου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ,κ. Γ.Καρατζαφέρης, είπε τα εξής:

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

κ. Αντιπρόεδρε, από τη μία πλευρά η ΝΔ πρέπει σαφώς να υπηρετήσει και το θεσμικό της ρόλο ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Από την άλλη, αύριο είναι η συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών για να καταλήξουμε σε ένα κοινό τόπο.

Ό, τι λέγεται εδώ καταγράφεται, πάντως, να ξέρετε, και αυξάνει με τον τρόπο του το επιτόκιο για το PSI.

Εδώ τώρα πρόκειται για μία εθνική προσπάθεια, κανένας μας προφανώς δεν “βάζει κάτι στην τσέπη”, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι λίγο πιο προσεχτικοί.

Να καταλάβουμε ότι είμαστε σε ένα εξαιρετικό μεταίχμιο και πρέπει να βρούμε τον κοινό τόπο, για να δώσουμε το μήνυμα σε όλους αυτούς στις διαπραγματεύσεις για το PSI, ότι είμαστε μία γροθιά. Να μην υπονομεύουμε την προσπάθεια, να είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί και να μπορέσουμε όλοι μαζί με αυτή την ομαδικότητα να αντιμετωπίσουμε τα κελεύσματα της Τρόικας. Να μπορέσουμε να πούμε “αυτό δεν γίνεται!”, “αυτό γίνεται”, “αυτό όχι!”. Αυτό πάμε να πετύχουμε αύριο. Άρα, λοιπόν, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος σήμερα για θέματα που εν πάση περιπτώσει μπορούμε να τα διαμορφώσουμε μέσα στη λογική επεξεργασία των πραγμάτων, να υπονομεύσουμε αυτή την προσπάθεια που θα κάνουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Είμαι σίγουρος ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι αύριο είναι μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα για τον τόπο. Απλώς θα έλεγα να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί.