5.12.2013,

Εισάκουσαν τον Γ. Καραζαφέρη οι Ένοπλες Δυνάμεις –δυστυχώς, όμως, της…. Βενεζουέλας!! Του Αλέξη Οικονόμου

Στείλτο Email
Προ ημερών στο ART, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης παραπονέθηκε –ευγενώς και με σεβασμό πάντοτε– για την σιωπή του Προέδρου Παπούλια σχετικά με τα αντιλαϊκά μέτρα και τις διαδοχικές ταπεινώσεις που ανέχεται η Διακυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου από την Τρόικα. Και συμπλήρωσε –μιλώντας προσεκτικά– ότι θα περίμενε και από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χειμαζόμενης πατρίδας μας –που βλέπουν μισθούς αξιωματικών να εξευτελίζονται και την Άμυνά μας χωρίς καύσιμα και ανταλλακτικά…– όχι φυσικά να βγάλουν τα τανκς στους δρόμους, αλλά κάπως να εκφράσουν, θεσμικά και διακριτικά, μια ανησυχία για την κατάντια στην χώρα, σαν κομμάτι του Λαού μας.
Στις ιδέες αυτές του Προέδρου ανταποκρίθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Δυστυχώς, όμως, όχι οι Ελληνικές… Αλλά της μακρινής Βενεζουέλας!….
Όπου, «…κατηγορώντας την «παρασιτική αστική τάξη» για τον πληθωρισμό, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικόλας Μαδούρο –λαϊκός πατριώτης– (και καθόλου Κομμουνιστής, σ.σ.), στράφηκε στις ένοπλες δυνάμεις για να υποχρεώσει τους λιανεμπόρους να μειώσουν τις τιμές τους. Ήδη η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει υπό τον έλεγχο του στρατού σειρά καταστημάτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Ο Βενεζουελανός πρόεδρος έχει δεσμευθεί να επιταχύνει την διαδικασία ερευνών σε ευρεία γκάμα επιχειρήσεων, που πωλούν καταναλωτικά αγαθά από ρούχα και παπούτσια έως πλυντήρια και αυτοκίνητα, ώστε να διασφαλίσει ότι δεν εξαπατούν τους καταναλωτές με υπερχρεώσεις, με τιμές που είχαν ανέβει μέχρι και 2000%. Επιπλέον, δήλωσε ότι θα επιβάλει ανώτατο όριο στα κέρδη, καθώς η κυβέρνηση μάχεται να ανακόψει τον πληθωρισμό, που «τρέχει» με ρυθμό 54%.» («Καθημερινή» 13/11).
Αυτό σημαίνει Στρατός δίπλα –κι όχι «καβάλα»– στο Λαό…
Ας το λάβουν υπόψη τους κι οι δικοί μας, με όποιο τρόπο τους επιτρέπεται –και υπάρχουν τρόποι…

Γιατί δεν είναι δυνατόν οι Ένοπλες Δυνάμεις να παραμένουν σιωπηλοί θεατές, όταν η χώρα και η εθνική ανεξαρτησία καταστρέφονται, μόνο και μόνο από τον φόβο μήπως οι ίδιοι οι υπεύθυνοι αυτής της καταστροφής τις ψέξουν ότι κάνουν παρεμβάσεις τύπου Παπαδόπουλου.

Γιατί κι αυτοί παιδιά του λαού και πατριώτες είναι. Όπως οι Βενεζουελάνοι, αλλά και οι Πορτογάλοι, που δεν μασάνε τα λόγια τους, ούτε επιλέγουν την απόσυρση για να μην δυσαρεστήσουν μια πολιτική ηγεσία, που –εδώ τουλάχιστον…– μόνο «ηγεσία» δεν είναι…