12.11.2013,

ΨΗΦΙΣΕ Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ

Στείλτο Email

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

 

Η Eπιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε σήμερα ομόφωνα (22 υπέρ) την έκθεση του ευρωβουλευτή κ. Νικόλαου Σαλαβράκου, ως εισηγητή εξ’ονόματος της Ευρωπαϊκής πολιτικής ομάδας για την Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας (EFD), σχετικά με την “ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή κατά το 2012″.

 

Η ομόφωνη υπερψήφιση της έκθεσης θεωρείται πολύ σημαντική καθώς αναγνωρίζει το ρόλο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή στην διαμόρφωση μιας ανοιχτής και διάφανης σχέσης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών και των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

 

Ο κ. Σαλαβράκος, μετά την ψηφοφορία, δήλωσε, «Συγχαίρω θερμά την νέα Διαμεσολαβητή, κα. Emily O’Reilly για την εκλογή της, και της εύχομαι ότι καλύτερο στα νέα της καθήκοντα. Συγχαίρω τον κ. Διαμαντούρο για το υποδειγματικό του έργο ως απερχόμενου Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή το οποίο πραγματοποίησε την τελευταία δεκαετία, και για τα αποτελέσματα που πέτυχε καθιστώντας της ΕΕ δικαιότερη και διαφανέστερη.»