17.10.2013,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ.

Στείλτο Email

ΝΕΑ ΓΙΑΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και της Πολυφωνίας αποτελεί η πρωτοφανής και «πραξικοπηματική» απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» αιφνιδιαστικά στην κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Πρόκειται για μια απόφαση – καταπέλτη που ενώ δημιουργεί «τρικυμίες» στην κυβέρνηση, στοχεύει στη δημιουργία ενός «άλλου» Μέσου, πιθανώς απόλυτα ελεγχόμενου από την τρικομματική κυβέρνηση, με το σκεπτικό ότι θα ακολουθήσει η τοποθέτηση – διορισμός αποκλειστικά και μόνο εκείνων των δημοσιογράφων που θα λειτουργούν ως «κράχτες» και πιόνια του μνημονιακού συστήματος. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ελλοχεύει ακόμη και ο κίνδυνος να δοθεί η κρατική τηλεόραση – ραδιοφωνία βορά σε επιχειρηματίες (Έλληνες και ξένους)…

, που μέχρι σήμερα έχουν στηρίξει με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους την Τρόϊκα και την πολιτική της Μέρκελ.    

Με λίγα λόγια, το κλείσιμο της ΕΡΤ μπορεί αφ’ ενός στο πνεύμα της κρατικής εξυγίανσης να αποτελεί μία απόλυτα ορθή και αναγκαία απόφαση, αφ’ ετέρου όμως οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη ρήση: «η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε…». Ένα γεγονός που όπως φαίνεται εξυπηρετεί όλα τα κόμματα που  βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βουλή! Δηλαδή, είναι ένα ακόμη βρώμικο, καλοστημένο πολιτικό «παιχνίδι», που μπορεί να οδηγήσει εθνικά σε πιο επικίνδυνα μονοπάτια.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η ΕΡΤ ανέκαθεν αποτελούσε τον κατάλληλο χώρο στον οποίο οι εκάστοτε κυβερνήσεις βόλευαν τους υμέτερους και δη τους ψευτοκουλτουριάρηδες και ίσως ακόμα κάποιους ανθέλληνες.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι δαπανήθηκαν, χωρίς αντίκρισμα, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αχρείαστες παραγωγές.

Επίσης, είναι απολύτως βέβαιο ότι η κρατική τηλεόραση συχνά – πυκνά, χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να βολευτούν κομματικά στελέχη της ΝΔ και κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και πρώην βουλευτές. Όλα αυτά, αλλά και πολλά άλλα, είναι λίγο – πολύ γνωστά.

Σήμερα – τραγική ειρωνεία – οι υπεύθυνοι για την κατάντια της κρατικής τηλεόρασης είναι εκείνοι που την καταγγέλλουν για αδιαφάνεια και αναξιοκρατία.

Παράδοξο; Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε περάσει ως δημοσιογράφος από την ΕΡΤ, ενώ αργότερα – ως βουλευτής – είχε ταχθεί εντόνως κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Για το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό είναι απολύτως αναγκαίο βήμα η εξυγίανση της κρατικής τηλεόρασης, αλλά με όρους διαφάνειας και με απώτερο στόχο την ύπαρξη ενός και μόνο υγιούς κρατικού σταθμού, που θα εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες του Έθνους.

Αναγκαία κρίνεται επίσης για το Κόμμα μας η συμβολή των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος τα όσα κατά καιρούς καταγγέλθηκαν και καταγγέλλονται για την ΕΡΤ.

Παράλληλα, θα πρέπει να διευκρινιστεί από την κυβέρνηση με τι κριτήρια θα λειτουργήσει η «νέα» δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, καθώς και με τι κριτήρια θα προσληφθεί το νέο προσωπικό, που – όπως προαναφέραμε – το έχουν πιθανότατα ήδη έτοιμο.

Τέλος, 2700 περίπου άτομα που μέχρι πρότινος στελέχωναν την ΕΡΤ, ως αναγκαία και έμπειρα, κρίθηκαν εν μια νυκτί ακατάλληλα και υπερεκτιμημένα. 

Άραγε, ποιοι θα είναι οι επόμενοι αναγκαίοι και έμπειροι που θα μετατραπούν ξαφνικά σε ακατάλληλους και υπερεκτιμημένους;

Στο πλαίσιο αυτό ο ΛΑ.Ο.Σ. επιφυλάσσεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του για το πως και με ποιους όρους στηρίζει την επαναλειτουργία της «νέας» ΕΡΤ.