25.8.2012,

Νέο μέτωπο αστάθειας από την Αίγυπτο

  • 22 Αυγούστου 2012 20:00

Στείλτο Email

Νέο μέτωπο αστάθειας φαίνεται ότι γεννά η “Αραβική Άνοιξη”, καθώς η Αίγυπτος για πρώτη φορά μετά το 1976 μετέφερε στο Σινά βαριές στρατιωτικές δυνάμεις (άρματα μάχης Μ60) αναγκάζοντας το Ισραήλ που είχε συγκατατεθεί για να μεταφερθούν ελαφρές δυνάμεις δίωξης των βεδουίνων που τρομοκρατούν την περιοχή να διαμαρτυρηθεί στις ΗΠΑ για παραβίαση της συμφωνίας ειρήνης που είχε επιτευχθεί στο Καμπ Ντέϊβιντ το 1976. Επίσης ζητήθηκε από την Αίγυπτο να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις της από την χερσόνησο.

Μέχρι στιγμής η Αίπγυπτος αρνείται να το πράξει (έχουν περάσει τρεις ημέρες από την κατάθεση του αιτήματος αναφέρουν διπλωματικές πηγές από το Τελ Αβίβ) και φαίνεται ότι η ισλαμική κυβέρνηση Μόρσι θα δοκιμάσει σε όλα τα επίπεδα τις αντοχές και την ανεκτικότητα του Ισραήλ: Με ανοικτά τα μέτωπα του Ιράν (αν πάει στην σύνοδο των ανεξαρτήτων χωρών ο Μ.Μόρσι στην Τεχεράνη, αυτό θα σημαίνει πολλά…) της Συρίας και βέβαια με την πληγή του Λιβάνου ανοικτή, το Ισραήλ θα σκεφθεί δύο φορές πριν κλιμακώσει.

 

Βάσει ισραηλινών πηγών σε διεθνή ΜΜΕ, έχει ζητηθεί η παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα προς την πλευρά των Αιγυπτίων.αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο οι ΗΠΑ ελέγχουν τη νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου…

 

defencenet.gr