25.8.2012,

Κερδοσκοπία χωρίς τέλος στα ελληνικά ομόλογα

  • 22 Αυγούστου 2012 18:00

Στείλτο Email

Κερδοσκοπικά παιχνίδια από κάποια hedge funds που άρχισαν να αγοράζουν και πάλι ελληνικά ομόλογα, οι τιμές των οποίων είναι πολύ χαμηλές, καθώς αισιοδοξούν ότι η πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών δανειστών της θα τους αποφέρει κεφαλαιακά κέρδη. Συγκεκριμένα αυτή την στιγμή τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται στο 17% της πραγματικής τους αξίας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters, οι διαχειριστές αυτών των κερδοσκοπικών κεφαλαίων θεωρούν ότι τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία προσέλκυαν λίγους επενδυτές μετά το «κούρεμα» που υπέστησαν οι ιδιώτες επενδυτές τον περασμένο Μάρτιο, μπορεί να αποτελούν τώρα ευκαιρία σε τόσο χαμηλές τιμές.

Η φημολογία ότι το χρέος της Ελλάδας ενδέχεται να “κουρευτεί” ακόμα περισσότερο ενθαρρύνει επίσης το ενδιαφέρον μεγάλων αγοραστών αφού και στο 50% να πέσει η αξία τους πάλι υψηλό κέρδος θα έχουν.

Μάλιστα ένας κερδοσκοπικό κεφάλαιο -η Adelante Asset Management που διαχειρίζεται περίπου 110 εκατ. δισ. δολ. – θεωρεί ότι η επιφυλακτικότητα ήταν υπερβολική για τα ελληνικά ομόλογα