6.11.2012,

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Στείλτο Email

 

 Πόσο επίκαιρο αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, το γνωστό λαϊκό άσμα τώρα που ήδη διαφαίνεται  πόσο ψευδείς και υποκριτικές υπήρξαν οι προεκλογικές, προγραμματικές διακηρύξεις και δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που σήμερα έχουν τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας. Πρώτο μεγάλο ψέμα: η προεκλογική «μαστίχα» της δήθεν αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου που πλέον φαίνεται όχι μόνο να έχουν «καταπιεί» αλλά, δυστυχώς, και να έχουν «χωνέψει» οι κυβερνώντες. Η υπόσχεση για «αναδιαπραγμάτευση» που σήμερα έγινε επισήμως απλώς «προσπάθεια για επιμήκυνση» φαίνεται δυστυχώς να εγκαταλείπεται και αυτή υπό  τη δαμόκλειο σπάθη του κυρίου Σόιμπλε που ξεκαθαρίζει εναργώς προς όλες τις πλευρές ότι το μνημονιακό πρόγραμμα έχει υπογραφεί (όλοι γνωρίζουμε από ποιους) και, αν δεν εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα που αυτό προβλέπει, δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιμήκυνσης.

Η πολιτική του «ψευτοθόδωρου»

Δεύτερο μεγάλο ψέμα: η γνωστή απατηλή υπόσχεση ότι θα καταργηθεί το δυσβάσταχτο χαράτσι για τα ακίνητα, ένα φορομπηχτικό μέτρο που όχι μόνο έκανε μια εξαιρετικά επώδυνη αφαίμαξη στους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες, ταυτόχρονα, όμως,  έβαλε και ταφόπλακα στην ήδη δολοφονημένη από τα λοιπά υφεσιακά μέτρα οικοδομή, αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες επαγγελματίες που απασχολούνταν σε αυτή. Μάλιστα οι κυβερνώντες – μιμούμενοι την πολιτική του «ψευτοθόδωρου» από το γνωστό θεατρικό έργο του Δ. Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης», από τη μια παραμυθιάζουν αρκετούς συμπολίτες μας ότι ακόμη και αν κάποιος δεν πληρώνει το χαράτσι παρόλα αυτά δεν θα γίνεται διακοπή ρεύματος, κάτι που, ούτως ή άλλως, έχει χαρακτηρίσει ως αντισυνταγματικό η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Από την άλλη, μεθοδεύουν την κατάσχεση αποδοχών και περιουσιακών στοιχείων όσων δεν έχουν να πληρώσουν το περιβόητο τέλος, λες και μας έχουν αφήσει πολλά για να κατασχέσουν. Παράλληλα, παραμένουν ακατάσχετα και αδήμευτα τα περιουσιακά στοιχεία όσων διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα, ενώ οι  εξαγγελίες για κάθαρση και σύσταση εξεταστικών επιτροπών για τα περιλάλητα σκάνδαλα του παρελθόντος αναμένεται για άλλη μια φορά να αποδειχθούν προεκλογικά «φρου φρου και αρώματα».

Φρούδα, φυσικά, αποδεικνύεται και η όποια ελπίδα ότι δε θα γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, καθώς ήδη ανακοινώνονται σε δόσεις μέτρα για νέο πέλεκυ στις αποδοχές μας, αλλά και μαχαίρι σε όλα τα επιδόματα πλην του επιδόματος ανεργίας και του ΕΚΑΣ. Οι δε πρόσφατες διακηρύξεις περί σκοπούμενης αποφυγής των οριζόντιων μέτρων είναι, κατά το μάλλον ή ήττον, απατηλές καθώς οι διαρρεόμενοι σχεδιασμοί για περικοπές μόνο σε όσα ετήσια εισοδήματα υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ μεικτά (λες και αυτά τα εισοδήματα είναι υψηλά) δυστυχώς φαίνεται, εν τέλει, να πλήττουν την πλειοψηφία των Συνελλήνων.

Στα χνάρια μιας νέας «γκεμπελικής» προπαγάνδας

Από ότι φαίνεται αυτή η κυβέρνηση εθνικής ασυνεννοησίας κινείται στον αστερισμό της παραπλάνησης ακολουθώντας πιστά τα βήματα του μετρ της ναζιστικής προπαγάνδας Γκέμπελς «εάν πεις ένα αρκετά μεγάλο ψέμα και συνεχίσεις να το επαναλαμβάνεις, οι άνθρωποι τελικά θα το πιστέψουν». Δυστυχώς, η πλειονότητα του Ελληνικού λαού φαίνεται υπό το φόβο της τεχνηέντως πιθανολογούμενης πτωχεύσεως να έπεσε στην παγίδα των προεκλογικών υποσχέσεων χάνοντας την ευκαιρία να συνθέσει με την ψήφο του μια πολυκομματική βουλή στην οποία θα υπήρχαν κόμματα, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ που πάντα έλεγαν την αλήθεια ακόμα και όταν αυτή ισοδυναμούσε με πολιτικό κόστος. Όποιος, άλλωστε, ασκεί μια εποικοδομητική, πατριωτική πολιτική παραμερίζει το κομματικό και μικροπολιτικό κόστος για χάρη του κοινού οφέλους, κάνοντας πράξη το γνωστό απόφθεγμα, από τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη, «είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ».

ΣΙΣΣΥ ΑΛΙΓΙΖΑΚΗ