5.11.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Στείλτο Email

 

 

«Δεν έχουμε άλλο δικαίωμα από το να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας  σήμερα στην τελετή εγκαινίων των νέων Γραφείων του Κόμματος.

 

Ο κ. Καρατζαφέρης, χαράσσοντας τη νέα πορεία του Κόμματος μέσα σε ένα «δύσκολο, με πολλές παγίδες και πολλές προκλήσεις πολιτικό περιβάλλον για την Πατρίδα και τον Ελληνισμό», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, επεσήμανε ότι «όλοι εμείς χρωστάμε στην Ελλάδα, στην Πατρίδα, στα παιδιά μας, ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον και εμείς όλοι, στελέχη, οπαδοί, ψηφοφόροι -είμαστε 120.000-  θα παλέψουμε, θα πολεμήσουμε γι αυτό, γιατί έχουμε κέφι, γιατί έχουμε ιδέες, γιατί έχουμε οράματα, γιατί έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα μακράς πνοής».

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στον ευρύτερο ανασχεδιασμό του Κόμματος, ανακοίνωσε ότι το “Συμβούλιο των Αρίστων” θα διευρυνθεί και θα πλαισιωθεί με νέα πρόσωπα, συνεχίζοντας το έργο της παραγωγής πολιτικών θέσεων και ιδεών.

«Όλες οι ιδέες και προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. με καθυστέρηση δεκαετίας έχουν υιοθετηθεί ανεξαιρέτως από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Η πρόταση για την ΑΟΖ, για την σύμπτυξη του μετώπου των χωρών του Νότου, τα πολλά προβλήματα εξ αιτίας της λαθρομετανάστευσης, οι προτάσεις μας για την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Συνοχή, ακόμα και η πρόταση για τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των χωρών με ιστορία και πολιτισμό, που ο ίδιος κατ’ επανάληψη είχα προτείνει από του Βήματος της Ευρωβουλής, όλες ανεξαιρέτως οι προτάσεις μας, αποτελούν σήμερα προτάσεις και ιδέες των πολιτικών κομμάτων στη χώρα μας».

 

Αναφερόμενος στα σχέδια διάλυσης της Ελλάδας, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι «η Ελλάδα έχει παραδοθεί στο πνεύμα του εξοστρακισμού. Εμείς ήμασταν εμπόδιο στα σχέδιά τους, λόγω της δυναμικής που είχαμε στην Κοινωνία. Βρήκαν πρόθυμους υποστηρικτές που δέχτηκαν να  συμβάλλουν στο σχέδιο εξόντωσής μας.

Όταν είπα, δεν μπορώ να υπογράψω μέσα σε δύο ώρες αυτά που σήμερα επιχειρούν να υλοποιήσουν τα πρόθυμα ΜΜΕ και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, αντί να βγουν και να πουν “Μπράβο που αντισταθήκατε”, ξεκίνησαν επιχείρηση “λάσπης” και προσπάθειας να απαξιώσουν την πολιτική μας.

Κηρύσσω “νέο Ανένδοτο” εναντίον όλων αυτών και τους λέω να ξέρουν ότι έχουν αφήσει “ίχνη”, τα οποία και θα ακολουθήσουμε.

Ανέχθηκα πολλά εν ονόματι της συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης. Είμαι αποφασισμένος να μιλήσω για όλους και για όλα».

 

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό σχήμα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναρωτήθηκε για πόσο ακόμα ο κ. Κουβέλης θα συνεχίσει να ανέχεται όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Φώτης Κουβέλης ασφυκτιά. Θα βρει το κουράγιο να φύγει, ή θα μείνει μέχρι να τσαλαπατηθεί τελείως;

Εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι να πολεμήσουμε, να προσφέρουμε τώρα που η Ελλάδα απειλείται από μεγάλους κινδύνους. Πολύ φοβούμαι, ότι θα βρεθούμε σε νέες εθνικές περιπέτειες. Ο κίνδυνος συρρίκνωσης της Ελλάδας είναι τεράστιος. Αυτά τα ήξερα και είχα προειδοποιήσει, γι αυτό και ξεκίνησα την προσπάθεια περαιτέρω προσέγγισης με τη Ρωσία. Δείτε τη Συρία. Αν δεν είχε καλλιεργήσει τη συνεργασία με τη Ρωσία, σήμερα θα είχε διαλυθεί. Γνώριζα πολύ καλά τις συνέπειες των πράξεών μου. Είχα δύο δυνατότητες. Ή να παραδοθώ, ή να πολεμήσω. Επέλεξα το δεύτερο».

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε ότι από την 21η Αυγούστου ξεκινά η μεγάλη πορεία προς τη νίκη. «Ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Γεμάτος παγίδες. Είμαστε έτοιμοι, είμαστε αποφασισμένοι. Στόχος μας είναι η νίκη και αυτή θα έρθει γρήγορα. Δεν έχουμε άλλο δικαίωμα, παρά να προσπαθήσουμε. Το χρωστάμε στην Ελλάδα, το χρωστάμε στην Πατρίδα, το χρωστάμε στα παιδιά μας».