14.8.2012,

Τι θα γίνει κύριοι του ΥΠΕΞ με τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας; Θα τους προστατεύσετε;

Στείλτο Email

Μόνο όταν σκοτώθηκε η Μαρινέτ Σεχουάρο, έβγαλαν ανακοίνωση (στις 18 Ιουνίου). Όμως, οι Ελληνορθόδοξοι διώκονται από τις εστίες τους και στο μεταξύ, τίποτα δεν έχει λεχθεί, για να μην «παρεξηγηθούν» όσοι στην Ουάσιγκτον κάνουν γεωπολιτική μηχανική. Οι ισλαμιστές «επαναστάτες», σήμερα σύμμαχοι των ΗΠΑ και αύριο αντίπαλοί τους (όπως γίνεται συνήθως), χτυπούν τους ελληνόφωνους της Συρίας, όπως και τις υπόλοιπες μειονότητες, διότι αρνήθηκαν να «εξεγερθούν» και αυτές κατόπιν των «υποδείξεων» της Δύσης. Αλλά, ξέρει να κάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ τα χατίρια των ΗΠΑ. Στις 8 Ιουνίου, προσέξτε τι είπε μεταξύ άλλων με τουλάχιστον εξωφρενική ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ:

 

«Το συριακό καθεστώς φέρει την κύρια ευθύνη για την παράταση της αιματηρής σύγκρουσης και τη μη εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου του Ειδικού Απεσταλμένου Κόφι Αννάν, το οποίο επισήμως αποδέχθηκε. Αλλά και η εντατικοποίηση των επιθέσεων από ένοπλες ομάδες δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συριακού λαού και όσων αγωνίζονται ειρηνικά για μια δημοκρατική Συρία».

 

Τώρα, λένε πως «λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στη Συρία και της επέκτασης των συγκρούσεων και επιθέσεων αυτοκτονίας στη Δαμασκό, το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί άμεσα τους Έλληνες πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Συρία για οποιοδήποτε λόγο. Οι Έλληνες πολίτες που εργάζονται στη Συρία καλούνται να λαμβάνουν όλες τις δυνατές προφυλάξεις και να είναι σε επαφή με την Ελληνική Πρεσβεία στη Δαμασκό». Αργήσανε πολύ, πάρα πολύ…

www.elkosmos.gr