12.6.2012,

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στείλτο Email

Με επίσκεψη στο Ηράκλειο ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κρήτη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του Νομού, ενώ είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Κουράκη.

Μετά το τέλος των συναντήσεων και επαφών του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έκανε τις εξής δηλώσεις:

 

«Έχω την αίσθηση ότι υποχωρεί ο θυμός και η οργή και επικρατεί η λογική. Είμαστε μία από τις πρώτες προτεραιότητες. Έχουμε δείξει σύνεση, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Είμαστε το καλύτερο κόμμα του Κοινοβουλίου. Το ομολογούν φίλοι και αντίπαλοι, καθώς και όλοι οι δημοσιογράφοι. Απλώς στην προσπάθειά μας να κάνουμε καλό στην Ελλάδα, κάναμε κακό στο κόμμα.

Εκείνη τη δύσκολη περίοδο που έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στον Παπανδρέου για πρωθυπουργό, τον Πετσάλνικο για πρωθυπουργό και τον κ. Παπαδήμο, εγώ είπα “ο κ. Παπανδρέου είναι αναποτελεσματικός και δεν μπορεί να συνεχίσει. Το υποκατάστατο δεν μπορεί να είναι καλύτερο του κ. Παπανδρέου” και προτίμησα τον κ. Παπαδήμο.

Βέβαια, η απόδοση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, γιατί ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έβαλαν σε ράγες την όλη προσπάθεια. Ράγες, τις οποίες είχε “αρχιτεκτονικά” σχεδιάσει η ίδια η κυρία Μέρκελ.

Έτσι λοιπόν ο κόσμος με “χρέωσε” για πράγματα, τα οποία δεν μου ανήκαν, ίσως γιατί και εγώ, δεν υπήρξα αρκετά επεξηγηματικός.

Τώρα όμως όλοι αντιλαμβάνονται ότι η απουσία του ΛΑ.Ο.Σ. από το Κοινοβούλιο δεν έδωσε κυβέρνηση. Υπήρξαν επτά πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν. Αυτό είναι μεγάλο έγκλημα και για την Πολιτεία και για την Οικονομία και από ότι φαίνεται – και από τα τελευταία γεγονότα – και για τη Δημοκρατία».

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για το εάν εκτιμά ότι υπάρχουν ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, που θα ψηφίσουν ΛΑ.Ο.Σ, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε θετικά, τονίζοντας ότι «και από τη Χρυσή Αυγή, η οποία εμφανιζόμενη έχει απογοητεύσει τον κόσμο, ενώ κρυπτόμενη δοξάστηκε, αλλά και από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», όπου ο κ. Καμμένος, στην πρώτη του πράξη έβγαλε πλαστογράφο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κόσμος γελάει με όλα αυτά τα πράγματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

 

Αναφερόμενος ειδικότερα στους οπαδούς της κυρίας Μπακογιάννη, που δεν θέλουν να γυρίσουν στον κ. Σαμαρά, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ήμουν στα Χανιά, τώρα είμαι στο Ηράκλειο, υπάρχει μία εκλογική πελατεία, που ζητάει στέγη. Εμείς πιστεύουμε, με την πειστικότητα των επιχειρημάτων μας, να μπορέσουμε να τους πείσουμε, γιατί εμείς έχουμε επιχειρήματα – γροθιά και όχι τη γροθιά ως επιχείρημα!»

 

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το δίλημμα του διπολισμού στις επικείμενες εκλογές, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απάντησε ότι «αυτό το ψευτοδίλημμα, το οποίο βάζει περισσότερο η ΝΔ και το οποίο είναι εκβιαστικό και πιεστικό, έχει ένα δεύτερο σκέλος.

Τι μας ενδιαφέρει; Το πρόσκαιρο ή το μόνιμο;

Το πρόσκαιρο είναι, αν έλθει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο να εφαρμόσει το Μνημόνιο, νομίζουν ότι ο κ. Τσίπρας με τη ρητορική που έχει αποκτήσει, κάθε μέρα θα κατεβάζει τον κόσμο στο δρόμο και θα έχουμε γεγονότα, σαν και εκείνα του Γρηγορόπουλου. Άρα θα πέσουν σε δύο μήνες.

Αν έλθει ο κ. Τσίπρας πρώτος, με το έωλο και μετέωρο πρόγραμμα, και αυτός δεν θα αντέξει περισσότερο από δύο μήνες. Άρα λοιπόν είναι ευκαιρία στον αστικό κόσμο να φτιάξει ένα μεγάλο κόμμα αστικής δημοκρατίας και να έλθει για οκτώ χρόνια.

Άρα λοιπόν τι είναι προτιμότερο; Στο πρόσκαιρο των δύο μηνών, το ποιος θα έλθει πρώτος, ή αυτός που μόνιμα θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από τη σήψη που είναι; Εγώ είμαι υπέρ των μονίμων λύσεων».

 

Όσον αφορά τις συνεργασίες προκειμένου η χώρα να περιέλθει σε πλήρη ακυβερνησία, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι το θέμα, δεν έχει να κάνει με τους πιθανούς «πόλους εξουσίας» αλλά με τα πρόσωπα που θα κληθούν να πλαισιώσουν την νέα κυβέρνηση.

«Ποια πρόσωπα έχουν την πολιτική ηθική για να μπορέσεις να συνεργαστείς» τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Ο κ. Σαμαράς έχει αποδείξει από το 1993, αλλά και προσφάτως, την πολιτική του ηθική, ώστε να μπορέσεις να συνεννοηθείς μαζί του».