8.6.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ REAL FM

Στείλτο Email

«Δεν είναι δυνατόν να πορευόμαστε πολιτικά με εκβιαστικά διλήμματα και να οδηγούμε τη χώρα σε ένα επικίνδυνο διχασμό! Την επομένη των εκλογών, θα χρειαστούμε να είμαστε όλοι μαζί συγκροτημένοι και ενωμένοι, για να δώσουμε τη μάχη για την Ελλάδα. Η μάχη αυτή δεν αφορά τον Τσίπρα, τον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο. Αφορά όλο τον κόσμο. Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Δεν αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια της ΝΔ για να δαιμονοποιήσει τον κ. Τσίπρα. Προφανώς, αντανακλά την έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων από την πλευρά της ΝΔ». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του REAL και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

 

Λάθος η δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν συμφωνώ φυσικά με τις απόψεις του κ. Τσίπρα, αλλά δεν δέχομαι και την προσπάθεια δαιμονοποίησής του. Με αυτήν τη τακτική, προσπαθεί η ΝΔ να ξεχάσει ο κόσμος και να μην συζητήσει τις δυσμενέστατες νέες ρυθμίσεις του Μνημονίου, που έρχονται μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Εκτιμώ ότι όποιος και να κερδίσει τις εκλογές, σε 3 – 4 μήνες θα πέσει και θα έχουμε εκ νέου εκλογές, αν και εφόσον δεν υπάρξει άλλη λογική, διαφορετική από αυτή της 6ης Μαΐου. Ψηφίστηκαν 7 κόμματα με ευρύτατες πλειοψηφίες από τον ελληνικό λαό, τα οποία όμως δεν μπορούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση για τη χώρα μας. Νομίζω ότι αυτό το γεγονός θα πρέπει να καταχωρηθεί στα αρνητικά και των 7 αυτών κομμάτων.

 

Δεν στέκεται «μέτωπο» κεντροδεξιάς, χωρίς Τσίπρα

Εάν συγκροτηθεί ένα μέτωπο από τα «μνημονιακά κόμματα» – ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τη κα. Μπακογιάννη – ο κ. Τσίπρας έχοντας ένα ποσοστό, πιθανόν μεγαλύτερο από 20%, απ΄ ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δεν θα κάτσει ήσυχος. Όπως δεν έκατσαν και οι συνιστώσες του, έχοντας μόνο 3% και καίγοντας την Αθήνα τόσες φορές στο παρελθόν. Επομένως, βλέπω διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής του τόπου.

Θα τορπιλίζεται, θα υπονομεύεται και θα ναρκοθετείται διαρκώς το έργο της κυβέρνησης που θα συγκροτηθεί. Θεωρώ ότι αυτό το πράγμα δεν θα αντέξει. Βλέπω ακόμα να ρέει αίμα έξω από τη Βουλή. Θα έλθει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τα Χριστούγεννα με ένα ποσοστό 40% -50 %, για να κάτσει δύο τετραετίες.

Από αυτή την εξέλιξη, καλύτερα να έλθει ο Τσίπρας τώρα. Δεν θα μπορέσει να αντέξει 3 μήνες! Στο διάστημα αυτό, θα ανασυγκροτηθεί αυτό που λέγεται «Αστική Δημοκρατία» στη χώρα μας, περιλαμβάνοντας ευρύ φάσμα από το πολιτικό κόσμο της χώρας. Από το ΠΑΣΟΚ και όλο τον άλλο πολιτικό κόσμο, για να κυβερνήσει για δύο τετραετίες και να μπορέσει να φτιάξει τη χώρα.

Τι θέλουμε; Θέλουμε τον Τσίπρα 8 χρόνια, ή τον θέλουμε να κυβερνήσει ως «βαλβίδα ασφαλείας» για ένα τρίμηνο;

Εγώ προτιμώ τη λύση της «βαλβίδας ασφαλείας» για να κερδιθεί χρόνος και να ανασυγκροτηθεί η Αστική Δημοκρατία στη χώρα. Δεν υπάρχουν σήμερα σύνορα μεταξύ ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και πολλών άλλων κομμάτων. Υπάρχει η Αστική Δημοκρατία από τη μια πλευρά. Από την άλλη, η Δημοκρατία όπως τη φαντάζεται ο κ. Τσίπρας και η παρέα του.

Προκειμένου να έλθει ο κ. Τσίπρας για 8 χρόνια το Δεκέμβριο, προτιμώ να έλθει για τρεις μήνες τώρα. Για να ανασυγκροτηθεί η Αστική Δημοκρατία, με όσους θέλουν να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο άνοιγμα.

 

Το «Σχέδιο β΄» του ΛΑ.Ο.Σ για την «ευρωδραχμή»

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει θέμα δραχμής. Η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ για να διευκολυνθεί η ανάκαμψη της οικονομίας και να ανασχεθεί η ύφεση, είναι η «ευρωδραχμή». Να υιοθετηθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα δύο ετών η ευρωδραχμή, για τις εσωτερικές μόνο συναλλαγές.

Για τις εξωτερικές συναλλαγές, θα παραμένει και θα συνεχίζει να χρησιμοποιείται το ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανακτήσουμε το νομισματικό έλεγχο της χώρας. Θα έχουμε πάλι το «τιμόνι» της χώρας στα χέρια μας καθώς και την απαιτούμενη ευελιξία. Το καθεστώς αυτό του «διπλού νομίσματος» λειτουργεί σε πολλά κρατίδια της Γερμανίας, προς μεγάλο όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Χρειαζόμαστε λύσεις για να διευκολυνθούμε και να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία μας.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί στη χώρα μας ένα εργοστάσιο, που θα κατασκευάζει όλα τα γενόσημα φάρμακα που χρησιμοποιεί το σύστημα υγείας; Ο Στρατός θα μπορούσε να λειτουργήσει στο οικονομικό και διοικητικό πλαίσιο πρότυπο της Τουρκίας και να πρωταγωνιστήσει στη βιομηχανική ανασυγκρότηση και αναβίωση της πατρίδας μας.