8.6.2012,

Να Γιατί Ψηφίζω ΛΑΟΣ – Της Κατερίνας Κοκκίνου

Στείλτο Email

Ο ΛΑΟΣ στις Δύσκολες Στιγμές Ήταν Παρών Και Αποφασιστικός

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει και λειτουργούν με οργή και θυμό απέναντι σ΄όλα τα κόμματα,  είμαι υποχρεωμένη  να εστιάσω και να  επισημάνω την τεράστια σημασία  αυτών των εκλογών ως προς το μέλλον της πατρίδας μας και ως προς το αύριο των νέων μας.  

Κατ’ αρχήν συμφωνώ ότι πρέπει να τιμωρηθούν  όλοι αυτοί  που έφεραν τη χώρα  μας ως εδώ. Όλοι αυτοί που συντήρησαν  ένα υδροκέφαλο πελατειακό κράτος, όπου για πολλά χρόνια κυριαρχούσαν οι αφισοκολλητές και όχι οι άξιοι.

Ένα κράτος που επικρατούσε  η διαπλοκή και η διαφθορά με τα κομματικά στελέχη να συντρώγουν με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, μοιράζοντας τις κρατικές δραστηριότητες και τον ιδρώτα του λαού σαν να ήταν τσιφλίκι τους.

Ένα κράτος που διοικείτο από υπουργούς που αποκόπηκαν από τη λαϊκή βάση και ταυτίστηκαν με την χλιδή και το οικονομικό – τραπεζικό παράγοντα, κάνοντας κρουαζιέρες  με τα υπερπολυτελή σκάφη τους, και υπογράφοντας συμφωνίες εκατομμυρίων την στιγμή που έλεγαν ότι «στα κρατικά ταμεία δεν υπάρχει σάλιο».

Οι εκπεσόντες του πολιτικού κύρους και της συκοφάντησης του λαού πρέπει να τιμωρηθούν, γιατί οδήγησαν στην ανεργία πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους και πάνω από δυο εκατομμύρια πολίτες στην εξαθλίωση απαξιώνοντας έτσι τη χώρα.

Πρέπει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί  που οδήγησαν τη χώρα εδώ. Και  μπροστά στα μεγάλα προβλήματα δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις κομματικό – ιδεολογικές αγκυλώσεις τους, και πάνω από το συμφέρον της πατρίδας και το μέλλον των νέων έβαλαν  το μικροκομματικό τους συμφέρον.

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο λαός πρέπει να επιλέξει τις σταθερές δυνάμεις που εγγυώνται την ομαλή εξέλιξη της χώρας. Αυτούς  που δεν δίστασαν μπροστά στο συμφέρον της πατρίδας να ξεπεράσουν κάθε μικροπολιτική συμπεριφορά και να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στα «εξωφρενικά» κελεύσματα  των τροϊκανών που ήθελαν και θέλουν μια πατρίδα εξαρτημένη και υποτακτική στα οικονομικό τραπεζικά συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ από την πρώτη στιγμή παραμέρισε κάθε μικρο- κομματικό συμφέρον και έβαλε πλάτη για να μην οδηγηθεί η χώρα στον γκρεμό, όπως ήθελε ο ξένος παράγων.

Ο ΛΑΟΣ στήριξε με την ψήφο του την κυβέρνηση Παπανδρέου για να πάρει τα αναγκαία χρήματα που θα έδιναν ανάσα στην οικονομία, επισημαίνοντας ότι αν γίνει  κακή διαχείριση του δανείου θα μας οδηγήσει και πάλι στα ίδια αδιέξοδα.  

Πράγματι πολύ σύντομα οδηγηθήκαμε σε νέο αδιέξοδο από τους λάθους χειρισμούς. Η χώρα οδηγήθηκε σε μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο αδιέξοδο. Στην μεγάλη αυτή κρίση που όλα γκρεμίζονταν, και οι δυο αρχηγοί ( Παπανδρέου – Σαμαράς) σκέφτονταν τα μικροκομματικά τους οφέλη, με ψυχραιμία και σταθερότητα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην σύσκεψη των αρχηγών έμεινε αμετακίνητος στην άποψη του. Για να σωθεί η χώρα πρέπει ο πρωθυπουργός να είναι τεχνοκράτης και να έχει τουλάχιστον ευρωπαϊκό κύρος και όχι κάποιος κομματικός βουλευτής. Η στάση αυτή ανέτρεψε τα δεδομένα και η χώρα ανακτούσε και πάλι την αξιοπιστία της.

Τέτοιες ψύχραιμες φωνές χρειάζεται η νέα Βουλή, που να μπορούν να βλέπουν πέρα από τα μικροπολιτικά συμφέροντα του σήμερα, αλλά να έχουν στόχο το καλύτερο αύριο της πατρίδας.     

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ