8.6.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ KONTRA CHANNEL

Στείλτο Email

«Οδηγούμε τη χώρα σε ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι, αυτό του διχασμού. Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει το δίλημμα που προβάλλεται: Ή ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ ! Ή Σαμαράς ή Τσίπρας! Νομίζω ότι προβάλλεται το χειρότερο, ο Τσίπρας, για να καλύψουμε όλες τις πομπές και τις δοκιμασίες του Μνημονίου. Εφηύραμε ένα καινούργιο «μπαμπούλα» και ξεχάστηκε τι θα συμβεί με τις καινούργιες δυσβάστακτες ρυθμίσεις που προβλέπει το Μνημόνιο μετά την 18η Ιουνίου!

Δεν δέχομαι τα ψευτοδιλήμματα που προβάλλονται στον Ελληνικό λαό». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή του KONTRA CHANNEL «Επί του Πιεστηρίου».

 

Σαμαράς και Βενιζέλος δεν είπαν σε τίποτε «όχι» στην κ. Μέρκελ

Δεν είπαν σε τίποτα όχι στην κα. Μέρκελ, προσβλέποντας στη πρωθυπουργοποίησή τους, ο κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Αυτή η υποτακτικότητά τους, μας έφερε στη σημερινή μας κατάσταση. Εάν είχαν επιτρέψει να είχε σχηματισθεί μια κυβέρνηση από 16 τεχνοκράτες, όπως η σημερινή, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν το άφησαν όμως. Αυτό έλεγα και για αυτό εγκαλούσα από την πρώτη ημέρα της συγκυβέρνησης. Τόνιζα συνεχώς την ανάγκη συγκροτήσεως μιας πραγματικά εθνικής κυβέρνησης. Θα είχαμε περισώσει ορισμένα πράγματα.

 

Διατρέχουμε κίνδυνο να έχουμε μια κοινωνική έκρηξη

Εκτιμώ ότι διατρέχουμε κίνδυνο να έχουμε μια κοινωνική έκρηξη, στην περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Σαμαράς. Όταν ο κ. Τσίπρας με το μικρό ποσοστό που είχε, δημιουργούσε τέτοια κατάσταση στην Αθήνα, φανταστείτε τι πρόκειται να συμβεί τώρα που έχει πολλαπλασιάσει το ποσοστό του και θα έχει απέναντί του μια καθαρά «Μνημονιακή» κυβέρνηση! Φοβάμαι ότι μπορεί να έλθει μια κοινωνική έκρηξη, από το φανατισμό του κ. Τσίπρα.

Αν εκλεγεί ο κ. Τσίπρας, πιστεύω ότι έχει ένα τόσο ανώριμο πρόγραμμα με τελείως αντίθετες, αντιφατικές και αντικρουόμενες απόψεις που εκφράζονται από τις διάφορες συνιστώσες του, που δεν θα μπορέσει να προχωρήσει τίποτα. Αποτελείται ουσιαστικά από τις ίδιες συντεχνίες που συνεχώς εκβίαζαν και απειλούσαν και τελικά, πτώχευσαν την Ελλάδα.

 

Και άλλες εκλογές μέσα στο 2012

Πιστεύω ότι είναι καλύτερα για την Ελλάδα, σε αυτή τη φάση, να μην έλθει ο κ. Σαμαράς, γιατί σε 4 μήνες θα πέσει. Και θα έλθει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ με 50%.

Ας έλθει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ για 3, 4 μήνες -θεωρώ ότι δεν θα αντέξει παραπάνω- για να δει ο κόσμος ότι τελικά πρόκειται περί «φούσκας». Για να έλθει μετά, μια ανανεωμένη Δεξιά με σοβαρούς και ικανούς ανθρώπους και να μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει η οκταετία και όχι το τρίμηνο. Θεωρώ ότι θα έχουμε εκ νέου εκλογές μέσα στο 2012.

 

 

Τον πολεμούσα, τον πολεμώ και θα τον πολεμώ τον ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον κ. Τσίπρα, είμαι εγώ.

Αν ήμουν στη κυβέρνηση, σήμερα η χώρα θα είχε κυβέρνηση και δεν θα ζούσαμε αυτές τις περιπέτειες.

 

Εάν διαρκούσε ακόμη 20 ημέρες τη διαδικασία επαναμέτρησης των ψήφων, θα ήμουν μέσα στη Βουλή

Εάν διαρκούσε ακόμη 20 ημέρες τη διαδικασία επαναμέτρησης των ψήφων, θα ήμουν μέσα στη Βουλή. Την πρώτη κιόλας ημέρα της επαναμέτρησης, βρήκα το 1/3 των ψήφων που μου έλλειπαν. Δεν έχω πειστεί για την πληρότητα, την αρτιότητα και τη σοβαρότητα της SINGULAR. Όπως το 2000, που όποιος πρόβαινε στην επαναμέτρηση των ψήφων, όπως ο κ. Μαντούβαλος, βγήκε τελικά βουλευτής.

 

Δεν μπορώ να πουλήσω τους φίλους και τους συνεργάτες μου

Αν μπορούσα να το κάνω αυτό, τώρα θα ήμουν Βουλευτής Επικρατείας στη ΝΔ. Και αυτή ήταν και η διαφορά μου με τον κ. Σαμαρά. Πρότεινα συνεργασία κομμάτων στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη και όχι την απορρόφηση κομμάτων που ήθελε ο κ. Σαμαράς. Δεν μπορώ να κάνω αυτά που κάνει τώρα η οικογένεια Μητσοτάκη, που μαζεύτηκε όλη για να χάσει ο Σαμαράς. Όταν συμμετέχω σε μια μάχη, συμμετέχω σε μια μάχη!

 

Πάντα πρώτα το καλό και το συμφέρον της Ελλάδας

Κουβαλώντας κάποια «βαρίδια» στην πλάτη μου τα οποία τελικώς απήλθαν, έπρεπε πάντα να μάχομαι και να πολεμώ για το αυτονόητο. Ότι «δεν είμαι ελέφαντας». Ότι δεν είμαι ακροδεξιός. Επεδίωκα πάντα τη συνεργασία. Προσφέρθηκα να υποστηρίξω τη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή που δοκιμαζόταν από τα επεισόδια με το θάνατο του Γρηγορόπουλου, για να κυβερνηθεί αποτελεσματικά ο τόπος. Το ίδιο έπραξα επί πρωθυπουργίας του κ. Παπανδρέου για να βοηθηθεί η χώρα. Στήριξα τον οποιονδήποτε Πρωθυπουργό της χώρας για το καλό του τόπου. Βάζω πάντα πρώτα το καλό και το συμφέρον της Ελλάδας και μετά του κόμματος.

 

Εμμονή του Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός

Παλιά, η αποστασία στελεχών ονομαζόταν ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. Σήμερα από πολλά ΜΜΕ, ονομάζεται «ενσωμάτωση». Όλα αυτά έγιναν για το γινάτι και την εμμονή του Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός.

 

Για τον τρόπο συμμετοχής του ΛΑ.Ο.Σ σε κυβέρνηση συνεργασίας

Θα ζητούσα να συμμετέχουν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου για να σχηματισθεί αποτελεσματική κυβέρνηση για το τόπο, προτείνοντας το κάθε κόμμα αυτόν που θεωρεί τον καταλληλότερο και ικανότερο για κάθε αντίστοιχο τομέα. Αφού διαλέξουμε πρώτα τους 12 καλύτερους για υπουργούς, θα επιλέξουμε μετά τον Πρωθυπουργό.

 

Η επόμενη ημέρα στη ΝΔ

Τα «μαχαιρώματα» έχουν αρχίσει από τώρα μέσα στη ΝΔ. Πολλά μέλη και στελέχη του κόσμου της ΝΔ, ξέρω πως με θέλουν σαν αρχηγό και πρωθυπουργό. Αλλά, ήδη 4 -5 άλλα άτομα πριν από εμένα, διεκδικούν αυτό το ρόλο μέσα στη ΝΔ!

Θα είμαι στο δικό μου μετερίζι και στη δική μου μάχη, πάντα ετοιμοπόλεμος, για όταν χρειαστώ.

 

Για το «Σχέδιο β΄» του ΛΑ.Ο.Σ

Για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα δύο ετών και αποκλειστικά για τις εσωτερικές συναλλαγές, θα χρησιμοποιείται η «ευρωδραχμή» ως επίσημο νόμισμα. Παράλληλα, για τις διεθνείς συναλλαγές θα συνεχίζει να υπάρχει και να λειτουργεί το ευρώ. Θα αποκτήσουμε πάλι το νομισματικό έλεγχο της οικονομίας μας. Αυτό το σενάριο, απολαμβάνει μεγάλου σεβασμού από όλα τα διεθνή φόρα.

Είναι απαραίτητο να αποκαταστήσουμε την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και επάρκεια της χώρας μας. Γιατί δεν έχει η χώρα μας ένα επίσημο φορέα για να κατασκευάζει τα απαραίτητα γενόσημα φάρμακα που χρησιμοποιεί το σύστημα υγείας; Γιατί να τα εισαγάγουμε από χώρες του τρίτου κόσμου;

Να αναλάβει ο Στρατός οικονομικό ρόλο και επιχειρηματική διαχείριση, στο πρότυπο της λειτουργίας του στη Τουρκία. Να μπει ΦΠΑ στα εισαγόμενα από την Κίνα.

Παίρνω πρωτοβουλίες για την δημιουργία του ενιαίου μετώπου του Νότου. Πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι και δρόμοι. Δεν μπορούμε να εξαγάγουμε με τόσο ισχυρό ευρώ. Πρέπει να τολμήσουμε άνοιγμα και συνεργασία με την Ρωσία.

 

Για τον κίνδυνο στα Εθνικά θέματα

Δεν είναι μόνο το θέμα του ευρώ. Η Τουρκία βλέπει την αδύναμη Ελλάδα. Μπορεί να επιχειρήσει πάλι αυτό το οποίο έκανε το 1955, όταν ήταν ο Παπάγος άρρωστος. Αυτό που έκανε το 1974 στην Κύπρο εκμεταλλευόμενη την ανυπαρξία κυβέρνησης. Και αυτό που έκανε το 1996 στα Ίμια.

 

Αντιγράφουν το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά 80% το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ! Έχουν αντιγράψει το πρόγραμμά μας στα θέματα για τη Συνθήκη Σέγκεν και το Δουβλίνο ΙΙ, αναφορικά με τη λαθρομετανάστευση. Το πρόγραμμα μας για την ΑΟΖ και τη ΜΟΜΑ το έχει αντιγράψει ο κ. Καμμένος.

 

Για τον Πατριωτικό χώρο

Ο πατριωτικός χώρος είχε σοβαρή εκπροσώπηση. Ο ΛΑ.Ο.Σ έδωσε οντότητα σε ένα χώρο του 0.03%, επί εποχής Βορίδη και Μιχαλολιάκου. Αυτό που έρχεται τώρα με τη Χρυσή Αυγή, είναι η εκπροσώπηση του πατριωτικού χώρου; Δεν πρόλαβαν να μπουν στη Βουλή και άρχισαν να δέρνουν και να βιαιοπραγούν εναντίον των αστυνομικών!

Έβαλα πρώτα την Ελλάδα και μετά το κόμμα μου. Αυτό παρεξηγήθηκε και δυσαρέστησε πολύ κόσμο. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα το καταλάβει και θα το συνειδητοποιήσει αυτό το γεγονός.

 

Εγγυητής της σοβαρότητας ο ΛΑ.Ο.Σ

Υπόσχομαι και εγγυώμαι σοβαρότητα, ομαλότητα και συνέπεια. Το έχω δείξει άλλωστε. Δεν θα αφήσω τη χώρα ακυβέρνητη. Δεν πρόκειται ποτέ να είμαι το «εξτρέμ», ο ακραίος. Ο κ. Τσίπρας σήμερα είναι το «εξτρέμ», όπως και ο κ. Σαμαράς είναι το «εξτρεμ» της τρόικα.

Η συστράτευση του κ. Πλεύρη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ ήταν μια συγκεκριμένη στόχευση. Όταν ο κ. Πλεύρης είδε ότι ο γιος ξεστράτισε, ζήτησε ο ίδιος να συστρατευτεί. Είδε να καταπατώνται οι ιδέες του, με το χειρότερο τρόπο. Η στόχευσή του είναι να επιστρέψουν στο ΛΑ.Ο.Σ οι πατριώτες από τη Χρυσή Αυγή. Όταν μιλούσε με βάση τη πατριωτική ατζέντα, με αποκαλούσαν «ακραίο». Όταν κάποιοι άλλοι πράττουν «ακραία», τους περιποιούνται με ιδιαίτερο τρόπο.

Τώρα χρειάζονται υπεύθυνοι άνθρωποι για να μπορέσουν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Εάν θέλετε να βγουν άνθρωποι που μπορούν να πάρουν το τιμόνι της χώρας στα δύσκολα, να ψηφίσετε με σύνεση και λογική.

 

Για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Δεν νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον. Πολύ φοβούμαι ότι ο κ. Βενιζέλος, ένας εξαιρετικά ευφυής άνθρωπος, έχει μπει στις «μυλόπετρες» και φοβούμαι και για το δικό του μέλλον.

 

Μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει αλλαγή του Μνημονίου

Θεωρώ ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει επιτυχώς την αλλαγή των όρων του Μνημονίου. Έρχεται στη σειρά η Ισπανία και η Ιταλία. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Τα έλεγα αυτά τον Ιανουάριο και δεν με άκουγε ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. Χρειάζεται μια νέα, μια εκ βάθρων σύλληψη και επαναδιαπραγμάτευση που θα γίνει από όλο το Νότο. Δεν είναι τόσο εύκολο πράγμα να πέσει η Ελλάδα. Η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου και τα διάφορα καουμποϊλίκια που προτείνει ο κ. Τσίπρας είναι αστεία υπόθεση.