12.5.2012,

Στοιχήματα εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ “παίζονται”…

Στείλτο Email

Από 15% έως 75% κυμαίνονται οι πιθανότητες που δίνουν μεγάλοι ξένοι επενδυτικοί οίκοι ως προς τις προοπτικές εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Στη μία άκρη του νήματος, την αισιόδοξη, του 15%, βρίσκεται η περίπτωση της Credit Suisse, που εξακολουθεί να πιστεύει ότι σε εύλογο βάθος χρόνου η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα βελτιωθεί και η χώρα θα αποφύγει την προοπτική εξόδου από την Ευρωζώνη.

Στην άλλη άκρη του νήματος, όμως, την απαισιόδοξη, στέκεται η αμερικανική τράπεζα Citibank, η οποία δίνεται έως και 75% πιθανότητες στην προοπτική εξόδου της χώρας μας από το ευρώ.

Κάπου στη μέση βρίσκεται η επίσης αμερικανική J.P.Morgan, της οποίας το αντίστοιχο ποσοστό σκαρφάλωσε τις τελευταίες ώρες στο 50%, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον τόνο του γενικότερου κλίματος που επικρατεί αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα στα μεγάλα ξένα «σπίτια».

Το γεγονός ότι μέσα σε όλα τα άλλα προέκυψε και πολιτική αστάθεια που επέτεινε τα κλίμα αβεβαιότητας και ρευστότητας για τη χώρα, ήταν θα έλεγε κανείς κάτι σαν χαριστική βολή στην πλέον ακατάλληλη στιγμή.

parapolitika.gr