9.5.2012,

“Η ισχύς εν τη ενώσει”

Στείλτο Email

«Η ισχύς εν τη ενώσει» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στον Ευρωπαϊκό Νότο, για να μπορέσει να προβάλλει σθεναρή αντίσταση στα επεκτατικά σχέδια του Βορρά. Ο Νότος έχει γίνει … βορά των Βορειοευρωπαίων που, υπό τις εντολές της Μέρκελ, καταδυναστεύουν τις πιο αδύναμες χώρες, αντί να απλώσουν το χέρι για κοινή συμπόρευση σε … κυκεώνα προβλημάτων.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δείχνει το δρόμο για την αναθεώρηση της απάνθρωπης αυτής πολιτικής, ώστε να μπει σε μια νέα τροχιά η πορεία του Νότου. Δεν είναι μόνο Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και  Πορτογαλία στον ασφυκτικό κλοιό των … κατοχικών δυνάμεων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στην ομάδα αντίστασης κατά του Βορρά και ειδικά κατά της Μέρκελ, αναμένεται να προστεθεί και η Γαλλία… Αλλωστε, μόνον εάν γίνουν «μια γροθιά» οι χώρες του Νότου, θα είναι εφικτό να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για αυτές.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, που είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος ορθώνει αποφασιστικά το ανάστημά του στον Βορρά, αλλά και διαβλέπει τα οφέλη από τον ενιαίο Νότο, αποκάλυψε, για μια ακόμη φορά, τα σχέδια της Μέρκελ και της παρέας της. «Η κυρία Μέρκελ έχει πάρει τις αποφάσεις από το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες και τις έχει μεταφέρει σε έναν πύργο έξω από το Βερολίνο, μαζί με την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία και το Λουξεμβούργο. Αποφασίζουν αυτοί για όλη την Ευρώπη. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει επάρκεια συμμάχων σε μία αναθεώρηση της πολιτικής. Αναθεώρηση της πολιτικής της λιτότητας, η οποία επιβάλλεται από τους Γερμανούς, και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Σήμερα, η Γερμανία στην Ευρώπη λειτουργεί με συνταγές, περίπου Δ΄ Ράϊχ». Εμείς αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση, που μοιάζει με ένα 4ο κατοχικό, οικονομικό, Ράϊχ».

Η πατριωτική στάση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ προκαλεί σε όσους ενοχλεί αντιδράσεις, αλλά και ορισμένα ειρωνικά σχόλια. Ως επίλογο υπενθυμίζουμε αυτό που συνήθιζε να λέει ο Αλμπερτ Αϊνστάϊν:«Τα μεγάλα μυαλά συναντούν πάντα την βίαιη αντίδραση των ασήμαντων μυαλών…».

ΣΙΣΣΥ ΑΛΙΓΙΖΑΚΗ

Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΛΑ.Ο.Σ