30.7.2012,

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΑΣΤΥ “ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

Στείλτο Email

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το συγχαρητήριο τηλεγράφημα Καρατζαφέρη στον Α. Σαμαρά

Σήμερα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς για πέμπτη, έκτη φορά πήγε στο Ζάππειο και βεβαίως εκφώνησε με στόμφο ένα πρόγραμμα. Αμέσως μετά του έστειλα ένα τηλεγράφημα:

«Κον Αντώνη Σαμαρά Πρόεδρο ΝΔ. Συγχαρητήρια. Aπαγγείλατε το πρόγραμμά μας, το πρόγραμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού με τον επιβαλλόμενο στόμφο. Την επόμενη φορά προσπαθήστε να το πείτε -αν και ολίγον δύσκολο- από στήθους. Επίσης, οι συνεντεύξεις σας να είναι ζωντανές και όχι μαγνητοσκοπημένες. Τα άλλα, εάν τολμήσετε να έρθετε στο debate. Γιώργος Καρατζαφέρης. Υστερόγραφον: Ουδέποτε το αντίγραφο, είχε την αξία του πρωτοτύπου».

Αυτό ήταν το τηλεγράφημα που έστειλα στον κ. Αντώνη Σαμαρά, αντί οποιασδήποτε πολιτικής αντιπαλότητας, για την πλήρη αντιγραφή του προγράμματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Όποιος διαφωνεί μπορεί να ανέβει στο διαδίκτυο και να δει το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ διαχρονικά! Ακριβώς αυτά τα οποία λέγαμε!

Για την ακριβή αντιγραφή του προγράμματος του ΛΑΟΣ από τη ΝΔ

Ακριβώς αυτά που λέγαμε και μας λέγανε ακραίους, ο κ. Καραμανλής και η υπόλοιπη ΝΔ. Πλήρης υιοθέτηση του προγράμματός μας σε όλους τους τομείς! Χαιρόμαστε που μας αντιγράφουν και τα κάποτε μεγάλα κόμματα, όπως εξάλλου και κάποια νεότευκτα, τα οποία δεν μπήκαν στο κόπο να διυλίσουν κάποια πράγματα, πέρα από αυτά που τους έγραψε ο κ. Γεωργαλάς.

Εμείς όμως έχουμε την πατρότητα των ιδεών και έχουμε και τη βάση και τις ρίζες και ξέρουμε τι ακριβώς θα πράξουμε. Δεν βλέπουμε μόνο αυτά τα οποία είναι πάνω από την επιφάνεια. Έχουν στερέψει από ιδέες. Και δεν είναι παράξενο. Πρώτον, ουδέποτε υπήρξαν πολύ παραγωγικοί. Δεύτερον, διαρκώς αυτοεπαναλαμβάνονται. Από το 1974 μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα όμως θέλει φρέσκες ιδέες. Η Ελλάδα θέλει πρωτότυπες ιδέες. Η Ελλάδα θέλει γενναίες ιδέες. Εμείς έχουμε αποδείξει, ότι και ιδέες έχουμε και την εφαρμογή τους μπορούμε να επιβάλουμε. Μια σειρά πραγμάτων από αυτά που έγιναν μέσα στο Κοινοβούλιο, έχουν την υπογραφή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Όπως η ρύθμιση των αυθαιρέτων, που την είχαν ξεχάσει εδώ και 30 χρόνια. Σώσαμε πάρα πολλά σπίτια. Γεμίσαμε με λεφτά το Ταμείο του κράτους. Εάν δεν υπήρχε η πρόταση και η ιδέα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, σήμερα το «χαράτσι» θα ήταν τρεις φορές επάνω. Η χρησιμότητα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού φάνηκε σε όλες τις κύριες καμπές της τελευταίας πενταετίας. Και η επόμενη πενταετία θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Και ως εκ τούτου και πιο κομβική. Χρειάζεται λοιπόν μέσα στη Βουλή να υπάρχει η απαραίτητη γενναιότητα, συνοδευόμενη από την απαραίτητη σωφροσύνη. Εμείς αποδείξαμε ότι και τα δυο πράγματα αυτά τα έχουμε και μάλιστα σε επάρκεια. Άλλοι έδειξαν ότι ανήκουν στην κατηγορία της ανεπάρκειας. Ουσιώδη εν ανεπαρκεία στοιχεία στην πολιτική πράξη, είτε σκέψη των δυο μεγάλων κομμάτων.

Για το Μέτωπο του Μεσογειακού Νότου της ΕΕ

Έχει πιάσει τόπο πολύ σε όλο το Νότο η πρόταση που έκανα να συμπτυχθεί ένα Μέτωπο. Μια πρόταση, η οποία γίνεται πιο δημιουργική και πιο ισχυρή μετά το αποτέλεσμα στη Γαλλία. Ο γαλλικός λαός έδωσε να καταλάβει στον κ. Σαρκοζί ότι το παρακολούθημα της κ. Μέρκελ δεν το θέλει για τη Γαλλία.

Τόσο ο Σοσιαλιστής κ. Ολάντ που κινείται μακράν εμού, όσο και η κ. Μαρί Λεπέν, η οποία επίσης κινείται μακράν εμού, έχουν στο πρόγραμμά τους ότι δεν μπορεί να επικυριαρχεί η Γερμανία στη Γαλλία. Το ίδιο πράγμα λέω και εγώ. Άρα λοιπόν, είναι μια μεγάλη προσπάθεια του Νότου. Να πάμε στον Βορρά να απαιτήσουμε και να πετύχουμε…

Για τον τρόπο υλοποίησης αυτού του Μεσογειακού Μετώπου του Νότου

Είναι τραυματισμένος ο Βορράς, με την πτώση της κυβέρνησης της Ολλανδίας, η οποία έπεσε γιατί πήγε να εφαρμόσει μόλις το 1% της λιτότητας που έχει επιβληθεί από αυτούς τους ίδιους στην Ελλάδα. Άρα, τα πράγματα είναι ώριμα. Η σπίθα χρειάζεται, ο «Σπάρτακος» χρειάζεται. Εμείς κάνουμε τη διαβούλευση. Στο γραφείο μου δεν ασχολούμαι όλη την ώρα με την τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση, αλλά και με την ιδέα να «αυγατίσω» αυτό το Μέτωπο. Κάθε μέρα έχω συζητήσεις με παλαιούς Ευρωβουλευτές από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, ακόμα και με την Ιρλανδία και τη Γαλλία. Με όλους αυτούς που είχα συνδεθεί τότε που ήμουν και εγώ Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της IND/DEM – των Ευρωσκεπτικιστών. Τους λέω ότι «Αυτό είναι το μήνυμα. Ειδάλλως, θα μας πάρει από κάτω. Και όταν θα μας πάρει από κάτω – όλο το Νότο – τότε η κ. Μέρκελ θα αποχωρήσει από το ευρώ και θα μας αφήσει στα μέσα του ωκεανού με καταιγίδες και θύελλες. Άρα τώρα πρέπει να κινηθούμε».

Για τις γερμανικές αντιδράσεις

Οι Γερμανοί έχοντας αυτή τη μεθοδικότητα, βλέπουν ότι χάνουν την κάλυψη της Γαλλίας και πάνε σε μια αναμέτρηση. Και έχουν αρχίσει να προσεταιρίζονται τον κ. Μόντι που θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν ως «Δούρειο ίππο» σε αυτήν την προσπάθεια για υποδιαμόρφωση του Νότου. Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να βάλει μια «μύγα στο ρουθούνι» της Γαλλίας. Αλλά, αυτή τη μύγα πρέπει να τη βάλει ο Νότος στο ρουθούνι της κ. Μέρκελ. Στην απόκρουση αυτής της προσπάθειας, συμμετέχει μόνο ο ΛΑΟΣ. Αλλά θα αναγκάσω και τους άλλους να παρακολουθήσουν τη σκέψη μας. Έτσι μόνο θα αποφύγουμε τα χειρότερα. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι αν συνεχίσουμε να κινούμαστε στις «ράγες» του Μνημονίου και με την ελπίδα ότι κάποια τροποποίηση μπορεί να γίνει σε αυτό. Αλλά, πώς να γίνει, όταν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έχουν βάλει την υπογραφή τους ότι δεν θα αλλάξει κάτι στο Μνημόνιο όσο πολιτεύονται; Άρα, πρόκειται για ένα μονόδρομο, ένα κατήφορο που μας οδηγεί στο γκρεμό. Δεν μπορεί η Ελλάδα να ζήσει με αυτή την ύφεση. Δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της. Και δεν επιτρέπεται να μας εξαπατούν κάποιοι, οι οποίοι θέλουν οπωσδήποτε να γίνουν πρωθυπουργοί. Το «γινάτι» καμιά φορά βγάζει μάτι. Αλλά να βγει το δικό τους μάτι, όχι της Ελλάδας. Δεν μπορώ να ακούω τον κ. Σαμαρά να δίνει υποσχέσεις, όταν τον Ιούνιο πρέπει να πάρουμε μέτρα λιτότητας 14 δισ. ευρώ.

Για τις ανεδαφικές υποσχέσεις του Α. Σαμαρά

Αισθάνομαι πίκρα, αηδία, όταν τον βλέπω να παριστάνει τον Παπανδρέου του 2009. Τάζει συνεχώς, χωρίς να λέει που θα βρει αυτά τα λεφτά. Και του είπε ο Παπανδρέου: «Πόσο με δικαιώνεις όταν έλεγα τότε, ότι λεφτά υπάρχουν». Αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε το ίδιο έργο. Μας κούρασε όλα αυτά τα χρόνια. Ο κόσμος βρίσκεται σε εξαιρετικό πανικό και η λύση είναι αυτή που εγώ προτείνω. Λύση η οποία είναι χειροπιαστή. Να ζητήσει όλος ο Νότος ένα νέο οικονομικό περιβάλλον. Και συγκεκριμένα θα μπορούσε να ζητήσει:

Το ευρώ να εναρμονιστεί με το δολάριο. Ισοτιμία δηλαδή 1 προς 1. Η πρότασή μου πηγαίνει σε διάφορα fora, αλλά και μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Μιλάει για μια συμφωνία της Αμερικής και της Ευρώπης αναφορικά για μια σταθερή σχέση δολαρίου – ευρώ, για 10 χρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσαν να γίνουν μεγάλες διακινήσεις κεφαλαίων. Θα μπορούσαν να αυξηθούν οι εξαγωγές της Ευρώπης. Σήμερα με το ακριβό ευρώ, μπορεί η Γερμανία να πουλάει Mercedes, BMW και Porsche, αλλά δεν μπορούμε να πουλήσουμε τα μη επώνυμα προϊόντα.

Έχουν κατακλυστεί οι αγορές του εξωτερικού από ομοειδή προϊόντα με τα δικά μας. Απολαμβάνουν το πλεονέκτημα ότι είναι φθηνότερα λόγω συναλλαγματικής ισοτιμίας και για αυτό τα προτιμούν οι ξένοι αγοραστές και συνεχώς εκτοπίζουν τα δικά μας. Τα δικά μας μένουν στο χωράφι. Χρειάζεται μια γενναία πολιτική για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εισοδήματα. Πρέπει να υποστηρίξουμε τους Έλληνες επιχειρηματίες που νοιώθουν ότι συνθλίβονται.

Το σύνθημα μας πρέπει να είναι «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ».

Για το σύνθημα «Φέτος διακοπές μόνο στην Ελλάδα»

Και φέτος, όπως είναι και το δεκάλεπτο που δώσαμε σε όλα τα κανάλια, αυτό το δεκάλεπτο που υποχρεώνει όλα τα κανάλια να δίνουν στα κόμματα, ένα ακριβό δεκάλεπτο για να πληρώσει κάποιος για να προωθήσει το κόμμα του, το αφιερώσαμε για να πάνε όλοι οι Έλληνες διακοπές στην Ελλάδα, στο τόπο μας.

Βιντεοσκοπήσαμε τις ωραιότερες περιοχές της Πατρίδας μας και αγκαλιάσαμε μέσα στα δέκα αυτά λεπτά όλη την Ελλάδα. Εμείς είμαστε διαφορετικοί. Ενδιαφερόμαστε πρώτα για την Ελλάδα και το τόπο μας και μετά για το κόμμα.

Για αυτό και το μήνυμα της εκπομπής είναι «Όλα για την Ελλάδα και μετά για όλα τα άλλα». Εφέτος θα κάνουμε διακοπές στην Ελλάδα. Και αυτό είναι το μήνυμα.

Για το σύνθημα «ψωνίζουμε και υποστηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα»

Όπως το δεύτερο κομμάτι του μηνύματος, είναι να ψωνίζουμε και να υποστηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα. Χρειαζόμαστε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να δείξουμε μια έμπρακτη αλληλεγγύη. Είμαστε στα δύσκολα τώρα. Όταν έχουμε μπροστά μας ένα βουνό και πρέπει να κρατήσουμε το χέρι, ο ένας του άλλου και να πορευτούμε μαζί. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «βάσταμε να σε βαστώ ν’ ανεβούμε το βουνό».

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει με τον Γιώργο Καρατζαφέρη»

Η Νέα Δημοκρατία κάνει μια εκστρατεία και το σύνθημά της είναι «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Είδα ένα πιτσιρικά σ’ ένα καφενείο, από αυτά που γύρισα σε όλη την Ελλάδα που περιοδεύω, να έχει σημειώσει με το στυλό του «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει με το Γιώργο Καρατζαφέρη».

Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι ένα σύνθημα που το υιοθετώ απολύτως.

Ναι. Μπορώ. Μπορώ να δεσμευτώ ότι μπορώ. Τολμώ να δεσμευτώ ότι μπορώ. Μπορώ να βγάλω τη χώρα από τη κρίση.

Πρώτον, έχω τις γνωριμίες.

Δεύτερον, με γνωρίζουν καλά. Γνωρίζουν ότι δεν είμαι εύκολος. Δεν μπορούν να με τσαλαπατήσουν. Το ξέρουν. Διαφωνήσαμε ριζικά και είμαστε λίγοι, μόλις το 2% απέναντι στο 98%. Μέσα σε αυτό το 98% ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι που προσπαθούν να σας κλέψουν την ψήφο πάλι. Ήταν τότε που η κ. Μέρκελ ήθελε να επιβάλει, σόνι και καλά, το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, που θα έκανε την Ευρώπη υποχείριό της.

«Ο ΛΑΟΣ έστω και μόνος του τολμά και νικά»

Και τολμήσαμε μόνοι μας. Εδώ στην Ελλάδα, με συνοπτική διαδικασία το ψήφισαν Παπανδρέου και Νέα Δημοκρατία. Εμείς οι Ευρωσκεπτικιστές πήγαμε και κάναμε μεγάλο αγώνα στη Γαλλία και σε άλλες χώρες. Και το αποτέλεσμα που κερδίσαμε ήταν «ΟΧΙ». Νικήσαμε τους δυνατούς και τους ισχυρούς. Ξέρω λοιπόν και έχω μάθει να δίνω μάχες και να τις κερδίζω.

Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και τώρα. Όπως, όταν έφερα την υπόθεση μόνος, αρνούμενος ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Παπανδρέου να πάμε την υπόθεση του Μνημονίου στο Ευρωκοινοβούλιο. Την πήγα μόνος μου με την κ. Νίκη Τζαβέλα και τον κ. Νίκο Σαλαβράκο. Πήγαμε και είδατε τα αποτελέσματα! Έγινε μεγάλη κουβέντα μακράς διαρκείας στο Ευρωκοινοβούλιο εναντίον του Μνημονίου. Πράγματι, γίναμε η σπίθα και ξεκίνησε εξέγερση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Μπορούμε να απαλλαγούμε. Όχι βέβαια με «λεονταρισμούς» του τύπου «δεν θα πληρώσουμε». Αυτά είναι αστειότητες.

Και ενδεχομένως, όταν πρόκειται να κλέψουν τη ψήφο του ελληνικού λαού, να μην είναι μόνο αστειότητες, αλλά να είναι και αθλιότητες.

Εμείς μιλάμε για πρόγραμμα. Μιλάμε για ένα σχέδιο για να βγάλει τη πατρίδα μας από το βρόγχο και να προχωρήσουμε με ανάπτυξη. Με ένα εντελώς διαφορετικό οικονομικό μοντέλο, εντελώς διαφορετικό, μια άλλη περπατησιά.

Για τις οικονομικές προτάσεις του ΛΑΟΣ

Πιστεύω στη γρήγορη κυκλοφορία του χρήματος. Όσο το χρήμα κυκλοφορεί, τόσο αποδίδει κέρδος για το κράτος. Όταν όμως το χρήμα μπαίνει στο χρονοντούλαπο, τότε «θάβεται» μαζί με αυτό και το κράτος. Είναι πολύ απλά.

Κάθε φορά που ο καθένας μας βάζει το χέρι στην τσέπη και αγοράζει κάτι, αυτομάτως υπάρχει μια ωφέλεια για την Πατρίδα μας από τη συλλογή του ΦΠΑ. Όταν όμως αυτό το χρήμα το «θάβουμε» στο σεντούκι, τότε η Ελλάδα χάνει. Χρειάζεται να υπάρξει μια ενίσχυση της ζήτησης, ώστε να κινήσει την παραγωγή και να δημιουργηθούν με αυτό τον τρόπο νέες θέσεις εργασίας.

Είμαι μιας άλλης εντελώς σχολής. Και αυτό πρέπει να το πετύχουμε .

Πηγαίνοντας επάνω και εξηγώντας στη κ. Μέρκελ ότι αυτή η λιτότητα είναι κακός αρωγός για την οικονομία και την ανάπτυξη.

Τολμώ, να Δεσμευθώ, ότι Μπορώ. Μπορώ, από την πρώτη κιόλας ημέρα να περάσω αυτή τη γραμμή. Να γίνει ο λόγος μας ο ρυθμιστικός παράγων της επόμενης ημέρας. Υπάρχουν ακόμα πελατειακές σχέσεις. Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. Αυτοί οι ίδιοι που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση! Εγώ δεν πιστεύω ότι αυτοί μπορούν να το πετύχουν.

Πιστεύω ότι μπορώ να κάτσω σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων – με την δύναμη που θα μου δώσετε – για να τους πείσω. Όπως τους είχα πείσει τότε που είχαν αποφασίσει για Πρωθυπουργό τον Πετσάλνικο. Τότε θα είχαμε δραχμή στη τσέπη και όχι ευρώ!

Η δική μας παρέμβαση έσωσε τότε κάποια πράγματα. Τώρα, η παρέμβαση το βράδυ της 6ης Μαΐου, μπορεί να σώσει τον τόπο. Να φύγουμε από το αποπνικτικό αυτό Μνημόνιο. Έξω από το Μνημόνιο με το σχέδιο που ήδη έχω βάλει μπρος, έχοντας κινητοποιήσει μέχρι στιγμής περίπου 45 Ευρωβουλευτές του Νότου. Θα μπορέσουμε να πετύχουμε το μεγάλο στοίχημα. Ο Νότος να γίνει ισοδύναμος με τον Βορρά. Και σ’ αυτόν ανήκει και η Ελλάδα μας. Θυμηθείτε ότι ΜΠΟΡΩ.