6.5.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ “ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”

Στείλτο Email

«Ο ΛΑΟΣ ανήκει στο χώρο που ασπάζεται και πρεσβεύει τη λογική, τη νηφαλιότητα και την σοβαρότητα. Δυστυχώς, υπάρχει πολύ εξαλότητα και παραλογισμός στη πολιτική ζωή του τόπου μας. Ο κόσμος διακατέχεται και ξεχειλίζει από δικαιολογημένο θυμό και οργή. Μερικοί πιστεύουν ότι σηκώνοντας τη σημαία της αντάρας και της αποσύνθεσης, θα πάρουν ψήφους. Είναι δε αλήθεια ότι ο θυμός πηγαίνει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το θέμα όμως είναι τι θέλουμε και τι χρειάζεται η χώρα μας αυτή την κρίσιμη ιστορική στιγμή. Θυμό ή λογική; Ψηφίζουμε για το αύριο και όχι για το χθες». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο “Πρωινό ΑΝΤ1 Ενημέρωση” στον Γ. Παπαδάκη.

Ψήφο με μυαλό, όχι με θυμό

Πιστεύω ότι την Κυριακή το βράδυ χρειάζεται να έχουμε μυαλό και όχι τσαμπουκά. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα ψηφίσει με σύνεση και λογική, αναλογιζόμενος τις συνέπειες της επιλογής του. Ο θυμός ποτέ και πουθενά δεν ήταν καλός σύμβουλος σε αυτές τις υποθέσεις.

Το ζητούμενο είναι το τι θα κάνουμε με το Μνημόνιο. Αυτή η σύμβαση υπογράφηκε κάτω από μια “λεόντειο” σχέση και όχι με ελεύθερη την βούληση των πολιτικών αρχηγών. Ήμουν μέσα στη συγκυβέρνηση. Ήξερα. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι έγινε. Θα μπορούσε να διοργανώσει μια ζωντανή συζήτηση ο ΑΝΤ1 και να παραβρεθούμε οι τρεις που συμμετείχαμε. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ καλό αυτό, για να μαθευτούν και να ειπωθούν οι αλήθειες. Τι είπαμε μέσα στο Μαξίμου, τι έγινε, τι θέση και τι επιφυλάξεις κρατούσε ο καθένας μας. Μακάρι να γίνει αυτό. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα διαφωτίσει πολλά άγνωστα γεγονότα και καταστάσεις. Θα ειπωθούν αλήθειες και θα μάθει γεγονότα ο Έλληνας πολίτης. Είμαι ανοικτός σε αυτή την συζήτηση. Μακάρι να τολμήσουν και να δεχθούν και οι άλλοι δύο αρχηγοί για να πραγματοποιηθεί.

Δεν βγαίνει το Μνημόνιο

Το Μνημόνιο όπως έχει σχεδιαστεί και δομηθεί, δεν βγαίνει. Αυτή είναι μια αλήθεια που την αποδέχονται πλέον όλοι. Δεν υπάρχει κανένας αναλυτής, -διαβάστε όλα τα έντυπα και όλες τις αναλύσεις- που πιστεύει ότι με αυτήν την αυστηρότατη λιτότητα υπάρχει περίπτωση να ανακάμψουμε και να μπούμε πάλι σε θετική πορεία. Άλλωστε, η ίδια η αρχιτέκτων και εμπνευστής αυτής της Σύμβασης, η κ. Λαγκάρντ, δεν είναι σίγουρη ότι τελικά θα ευοδωθεί και θα πετύχει το όλο σχέδιο. Δεν βγαίνει! Ήδη πλούσιες και ανθηρές χώρες από το σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, όπως η Ολλανδία, που έχουν θεοποιήσει την οικονομική πειθαρχία, χώρες που το έλλειμμά τους είναι από τα χαμηλότερα παγκοσμίως, κλονίζονται και πέφτουν οι κυβερνήσεις τους. Δεν μπορούν να υποφέρουν τις μειώσεις και περικοπές. Αντιμετωπίζουν σφοδρότατες κοινωνικές αντιδράσεις που ανάγκασαν σε παραίτηση την κυβέρνησή της.


Η πρόταση του ΛΑΟΣ για σύμπραξη του Νότου

Ο πρόταση του ΛΑΟΣ είναι να συμπράξουν και να ενωθούν όλοι οι λαοί του Νότου με την Γαλλία, που και αυτή τώρα αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα, σε ένα ενιαίο μέτωπο κατά του Βορρά. Το μήνυμα που στέλνει ο Νότος είναι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική του ισχυρού ευρώ και της ατέλειωτης λιτότητας. Διαλύεται και καταστρέφεται ο Νότος. Έχουμε ελπίδες να αλλάξει το τοπίο και να ακολουθηθεί μια νέα αναπτυξιακή πολιτική, ιδιαίτερα τώρα με τις πολιτικές ανακατατάξεις στη Γαλλία. Δεν είμαστε πλέον μόνοι. Αυτό προσπαθώ να κάνω και αυτό κάνω. Όσοι πιστεύουν ότι αξίζει και πρέπει να γίνει μια τέτοια προσπάθεια, είμαι έτοιμος να την ξεκινήσω την Κυριακή το βράδυ.


Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Έχουν υπογράψει και προδεσμευτεί με την επιστολή προς την κα. Λαγκάρντ ότι “δεν θα ακολουθήσουν, δεν θα κάνουν άλλη πολιτική, για όσο καιρό θα πολιτεύονται, ενάντια σε αυτά που προσδιορίζει και απαιτεί το Μνημόνιο”.

Η επιστολή αυτή καθώς και όλες οι άλλες επιστολές που τους προσκόμιζα όταν ήμουν στη κυβέρνηση, εμπεριέχονται στη ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ, το έντυπο που κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα και διανέμει δωρεάν ο ΛΑΟΣ.

Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς δεν λένε την αλήθεια στον Έλληνα πολίτη και ψηφοφόρο. Του την αποκρύπτουν. Γιατί δεν διαψεύδουν την περίφημη πλέον επιστολή-δέσμευσή τους προς την κ. Λαγκάρντ; Γιατί;

Έχουν δέσει μόνοι τα χέρια τους πισθάγκωνα. Από τη στιγμή που έχουν αποδεχθεί αυτούς τους όρους και τις δεσμεύσεις, πώς θα πάνε και πώς θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν για αλλαγές και για τροποποίηση της Συμφωνίας; Με ποια βάση και με ποια επιχειρήματα; Είναι αδύνατον.

Οι δυο τους έχουν ουσιαστικά αυτόευνουχισθεί πολιτικά! Όχι όμως και τα κόμματά τους. Δεν θεωρώ ότι τα κόμματά τους δεσμεύονται πολιτικά από τις υπογραφές τους. Εκτιμώ ότι υπέκυψαν γιατί θεωρούν και πιστεύουν ότι χωρίς την υποστήριξη και την συνδρομή της Μέρκελ δεν έχουν μέλλον. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.


Για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση

Μπήκα μέσα στη κυβέρνηση για να βοηθήσω. Μπήκα με ορισμένες προϋποθέσεις που έγιναν αποδεκτές και μέσα και έξω από του Μαξίμου. Θεώρησα ότι θα έπρεπε να έχουμε μια κυβέρνηση με τεχνοκράτη Πρωθυπουργό και όχι με Πετσάλνικο που είχαν συμφωνήσει… Όταν είδα ότι το πράγμα άλλαζε και ξεστράτιζε, έφυγα. Είπα όχι γιατί ήταν κόντρα στη συνείδηση μου. Ήξερα από την αρχή ότι αυτή η απόφαση μου, η άρνηση μου και η ανυποταγή μου, ότι θα είχε κόστος. Άλλωστε, το είχα πει και σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο. Ήταν αναμενόμενο.


Για τις διαγραφές

Είναι δύσκολος ο πατριωτισμός, ενώ είναι πολύ γλυκιά η καρέκλα της εξουσίας. Εάν αυτοί “μήδισαν”, είναι δικό τους θέμα. Ο κόσμος ξέρει και αποκρούει τη προδοσία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ισχύει η ρήση “άπαξ προδότης, πάντα προδότης”!

Στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ σήμερα είναι 274 νέα αξιόλογα στελέχη που ήλθαν κοντά μας τους τελευταίους μήνες.


Κάποιοι προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τον προδότη

Δεν θα μπορούσα να συνδιαλαγώ με το κόμμα του κ. Συμπιλίδη. Ξαφνικά, ο προδότης της κυβέρνησης του 1993, πήρε τη τιμητική να είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ…Είναι δυνατόν ποτέ να επιβραβεύεις τον προδότη; Που έχει γίνει αυτό;

Εκτός εάν έχεις τις “ερινύες”, τις ενοχές. Κάποιοι τον έβαλαν σε αυτό το ρόλο και έπρεπε να τον αποκαταστήσουν τώρα! Δεν μπορώ να τα δεχτώ αυτά. Έχω μια διαφορετική συνείδηση.


Η επόμενη ημέρα των εκλογών

Από όλους αυτούς που υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, πόσοι και ποιοι είναι αυτοί που μπορούν πράγματι να μιλήσουν και να συνεννοηθούν; Είναι πολύ εύκολο πράγμα να ακολουθείς συνεχώς μια στείρα άρνηση και να “πετάς πέτρες στη τζαμαρία”, και να το παριστάνεις τον επαναστάτη χωρίς αιτία. Πρέπει να βρεθεί λύση. Και η λύση θα βρεθεί με τον ένα, ή άλλο τρόπο.

Σας διαβεβαιώνω ότι η χώρα μας δεν θα μείνει ακυβέρνητη. Θα έχει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.


Άλλο τα πρόσωπα και άλλο τα Κόμματα

Άλλο τα πρόσωπα που υπέγραψαν υποταγή και άλλο τα κόμματά τους. Θα δεχόμουν τον οποιοδήποτε θα είχε “ελεύθερα χέρια” για να κάνει κάποιες κινήσεις. Δεν είμαι εκείνος που ισοπεδώνει πρόσωπα, ή θέσεις. Έχω τις επιφυλάξεις μου για κάποιες πολιτικές. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα κυβερνηθεί τη Δευτέρα των εκλογών. Ποτέ δεν βάζω ψευτοδιλήμματα άσπρο, ή μαύρο.

Δεν θέλω όμως εκείνον ο οποίος έχει υπογράψει την υποταγή.


Για τον κ. Παπαδήμο

Ο κ. Παπαδήμος είναι τεχνοκράτης για μια συγκεκριμένη αποστολή. Η Ελλάδα τώρα χρειάζεται πολιτικό Πρωθυπουργό για να μπορέσει να πάρει και πολιτικές ευθύνες. Ως εκ τούτου, νομίζω ότι θα πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στους Κοινοβουλευτικούς. Θεωρώ ότι υπάρχουν διαθέσιμοι.


Η Χρυσή Αυγή εκπροσωπεί το χάος

Η Χρυσή Αυγή πάντα μας βρίζει, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ιδρύθηκε ο ΛΑΟΣ. Δεν έχουμε καμία σχέση μαζί τους. Πρεσβεύουν και πιστεύουν εντελώς διαφορετικά πράγματα από εμάς. Η οργάνωση αυτή έλκει κόσμο από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου. Αυτό το μόρφωμα είναι προϊόν της απογοήτευσης, απελπισίας, της οργής, του θυμού και της αποστροφής του κόσμου προς το πολιτικό σύστημα της χώρας. Δεν έχει θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Λειτουργεί και πράττει σαν μια εταιρεία σεκιούριτι. Πιστεύει στη βιαιοπραγία.

Αν ο τρόπος που ενήργησαν στο Μαρούσι εναντίον του κ. Ευθυμίου ήταν “ένα απλό δρόσισμα” όπως το ονόμασαν, φανταστείτε τι θα είναι τότε το “μπουγέλωμα” για αυτούς! Όλα αυτά μας δίνουν μια πρόγευση της εικόνας που θα έχει η Βουλή την επόμενη ημέρα. Φώναζαν: “Να καεί το μπ…… η Βουλή”…

Δεν είναι στιγμή να αφήσουμε να καταντήσει η Βουλή σαν αυτή της Κορέας ή των Φιλιππίνων. Χρειάζεται σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα.

Δεν μπορεί ο κόσμος να ψηφίσει μια εταιρεία φύλαξης, αυτό που είναι η οργάνωση αυτή. Θα υπάρξει Ασφάλεια και Τάξη. Υπάρχουν εξαίρετοι και υπεύθυνοι αξιωματικοί και στελέχη στην Αστυνομία και στα άλλα Σώματα που μπορούν να επιληφθούν και να εγγυηθούν την ηρεμία στο κέντρο της Αθήνας.

Η υστέρηση της πολιτικής ηγεσίας δεν μπορεί να επτρέψει σε αυτούς που θέλουν να καεί η Βουλή, να εκλεγούν. Μπορούν να είναι αυτοί μέσα στη Βουλή; Το θεωρώ αδιανόητο.


Η κοινωνική προσφορά του ΛΑΟΣ

Με δικά μας χρήματα, από το υστέρημα της επιχορήγησης του ΛΑΟΣ συνεισφέραμε και κατορθώσαμε να φτιάξουμε ένα μικρό αγροτικό ιατρείο στη περιοχή Στουππαίων του Δήμου Καρύστου. Είδαμε και αποείδαμε από το λαβύρινθο της γραφειοκρατίας των μανδαρίνων και φτιάξαμε εμείς τη κατασκευή που θα στεγάσει το ιατρείο. Άμα ξέρεις μπορείς.

Πως είναι δυνατόν να επικαλούνται τη σωτηρία της χώρας τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 35 χρόνια και πτώχευσαν, όχι μόνο τη χώρα αλλά κα τα ίδια τα ταμεία τους; Αν δεν μπορείς να σώσεις το δικό σου σπίτι, πώς είναι δυνατόν να σώσεις τη χώρα;

Αυτά τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χρωστούν στην Αγροτική Τράπεζα 260 εκατ. ευρώ καθώς και στο ΙΚΑ, και στους υπαλλήλους τους και στους διάφορους προμηθευτές τους…Αυτοί θα σώσουν τώρα τη χώρα;

Αν ήξεραν και μπορούσαν, θα έφτιαχναν πρώτα τα οικονομικά των κομμάτων τους.