4.6.2012,

Καταπέλτης το πόρισμα της εισαγγελίας

  • 13 Απριλίου 2012 16:30

Στείλτο Email

 

Οι εισαγγελείς μιλούν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Καταπέλτης είναι το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας στο οποίο στηρίχτηκαν οι ποινικές διώξεις με βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, το ένταλμα και η αιφνιδιαστική σύλληψή του την περασμένη Πέμπτη, καθώς και η κράτηση στη ΓΑΔΑ η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, όταν θα οδηγηθεί στον ειδικό ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για να αποφασιστεί η προφυλάκισή του ή όχι.

Στις 103 σελίδες του πορίσματος, που συνέταξαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα οι εισαγγελείς, αναλύονται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες οι διαδρομές «μαύρου χρήματος», που φέρεται να δόθηκε ως προμήθειες για εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και για τη σύμβαση των τεσσάρων υποβρυχίων, μέσω offshore εταιρειών, και ο τρόπος «ξεπλύματος» εκατομμυρίων ευρώ μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων, πολλές από τις οποίες χαρακτηρίζονται «εικονικές».

Οι δύο Εισαγγελείς αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι κατηγορούμενοι «συνέστησαν και συμμετείχαν σε οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από το έγκλημα της κατ´εξακολούθησης παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου».

Και να ήταν ο μόνος καλά θα ήταν, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί όμοιοι του κ.Τσοχατζόπουλου,τους οποίους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν να καλύπτουν, κοροιδεύοντας τον Ελληνικό λαό κατά συρροή. Το πιο ανήθικο δε είναι ο χρόνος δηλαδή κατά την προεκλογική περίοδο, που αποφάσισαν να “δώσουν” στη δικαιοσύνη τον κ.Τσοχατζόπουλο…Επικοινωνιακά κόλπα όπως πολυ εύστοχα δήλωσε και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ.Καρτζαφέρης. Το σίγουρο είναι πως ο λάος πλέον δεν “μασάει”.

newsbeast.gr