13.7.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Στείλτο Email

 
Κάποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων συστηματικά υποεκτιμούν τα εκλογικά ποσοστά του ΛΑΟΣ. Η εταιρεία Public Issue πάντα πέφτει σημαντικά έξω στις μετρήσεις και στις δημοσκοπήσεις της αναφορικά με τον ΛΑΟΣ. Στις ευρωεκλογές μας έδινε 3% όταν πραγματικά λάβαμε 7,2%. Μια σημαντική απόκλιση! Κάθε φορά που μετρά τον ΛΑΟΣ στις δημοσκοπήσεις, αποκλίνει σε μεγάλο βαθμό. Οι αποκλίσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων άλλων εταιρειών αποκλίνουν σε ένα εύλογο βαθμό. Έχουν συνήθως μια απόκλιση της τάξεως του 15%. Η δημοσκόπηση της εφημερίδας “Καθημερινή” παίζει παντού σε όλα τα Μέσα. Ενώ δημοσκόπηση άλλης εταιρείας για την εφημερίδα «Το Χωνί», που την εκδίδει ο κ. Καζάκης, ο οποίος ανήκει σε εντελώς διαφορετικό χώρο από το ΛΑΟΣ, μας δίνει 5,1%. Η δημοσκόπηση αυτή πέρασε απαρατήρητη και εντελώς ασχολίαστη. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Ν. Ευαγγελάτο.
 
Για εμάς προέχει η Ελλάδα
Δεν μετανιώνω που βοήθησα την πατρίδα μου. Ήξερα πολύ καλά ότι θα είχε κόστος η απόφασή μου να συμμετέχω στη κυβέρνηση. Αψήφησα αυτό το κόστος. Πάνω απ΄ όλα η Ελλάδα. Μπήκα στη κυβέρνηση για να βοηθήσω να σωθεί ο Εθνικός μας πλούτος, να μην μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να μην εκχωρηθεί η εθνική μας κυριαρχία και να αντιμετωπίσουμε ριζικά και ουσιαστικά το φλέγον θέμα των λαθρομεταναστών. Όταν είδα από τον πρώτο κιόλας μήνα ότι ξεστράτιζαν, έστειλα επιστολές και αποχώρησα.
Αντέδρασα και αντιστάθηκα. Δεν υπέκυψα. Αυτή η απόφασή μου είχε κόστος.
Μέτρησαν και ζύγισαν ότι ο Καρατζαφέρης τους πέφτει “βαρύς”.
 
Για το κόμμα του κ. Καμμένου
Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη σκέψη του κ. Καμμένου. Θέλει να κάνει ένα πολιτικό συνεταιρισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ζήτησε δημόσια, να υπάρξει μια κοινή συνισταμένη με τον κ. Τσίπρα. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε “κολεγιά” με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος πρεσβεύει εντελώς διαμετρικά αντίθετα πράγματα απ΄ ότι εγώ. Ακούω και μια συνθηματολογία ίδια με αυτή του ΚΚΕ. Δηλαδή, για μονομερή διαγραφή του χρέους μας. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή τη λογική που απευθύνεται μόνο στο θυμικό.
Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις “ζούρλιες” κάποιων που λένε «έξω από την Ευρώπη, αλλά μέσα στο ευρώ»… Αυτά τα πράγματα δεν μπορώ να τα κατανοήσω ειλικρινά. Είναι σχήματα που απευθύνονται μόνο στο θυμικό και στην οργή που διακατέχει τον κόσμο.
 
 
 
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες
Δεν θα είναι αυτοδύναμα και τα δύο κόμματα στις εκλογές. Είναι πολύ πιθανό και τα δύο κόμματα μαζί να μην συμπληρώνουν 150 βουλευτές ή να είναι οριακά. Ως εκ τούτου, τίθεται μεγάλο πολιτικό θέμα.
Μπορεί να συνεργαστεί κανείς με κάποιους οι οποίοι αποφάσισαν μόνοι τους να αυτοευνουχιστούν πολιτικά και να δέσουν τα χέρι τους πισθάγκωνα; Δεν μπορεί να είναι παρτενέρ, όταν έβαλαν και δεσμεύτηκαν ότι δεν θα ακολουθήσουν πολιτική άλλη από αυτήν που προσδιορίζεται στο Μνημόνιο.
Δεν μπορεί να είναι οι οδηγοί του οχήματος της Ελλάδας. Εάν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν καταλάβει ότι μπορεί μόνο να είναι επιβάτες του οχήματος της Ελλάδας, έχει καλώς. Εάν διεκδικούν να είναι αυτοί οδηγοί, πολύ φοβούμαι ότι θα μείνουν εντελώς μόνοι τους σε αυτή τη πορεία προς το γκρεμό. Δεν μπορεί να είναι στο τιμόνι. Με αυτούς στο τιμόνι, δεν μπορεί να γίνει καμία κουβέντα. Δεν μπορεί η χώρα να πάει με αυτό το Μνημόνιο. Είναι λάθος η συνταγή. Είναι λάθος η πολιτική που ακολουθούν.
Ο ΛΑΟΣ έχει προτείνει μια ρεαλιστική και εφαρμόσιμη λύση για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας.
πενταετές μορατόριουμ για να προβούμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για την ανασυγκρότηση της οικονομίας μας. Κεφαλαιοποίηση του χρέους μας και ετήσια πληρωμή 10 δισ. ευρώ μέχρι της αποπληρωμής του με επιτόκιο 1%, δηλαδή το επιτόκιο που χρεώνει η ΕΚΤ τις άλλες τράπεζες. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική λύση. Δεν βγαίνει διαφορετικά το πράγμα.
 
Για την ημερομηνία των εκλογών
Σήμερα προέκυψε θέμα επιπλοκής με το PSI. Μιλούν για πιθανή αναβολή της ημερομηνίας των εκλογών, γιατί δεν βγαίνει το πράγμα. Τον Ιούνιο έχουν ήδη αποφασιστεί νέα μέτρα 14,5 δισ. ευρώ. Έρχονται νέα βάρβαρα μέτρα.
Όλος ο Ευρωπαϊκός Νότος υποφέρει και στενάζει από τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα και τη διόγκωση της ανεργίας. Εκτιμώ ότι βαδίζουμε σε μια επικίνδυνη εξέλιξη και σε διάρρηξη των κοινωνιών των λαών του Νότου.
 
Για την κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου
Συζητείται η κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου. Μα τι προσπαθούν να κάνουν; Θέλουν να διαλύσουν εντελώς την Ελληνική κοινωνία; Βάλλουν ενάντια στην Εκκλησία και την Ορθοδοξία; Έρχονται άσχημες εξελίξεις που θα πυροδοτήσουν καταστάσεις. Όλα αυτά δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω κατά καμία έννοια. Δεν μας αντιμετωπίζουν ως ισότιμο μέλος της Ευρώπης. Άλλο Ευρώπη και Βρυξέλλες και ισότιμη συμμετοχή, και άλλο αυτό που έχει επιβάλει η Μέρκελ σήμερα μαζί με μερικές άλλες χώρες. Διαβλέπω κοινωνική διάρρηξη μέσα στην Ε.Ε. Πολλές χώρες αντιμετωπίζονται ως “θεραπαινίδες” της κ. Μερκελ. Με γνωρίζουν πάρα πολύ καλά στην Ευρώπη. Γνωρίζουν τις ιδέες, τις θέσεις  και τις πεποιθήσεις μου. Ξέρουν όμως ότι δεν είμαι και εύκολος. Δεν υπογράφω και δεν προσκυνάω.