22.3.2012,

Αναβλήθηκαν οι σημερινές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Στείλτο Email

Αναβλήθηκαν οι εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, για την εκλογή των μελών στα νέα Συμβούλια Διοίκησης. Και στο Πάντειο, οι εκλογές παρεμποδίστηκαν από φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς και κατέλαβαν την αίθουσα όπου είχαν στηθεί οι κάλπες.

Εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής, ο καθηγητής Γ. Ληξουριώτης είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι είχαν φθάσει από νωρίς στο Πάντειο με πούλμαν, φοιτητές, ορισμένοι καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι από άλλα Πανεπιστήμια. «Δεν χρειάστηκε καν να μπούμε στις αίθουσες, όπου είχαν στηθεί οι κάλπες», είπε ο κ. Ληξουριώτης και τόνισε: «Για να αποφύγουμε επεισόδια προτιμήσαμε να αποχωρήσουμε, δεδομένου ότι είχαν καταληφθεί οι αίθουσες και είχαν αναρτηθεί πανό εναντίον των εκλογών».

Η Σύγκλητος του ιδρύματος που συνεδρίαζε από το πρωί εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Προσκλήθηκε η οργανωτική επιτροπή για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του πρώτου συμβουλίου του ιδρύματος, η οποία και γνωστοποίησε τη διαπίστωση της ότι για αντικειμενικούς λόγους σήμερα δεν μπορούν να διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκλογές, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η οργανωτική επιτροπή επιφυλάχθηκε να διατυπώσει την οριστική της απόφαση σε συνεδρίασή της μετά τη συνεδρίαση της συγκλήτου. Η σύγκλητος συμφώνησε ομόφωνα με τη διαπίστωση της οργανωτικής επιτροπής και ζήτησε την άμεση κοινοποίηση της απόφασής της οργανωτικής επιτροπής».

real.gr