20.3.2012,

Καρότο και μαστίγιο… από τον Χ.Ραιχενμπαχ

Στείλτο Email

Με θετικά λόγια για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας αλλά και προειδοποιήσεις έδωσε στη δημοσιότητα την δεύτερη έκθεση του ο Χορστ Ράιχενμπαχ. Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Αθήνα (Task Force) ξεκαθάρισε προς την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο χαλάρωσης και πρέπει να επιτευχθούν άμεσα οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί, έστειλε μήνυμα στους Έλληνες ότι όλοι αναγνωρίζουν τις θυσίες τους και σήκωσε «κίτρινη κάρτα» στις τράπεζες που δεν έχουν ανοίξει τις στρόφιγγες προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά και κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Η εμπειρία μας δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δυσκολεύτηκε να περάσει τους σχετικούς νόμους αλλά σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή τους απαιτείται η στήριξη μας και η στήριξη πολλών κρατών – μελών και του ΔΝΤ» υπογράμμισε ο Χορστ Ράιχενμπαχ.

«Βεβαίως οι φτωχότερες χώρες της ευρωζώνης σε κατά κεφαλή εισόδημα αναρωτιούνται σε ποιο βαθμό πρέπει να συνεισφέρουν στην προσπάθεια στήριξης της Ελλάδας με σημαντικά πακέτα στήριξης. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στους πολίτες τους. Επομένως πρέπει να είμαστε δίκαιοι με την Ελλάδα αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι και με τις χώρες που έχουν ίσως υποστεί ακόμη βαθύτερη λιτότητα από την Ελλάδα» διεμήνυσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης.

real.gr