13.5.2012,

Και μετά τις εκλογές…πάλι στο ίδιο έργο θεατές;

Στείλτο Email

Διάχυτη είναι πλέον η εντύπωση ότι και μετά τις εκλογές ο ελληνικός λαός θα σερβιριστεί με το ίδιο πολιτικό «φαγητό», καθώς η συνταγή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ήδη έτοιμη και διαρρέεται ευσχήμως από τους «κορυφαίους σεφ» των δύο κομμάτων σε διάφορες δημόσιες δηλώσεις τους. Και ενώ κάποιοι επιμένουν δήθεν για εκλογές, παρουσιάζοντας μάλιστα σαν Ολυμπιακών διαστάσεων επιτυχία το ότι, εν τέλει, έπεισαν την κα Μέρκελ να διεξαχθούν εκλογές στη χώρα μας, χωρίς ίχνος αιδούς για την απροκάλυπτη δουλοπρέπεια και την άνευ όρων απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας, ο υποψιασμένος και νοήμων Έλληνας ψηφοφόρος, ευτυχώς, δε φαίνεται να πείθεται. Όπως, επίσης, δε φαίνεται να τον πείθουν τα οσκαρικής αξίας «μαλλιοτραβήγματα» και οι πάσης φύσεως θεατρινίστικοι διαξιφισμοί εντός της βουλής, αφού όπως εύστοχα διαπιστώνει και η λαϊκή θυμοσοφία «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει».

Ομοίως κατασκευασμένες μοιάζουν, ασφαλώς, και οι πάσης φύσεως «γαλάζιες» δημοσκοπήσεις, που ευελπιστώντας να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη παρουσιάζουν την αποδεκατισμένη αξιωματική συμπολίτευση να αγγίζει σχεδόν το 30% λες και ο Έλληνας μέσα στην εύλογη, βεβαίως, απόγνωσή του παραφρόνησε βουτώντας βαθιά στην «τρικυμία» της άνοιας και της αμνησίας. Στο ίδιο πλαίσιο οι κάθε λογής επικοινωνιακοί φορείς, όντας σε μισθοφορική, διατεταγμένη υπηρεσία επιχειρούν να αλλοτριώσουν την πραγματικότητα και με προπαγανδιστικές μεθόδους- που θα ζήλευε και ο Γκέμπελς- να διοχετεύσουν ό,τι εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, βάζοντας βεβαίως στο στόχαστρο, πρωτίστως, τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, του οποίου η ειλικρινής και πατριωτική στάση αντιστρατεύεται την έξωθεν και έσωθεν προσπάθεια άλωσης της Πατρίδας.

Και βέβαια το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»…πόσο μάλλον το τρις και το τετράκις…αφού ουδείς αμφισβητεί ότι το τωρινό αδιέξοδο οφείλεται στις πράξεις και στις παραλείψεις, στην κακοδιαχείριση και στη διαπλοκή όσων κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια. Κατ’ επέκταση, η ανανέωση της εμπιστοσύνης, μέσω της ψήφου μας, σε αυτούς τους ίδιους θα έδειχνε πασιφανώς ότι η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών δεν είναι δυστυχώς «κολλημένοι μόνο με την μπάλα» αλλά και κολλημένοι με τις πάσης φύσεως κομματικές εμμονές και ιδεοληψίες που «θόλωναν» έως σήμερα τη ματιά τους, παρασύροντάς τους στη σημερινή τραγωδία. Επειδή όμως στην τραγωδία πάντα της ύβρεως και των ανοσιουργημάτων έπεται η Τίσις, δηλαδή η τιμωρία των πάσης φύσεως υπευθύνων, για να οδηγηθεί, εν τέλει, ο θεατής στην πολυπόθητη κάθαρση, ας ελπίσουμε ότι αυτή, εν τέλει, θα επισφραγίσει- δια της ψήφου μας και μόνο δι΄αυτής- και την διαδραματιζόμενη σήμερα ελληνική τραγωδία…Ειδάλλως πολύ φοβούμαι ότι και μετά τις εκλογές θα είμαστε πάλι στο ίδιο -προφανώς δυσάρεστο- έργο…θεατές!

Σίσσυ Αλιγιζάκη, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΛΑ.Ο.Σ