5.3.2012,

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΛΑΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Στείλτο Email

 
Σε συνέχεια της πρότασης του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη στο συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για τη διατήρηση του Ι.Γ.Μ.Ε, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Γραμματέα Συνδικαλισμού ΛΑΟΣ κ. Γ. Κανελλόπουλου με το Δ.Σ. των εργαζομένων του Ινστιτούτου.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μην υποβαθμιστεί και να μην κλείσει το Ι.Γ.Μ.Ε ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν όλοι μαζί το ερευνητικό τους έργο.
Η εργασιακή εφεδρεία-απόλυση 167 εργαζομένων, σε σύνολο 332, έχει σαν σίγουρο αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση του Ινστιτούτου που συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθεια της χώρας μας για την εξεύρεση και αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου.
Αντίστοιχα Ινστιτούτα υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου και συμβάλλουν αποφασιστικά, κάτω πάντα από δημόσιο έλεγχο, στην ανάπτυξη της οικονομίας, της έρευνας και της τεχνολογίας.
 
Από την πλευρά του ΛΑΟΣ ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε:
Κάθε σκέψη για διάλυση του ΙΓΜΕ μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Το Ινστιτούτο αποτελεί ένα δημόσιο εργαλείο ανάπτυξης και προόδου και 60 χρόνια τώρα προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική μας οικονομία.
Οι εργαζόμενοι συνεισφέρουν με ερευνητικά προγράμματα του ΕΣΠΑ πάνω από 25 εκ. ευρώ.
Θα πρέπει να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους, συμβάλλοντας έτσι στη σωστή και δημόσια διαχείριση του εθνικού μας πλούτου, που σήμερα αποτελεί εύκολη λεία στις ορέξεις όσων επιβουλεύονται να τον εκμεταλλευτούν για τα δικά τους συμφέροντα.