18.2.2012,

Απόλυτη δικαίωση του ΛΑΟΣ:

Στείλτο Email

Μέσα στον Φεβρουάριο ξεμπλέκει η «FAST TRACK» επένδυση στον Έβρο,

σχετικά με τον χρυσό, μετά από …12 χρόνια καθυστέρησης !

 

Πλήρη επιβεβαίωση του αγώνα του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη για την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου αποτελεί η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θ. Μωραΐτης σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών Κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος έθεσε το ζήτημα του μαρασμού της Θράκης και της προώθησης των επενδύσεων για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων χρυσού.

Ο υφυπουργός κ. Μωραΐτης επιβεβαίωσε την επικείμενη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας και την επένδυση σημαντικών ποσών στην Θράκη, μετά την εφαρμογή της διαδικασίας «FAST TRACK» και είπε ότι ήδη οι υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος ολοκληρώνουν την εξέταση των παραμέτρων που αφορούν στην πλήρη προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.

Ο κ. Μωραΐτης επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του κ. Αϊβαλιώτη ότι η επένδυση καθυστερεί για 12ο συνεχή χρόνο (!) και ότι η μη εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου επί δεκαετίες συνεισέφερε στη διόγκωση των σημερινών αδιεξόδων.

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ υπενθύμισε τον αγώνα του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη για την ανάδειξη του τεράστιου ορυκτού μας πλούτου και καυτηρίασε τους «λαϊκιστές, τους πράκτορες των Τούρκων, τους ψευτοοικολόγους και τα δύο παλιά κόμματα που είναι οι πρωταίτιοι της οικονομικής καταστροφής που ζούμε και τα οποία ευθύνονται για το ότι δεν έρχεται ούτε 1 ευρώ ως επένδυση στην χώρα». Επεσήμανε, παράλληλα, ότι «5 χρυσωρυχεία λειτουργούν γύρω από την Ελληνική Θράκη, στην Βουλγαρία και την Τουρκία, ενώ εμείς βυθιζόμαστε στη μιζέρια».

Ο υφυπουργός κ. Μωραΐτης επιβεβαίωσε τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Αϊβαλιώτης και τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρούν τέτοιου είδους επενδύσεις γρήγορα και με αποτελεσματικότητα ώστε να χτυπηθεί η διογκούμενη ανεργία.