25.1.2012,

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Στείλτο Email

 

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε σήμερα με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε τα εξής: «Η εκτελεστική εξουσία, χρόνια τώρα, προσθέτει υποχρεώσεις στον δικαστικό κλάδο. Ευνόητο είναι και αυτοί να έχουν τις δικές τους ανάγκες και τα δικά τους δικαιώματα.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής, μια σειρά θεμάτων που έχουν καταθέσει δικαστές, δεν έχουν ικανοποιηθεί. Εάν θέλουμε πράγματι η Δικαιοσύνη να είναι αδέσμευτη, ελεύθερη και ακηδεμόνευτη, όπως το Σύνταγμα ορίζει, πρέπει να αναλάβουμε και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους δικαστές.

Όσον αφορά σε μεμονωμένα περιστατικά, αυτά δεν μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την οποία έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι».

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και τον ενημερώσαμε για θεσμικά προβλήματα της Δικαιοσύνης και για τα προβλήματα που απασχολούν τον Έλληνα πολίτη, όσον αφορά στην ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα. Απονομή, που πρέπει να πούμε πως υπολειτουργεί από απόψεως ταχύτητας, ανεξάρτητα από το ποιοτικό έργο το οποίο είναι πολύ υψηλό.

Συζητήσαμε όλα αυτά τα θέματα που αφορούν στους δικαστές και ο κ. Πρόεδρος, όπως πάντα, έδειξε μεγάλη κατανόηση στα προβλήματά μας. Τον ευχαριστήσαμε γιατί το κόμμα του στηρίζει τα θεσμικά προβλήματα των δικαστών. Του ζητήσαμε να συνεχίζει να υποστηρίζει τους διακριτούς ρόλους των λειτουργών των τριών εξουσιών του κράτους και κατά το μέρος των δυνατοτήτων του, να προστατεύει και να νουθετεί τους συνάδελφους του στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε να περιορίζονται οι επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και να μην κρίνονται οι δικαστές, ανάλογα με το αν είναι αρεστές ή όχι οι αποφάσεις των δικαστηρίων.

Καταλήξαμε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη στην χώρα μας, πρέπει να μείνει ανεξάρτητη. Οι τυχόν παρεμβάσεις – που θα ήταν υποκρισία να πούμε πως δεν γίνονται – μπορεί να γίνονται, αλλά δεν βρίσκουν αποδέκτες. Ο Έλληνας δικαστής είναι ανεξάρτητος και το μήνυμα που θέλουμε να το περάσουμε και στον ελληνικό λαό, είναι ότι πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στους δικαστικούς του λειτουργούς».