27.11.2011,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. Π.ΤΑΤΟΥΛΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στην εορτή του πολιούχου της Σπάρτης Αγ. Νίκωνα, παρεβρέθη σήμερα Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης παρέστη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Σπάρτης, στην οποία μετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Κα Ντία Τζανετέα, οι βουλευτές του Νομού, οι Δήμαρχοι Σπάρτης και Καλαμάτας και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

“Μιλήσατε κ. Περιφερειάρχα για την αρχαία Σπάρτη. Χρησιμοποιήσατε τη φράση με την οποία τελειώνω σήμερα την επιστολή την οποία απέστειλα στην ηγεσία της Ευρώπης.

Μιλήσατε για την πειθαρχία, την οποία εμείς παραμελήσαμε λίγο, για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα.

Τα παράπονα του Δημάρχου, είναι απόλυτα φυσιολογικά, όμως πρέπει να ξέρετε ότι δεν έχουμε διασφαλίσει τίποτε ακόμα.

Ούτε το θέμα λύνεται με την αναμενόμενη, καθυστερημένη κατά 3 μήνες, 6η δόση, η οποία επαναλαμβάνω δεν είναι ακόμα δεδομένη. Υπάρχουν λεπτομέρειες οι οποίες πιστεύω ότι θα λυθούν από τον άξιο Πρωθυπουργό που στηρίζουμε και τα 3 κόμματα της Βουλής, τον καθηγητή κ. Λουκά Παπαδήμο.

Θα πούμε ότι ανασάναμε, εις τας αιδούς του Μαρτίου, οπότε πρέπει να κατορθώσουμε να πάρουμε την 1η δόση της νέας συμφωνίας, η οποία θα είναι διπλασία αυτής που θα πάρουμε μεθαύριο.

Τότε μπορούμε να πούμε ότι ανασάναμε. Μέχρι τότε λοιπόν πιστεύω ότι πρέπει να ζούμε με οράματα, αλλά και αγωνίες.

Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να αφήσουμε τον εαυτό μας, ούτε καν σε κεραία χαλαρότητας. Χρήματα δεν υπάρχουν. Αυτή είναι μια αλήθεια. Όλοι οι Δήμοι πράγματι δυσανασχετούν, πνίγονται, δεν έχουν να πληρώσουν. Τους φορτώσαμε αρμοδιότητες, τους δώσαμε θέσεις, αλλά δεν τους δώσαμε χρήματα. Και αυτό είναι τραγικό. Αλλά χρήματα δεν υπάρχουν για κανένα τομέα. Αυτό πρέπει να το ξέρουμε όλοι μας.

Μέχρι τώρα και η Ν.Δ , αλλά και εμείς φωνάζαμε γιατί δεν είχαμε πρόσβαση στους αριθμούς. Τώρα που έχουμε σας λέω ότι η εικόνα είναι ανατριχιαστική. Ευελπιστώ όμως ότι αν δείξουμε την δέουσα και πρέπουσα αυτοπειθαρχία θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις.

 

 

 

 

 

Για την ημερομηνία των εκλογών

Αυτό το χαράτσι που τυραννά ολόκληρο τον λαό – δεν υπάρχει βουλευτής, ή δήμαρχος που να μην ενοχλείται από τους πολίτες – θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαμε τη δύναμη να είχαμε κάνει άρση του καμποτάζ ολοσχερώς, οπότε θα είχαν μπει στα ταμεία της χώρας 2 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή αναμένουμε να πάρουμε από το χαράτσι. Λύσεις υπήρχαν, ακόμα όμως υπάρχουν αντιρρήσεις. Επιτρέψτε μου να πω ότι εγώ πολύ θα ήθελα τις εκλογές – διαβάζοντας τις έρευνες και τις δημοσκοπήσεις της προσωπικής μου δημοφιλίας- αλλά δεν βλέπω ότι θα γίνουν μέσα στην ημερομηνία η οποία ετέθη, καθόσον δεν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε τον κύκλο των πραγμάτων που έχουν ανατεθεί στην νέα αυτή Κυβέρνηση. Άρα πρέπει να είμαστε όλοι σοβαροί και να στηρίξουμε πραγματικά την κυβέρνηση και όχι απλώς -αν θέλετε- με λόγους.

 

Για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών

Ένα θέμα για το οποίο δεν άκουσα τίποτε κ. Περιφερειάρχα, είναι ότι ανάμεσα στα θέματα που μας καίνε, είναι και αυτό των λαθρομεταναστών. Με ενημέρωσε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Καλαμάτας ότι 100 νέοι λαθρομετανάστες, έφτασαν σήμερα και πρέπει να τους ταΐσει και γενικά να τους περιθάλψει. Είναι ένα τεράστιο θέμα και γι αυτό επίσης χρεοκοπούμε, καθώς ίσως δεν ξέρετε, ότι το κόστος είναι 6 φορές το χαράτσι, δηλαδή 12 δισ. το χρόνο. Τα χρήματα που βγάζουν εδώ φεύγουν και πάνε στις χώρες καταγωγής τους. Λεφτά τους είναι, τίμια δουλεμένα λεφτά τις περισσότερες φορές, καμιά φορά και όχι, αλλά αυτή η διαρροή των 12 δισ. ευρώ που πάνε στο Πακιστάν, Αφγανιστάν και τις άλλες χώρες, θα μπορούσαν να είχαν αποσοβήσει το χαράτσι επί 6 φορές.

Είναι λοιπόν και αυτό ένα θέμα που πρέπει να το δείτε στο πλαίσιο της δράσης σας.

 

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση, τόνισε ότι υπάρχει μια καλύτερη πρόσβαση στη νέα κυβέρνηση, σε ότι αφορά στα Υπουργεία ευθύνης στα οποία συμμετέχουν άτομα του ΛΑΟΣ. “Πιστεύω ότι όλοι οι Υπουργοί, έχουν κάθε λόγο να δείξουν καλή διάθεση, προκειμένου η χώρα να βγει από το τέλμα.” κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε