28.12.2011,

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΜΠΑΡΟΖΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

  • 30 Νοεμβρίου 2011 09:00
  • Αριθμός σχολίων: 0

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΟΣ κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΗ

ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

 

Με επιστολή του  ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Νικόλαος Σαλαβράκος, η οποία απευθύνεται στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, επισημαίνει το πρωτοφανές γεγονός σχετικά με το χάρτη που έχει εξαφανίσει το ακριτικό μας νησί Καστελόριζο!

Υπενθυμίζεται ότι , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε χάρτη με τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης περιλαμβάνοντας ακόμη και τις αποικίες ορισμένων κρατών (Γαλλίας, Ολλανδίας) χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει στην ελληνική επικράτεια το νησί Καστελόριζο.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Σαλαβράκου προς τον κ. Μπαρόζο:

 

Προς: κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο

Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

Βρυξέλλες, 30/11/2011

 

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Σε διάφορες διαδικτυακές σελίδες αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε χάρτη με τις χώρες της Ευρωζώνης, ο οποίος συμπεριλαμβάνει ακόμα και υπερπόντια εδάφη/αποικίες ορισμένων κρατών (βλ. Ολλανδία, Γαλλία κ.λπ.) χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνει στην ελληνική επικράτεια το Ελληνικό νησί Καστελόριζο, το οποίο αποτελεί και το σύνορο της Ευρώπης προς Ανατολάς.

Επειδή η Ελληνική νήσος Καστελόριζο τους τελευταίους μήνες έχει γίνει αντικείμενο αρπακτικής διαθέσεως της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος, τέτοιου είδους παραλείψεις είναι, καθώς αντιλαμβάνεστε, ύποπτες και καταδικαστέες.

Σας καλώ λοιπόν να προβείτε άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για να αποσυρθεί από την κυκλοφορία ο νοθευμένος χάρτης της Ευρωζώνης και να αντικατασταθεί με χάρτη που θα αποκαθιστά την αλήθεια και θα αποτυπώνει το Καστελόριζο ως μέρος της ελληνικής Επικράτειας.

Σημειώνω ότι ο εν λόγω παραποιημένος χάρτης προκαλεί τα αισθήματα του ελληνικού λαού και δημιουργεί συνθήκες αναταραχής στη χώρα.

 

Με τιμή,

Νικόλαος Σαλαβράκος

Ευρωβουλευτής

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε