24.1.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA

« Απέναντί μου βρήκα έναν τοίχο. Θέλουν πάση θυσία υπογραφή και δεν υποχωρούν στο θέμα αυτό, αν και σε άλλα θέματα βρήκα πως υπάρχει μια δυνατότητα διαφορετικού χειρισμού τους». Αυτά δήλωσε αναφερόμενος στην χθεσινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA.

 

Δεν είναι πολιτικά κόσμιο να υπογράψω εγώ και όχι ο κ. Σαμαράς

Στην απαίτησή τους για το θέμα της υπογραφής είναι αμετακίνητοι γιατί φοβούνται πάρα πολύ,

μετά το θέμα του δημοψηφίσματος πως δεν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα μέχρι το 2015 έστω και αν περάσει από την Βουλή. Στην περίπτωση αυτή εγώ δεν βρίσκω πολιτικά κόσμιο να βάλω μία υπογραφή και να αφήσω «μετέωρο» στην απόφασή του τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα απαξίωνε έναν από τους δύο αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Τελικά όσον αφορά την δική μου συμμετοχή τους δήλωσα πως εγώ το ερχόμενο Σάββατο με ένα δικό μου άρθρο στην εφημερίδα του Κόμματος θα επιχειρηματολογήσω για ποιούς λόγους πρέπει να στηρίξουμε την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, πράγμα και το οποίο εδέχθησαν.

 

Κινδυνεύουμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε « Κούβα της Μεσογείου»

Αυτό το οποίο τόνισα χθες στην συνάντησή μου με τους εκπροσώπους της τρόικα είναι πως έτσι όπως επιμένουν τελικά ίσως θα πρέπει να πάρουν υπογραφές από την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα γιατί με την στάση τους θα κάνουν την αριστερά κυβέρνηση. Τότε οι δικές μας υπογραφές δεν θα έχουν πια καμία αξία. Είναι μια παράμετρος που δεν τους είχε θέσει ποτέ κανείς έως τώρα, πως με την στάση τους θα κάνουν κυβέρνηση την αριστερά, θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε « Κούβα της Μεσογείου» και φυσικά δεν ομιλώ για κόμματα της αριστεράς που συμφωνούν με την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη. Τα κόμματα αυτά θα έπρεπε κατά την άποψή μου να συμμετέχουν και στην κυβέρνηση.

 

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει

Πιστεύω πως θα πετύχει αυτή η κυβέρνηση. Ο χρόνος είναι πολύ μικρός και μας πιέζει. Μέχρι τις 29 Νοεμβρίου πρέπει να έχουν δοθεί λύσεις και να έχουμε πάρει την 6η δόση, χρήματα τα οποία έπρεπε να είχαμε από τον Σεπτέμβριο στα χέρια μας. Για να πετύχει όμως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να την στηρίξουμε όλοι μας, να δουλέψουμε και να σταματήσουμε να λοξοκοιτάμε στις ερχόμενες εκλογές.