12.11.2013,

Παπουτσής..«Η Ελλάδα δεν είναι «ο παράδεισος για τους παράνομους μετανάστες , ούτε αντέχει η κοινωνία να γίνει η αποθήκη των παράνομων μεταναστών της Ευρώπης».

Στείλτο Email

«Όσοι μετανάστες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ελλάδα είτε οικειοθελώς είτε με απέλαση», δηλώνει σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής. Τονίζει πως πρέπει αν σταλεί παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι «ο παράδεισος για τους παράνομους μετανάστες , ούτε αντέχει η κοινωνία να γίνει η αποθήκη των παράνομων μεταναστών της Ευρώπης».

Σημειώνει πως ο φράχτης στον Έβρο ….

προχωρά ενώ ολοκληρώνεται το δίκτυο με τις θερμικές κάμερες εκφράζοντας την ελπίδα πως θα τελειώσει στα τέλη Νοεμβρίου και δηλώνει ότι η ΕΛΑΣ εφαρμόζει ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ότι αφορά την εγκληματικότητα κάνει λόγο για επιτυχίες της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα ενώ σημειώνει «όσοι μιλούν γενικά και αόριστα, ουσιαστικά συνθηματολογώντας, για ένα σοβαρό και δύσκολο θέμα όπως είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, οδηγούν σε έναν επικίνδυνο λαϊκισμό. Επιδιώκουν πολιτικά οφέλη επιχειρώντας να μειώσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος».

Τονίζει πάντως, σε ότι αφορά στη στάση των ΜΑΤ, πως έχουν εντολή να επιδεικνύουν τον μέγιστο βαθμό ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης αλλά προσθέτει πως «η ήπια διαχείριση των κοινωνικών κρίσεων δεν δείχνει σε καμία περίπτωση μια αστυνομία ανίκανη αλλά αντιθέτως αποτελεί απόδειξη υψηλής εκπαίδευσης και επαγγελματισμού»

Τώρα εμείς που δεν βλέπουμε μείωση τη εγκληματικότητας αλλά μόνο αύξηση των λαθρομεταναστών στις γειτονιές της Αθήνας, είμαστε λαϊκιστές;