12.11.2013,

Το “άρμα” μάλλον είναι κάρο..

Στείλτο Email
Ψάχνονται και δε βρίσκουν τί τους φταίει οι πολιτικοί που αυτοαποκαλούνται “Κεντροαριστεροί” και ψαρεύουν σε θολά νερά από τη δεξαμενή των πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, μετά το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Γιάννη Δημαρά, άλλος ένας πολιτικός σχηματισμός χωρίς ταυτότητα έλαβε χώρα. Κυρίως απαρτίζεται από στελέχη που πρόσφατα αποχώρησαν από το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.. Κάτι τέτοιες προχειρότητες συμβάλουν μάλλον στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος.
Στη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού, υπό την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», προχωρούν διακόσιοι πενήντα πολίτες, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής, κ. Βασίλης Οικονόμου, αλλά και ο δημοσιογράφος, κ. Μάκης Γιομπαζολιάς.
Η διακύρηξή τους: “Με στόχο την ψύχραιμη, αξιόπιστη, προοδευτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και του λαού. Την συμβολή στη λύση τους, μέσα από έντιμες, καθαρές και συλλογικές κοινωνικές διεργασίες και πολιτικές πρωτοβουλίες. Που θα στοχεύουν στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και στην ενότητα της ευρείας Δημοκρατικής Παράταξης στην χώρα μας. Με σκοπό την διατύπωση προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης ώστε να υπάρξει θετική διέξοδος από την κρίση.

Απευθύνουμε πρόσκληση συστράτευσης σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, που θέλουν να αγωνιστούμε πολιτικά όλοι μαζί, ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, για να αποτινάξουμε το σαθρό καθεστώς των ξένων τοκογλύφων και των ντόπιων διαπλεκόμενων.

Να συμβάλλουμε στο ξεπέρασμα της κρίσης και στην δρομολόγηση ενός αύριο προκοπής και ευημερίας, που αξίζει στην όμορφη Πατρίδα μας, στον υπερήφανο λαό της και κυρίως στην νεολαία της.”

Η διακήρυξη αρχών και θέσεων της Κίνησης θα δοθεί στην δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού επικυρωθεί από την πρώτη πανελλαδική σύσκεψη μελών, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Κίνησης, Βασ. Κωνσταντίνου 2 , 1ος όροφος, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.