15.1.2012,

Συνάντηση Προέδρου Λαός κ. Γ. Καρατζαφέρη με το νέο Κινέζο πρέσβη κ. DU QIWEN

 

Συνάντηση διάρκειας 50 λεπτών είχε την Τρίτη 11/10/2011 ο Πρόεδρος του Λαός  κ. Γ. Καρατζαφέρης, με τον νέο πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα κ. Du Qiwen.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν διάφορα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Ο Κινέζος πρέσβης, δώρισε στον Πρόεδρο του Λαός  ένα αντίγραφο αγάλματος αλόγου του 5ου αιώνα π.Χ, περίοδος κατά την οποία οι Κινέζοι πολεμιστές, ήταν στενά συνδεδεμένοι με τα άλογά τους, ενώ ο Πρόεδρος του Λαός  δώρισε στον κ. Qiwen ένα αντίγραφο ελληνικής τριήρους.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Λαός , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλωσορίσαμε σήμερα τον πρέσβη της μεγάλης και φίλης χώρας της Κίνας. Ανταλλάξαμε απόψεις για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και δεσμευθήκαμε να επαναλάβουμε την συνάντηση αυτή. Η αλήθεια είναι ότι βρήκαμε ένα εξαιρετικά πρόσφορο έδαφος».

 

Από την πλευρά του ο κ. Du Qiwen δήλωσε:

«Είμαι ο νέος πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα. Αποτελεί μεγάλη χαρά μου να έλθω στην Ελλάδα. Η διακρατική σχέση, βρίσκεται σε μια περίοδο καλής αναπτυξιακής τάσης και στόχος μου είναι να προωθήσω την διμερή σχέση και φιλία.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ελληνική κοινωνία και όλα τα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του Λαός για την υποστήριξη τους στην προσπάθεια ανάπτυξης της διμερούς σχέσης, υπό τις καινούργιες συνθήκες.

Ευχόμαστε και μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την διμερή συνεργασία, ώστε να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα κοινά συμφέροντα των δύο λαών».

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε