15.1.2012,

Νέος εφιάλτης «στοιχειώνει» τους τραπεζίτες

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις σχετικά με την επόμενη μέρα της βελγο-γαλλικής τράπεζας Dexia βρίσκεται αυτή τη στιγμή το σύνολο του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Κατά συνέπεια, και του ελληνικού. Όλοι φοβούνται ότι μια ενδεχόμενη πτώση της Dexia, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως την απαρχή ενός φαινομένου ντόμινο, που θα συμπαρέσυρε το σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζικών ομίλων σε μια νέα δίνη.

Στην Αθήνα, οι τραπεζίτες, διατηρούν την ψυχραιμία τους, ίσως επειδή έχουν να υπερπηδήσουν άλλα, πιο άμεσα, εμπόδια. Όπως, για παράδειγμα, αυτό της BlakcRock.

Ωστόσο, το βλέμμα τους είναι στραμμένο στις εξελίξεις σχετικά με τηνDexia, που εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά σε έναν νέο ευρωπαϊκό εφιάλτη.

Κι αυτό γιατί, μόλις τώρα, γίνεται γνωστό ότι δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη τράπεζα που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, αλλά υπάρχουν κι άλλες, που ακολουθούν.

Μόλις χθες η UBS ανακοίνωσε την απομάκρυνση ανώτερων στελεχών της, λόγω του νέου κρούσματος κακής διαχείρισης στο dealing room, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κι άλλες μεγάλες τράπεζες αρχίζουν να μειώνουν επικίνδυνα τις γραμμές ρευστότητας προς θυγατρικές τους στο εξωτερικό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε