4.12.2011,

Συνάντηση για την αποχώρηση της BNP Paribas

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας σχετικά με την ξαφνική απόφαση αποχώρηση της BNP Paribas από την Ελλάδα και την απόλυση 100 εργαζομένων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Γιαν. Κουτσούκος, το Προεδρείο της ΟΤΟΕ, ο Σύλλογος των εργαζομένων, ο εκπρόσωπος της BNP Paribas στην Ελλάδα, καθώς και ο Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μασούρας, εκπροσωπώντας το Υπουργείο μετά την ενημέρωση της ΟΤΟΕ στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευαγ. Βενιζέλο.

Ο Υφυπουργός Εργασίας ζήτησε από την Τράπεζα να βρει λύσεις, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων όπως επίσης και την επανεξέταση της επιλογής της, ενώ ο Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, υπογράμμισε πως η Τράπεζα εκτός από δικαιώματα φέρει και υποχρεώσεις απέναντι στη χώρα μας έτσι οφείλει να είναι πιο προσεκτική σε ότι αφορά στις αναφορές της για τη χώρα μας .

Οι εργαζόμενοι έσπευσαν να αποδώσουν στην αποχώρηση της Γαλλικής Τράπεζας πολιτική χροιά επισημαίνοντας πως προσβάλλει αδιαμφισβήτητα τους εργαζόμενους, το τραπεζικό σύστημα, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη χώρα .

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε