27.10.2011,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΝΕΤ 105.8

«Δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα με τον κ. Παπανδρέου πρωθυπουργό. Ό, τι είχε να δώσει το έδωσε. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από την περιδίνηση που βρίσκεται.

Είπα στον κ. Βενιζέλο στην επικοινωνία μας ότι: “Όλα αυτά τα οποία ακούγονται και λέγονται δεν μπορεί να περάσουν με 150 ψήφους. Μην τολμήσεις με 150 να περάσεις το κατώφλι της Βουλής. Γιατί έχουμε σαφώς αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας. Δεν θα φθάσει ποτέ στη Βουλή”.

Η απάντηση του ήταν σαφής και ξεκάθαρη. Μου απάντησε ότι: “Θα πάμε με 180”».

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105.8 FM ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

 Εκχωρήσαμε την εθνική μας κυριαρχία

Μιλάμε σαφέστατα για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. Άλλωστε, τι κάνει ο κ. Ράϊχενμπαχ στη χώρα μας, καθώς και όλοι αυτοί οι «πραιτοριανοί» οι οποίοι έχουν ύφος, ρόλο και δράση Υπάτου ;

 Η προσωπική αποτυχία του κ. Παπανδρέου

Να σας θυμίσω ότι και στη περίπτωση του πρώτου Μνημονίου, ήμουν ο μόνος ο οποίος φώναζα, εντός και εκτός Βουλής, την ανάγκη να περάσει με 180. Ψήφισα μόνο το άρθρο 1 για να πάρουμε τα χρήματα και να μην πτωχεύσει η χώρα. Ακόμη και τώρα, σχεδόν 20 μήνες μετά, δεν έχω ακούσει από κανέναν καμία εναλλακτική πρόταση για να μην πτώχευε η πατρίδα μας. Ήταν ένας μονόδρομος σοβαρότητας, αυτή η απόφαση μας.

Από τότε φώναζα και τόνιζα την ανάγκη να συσταθεί μια οικουμενική κυβέρνηση για να αντιμετωπισθεί η κρίση που εξελισσόταν και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν είχε δείξει δείγματα αυτής της αποσύνθεσης που βιώνουμε σήμερα. Τώρα που δοκιμάστηκε και είδαμε ότι δεν τα καταφέρνει, λέμε: “Μέχρι εδώ και μη παρέκει. ”.

Εάν τότε είχε εφαρμοστεί σωστά το Μνημόνιο, και αυτά τα οποία προσπαθεί να κάνει τώρα, τα είχε κάνει τότε – η χώρα σήμερα βρίσκεται πρακτικά σε κώμα – , δεν θα είχαμε φθάσει σε αυτή τη δεινή κατάσταση. Ήταν προσωπική αποτυχία του κ. Παπανδρέου.

 Απλός θεατής στη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Σαμαράς …

Υπήρξε μια προσωπική, ισοπεδωτική τοποθέτηση προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά, από τον κ. Πρωτόπαπα. Δεσμεύθηκα ότι θα ψάξω να βρω το ηχητικό ντοκουμέντο από την παρέμβαση του κ. Σαμαρά στη Σύνοδο του Λαϊκού Κόμματος, και θα το παίξω στην εκπομπή μου. Κοίταξα προς την πλευρά της ΝΔ για να με βοηθήσουν. Δεν είδα ανταπόκριση. Ξαφνικά, κατάλαβα ότι κάτι “περίεργο” συνέβαινε. Ζήτησα την συνδρομή των ανθρώπων μου στις Βρυξέλλες και αλλού, αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ηχητικό ντοκουμέντο. Κοίταξα όλα τα blogs, έψαξα όλα τα Μέσα, γιατί νόμιζα ότι ήταν κακή πρωτοβουλία του κ. Πρωτόπαπα.

Προφανώς, δεν μίλησε ο κ. Σαμαράς.

Πίστευα ότι είχε μιλήσει. Στο κάτω – κάτω, εμείς είμαστε οι “πρωταγωνιστές και το πρόβλημα”. Εννοείται, ότι πήγε στη Σύνοδο για να υπερασπισθεί και να μιλήσει για τα συμφέροντα της χώρας μας. Είχε πάει όμως, σαν απλός θεατής ο κ. Σαμαράς…

Πίστευα ότι είχε μιλήσει και παρασύρθηκα. Για αυτό το λόγο και υποσχέθηκα ότι θα έπαιζα το ηχητικό σήμερα.

Πρέπει να έλθει με 180 η νέα δανειακή σύμβαση

Εάν έλθει με 153, πολύ φοβούμαι ότι η κυβέρνηση θα κάνει τη ζωή της πολύ πιο δύσκολη. Βλέπω εξελίξεις στα “Νικολοβάρβαρα”, εάν τελικά ληφθεί απόφαση.

Η Ευρώπη είναι διαιρεμένη. Οι ηγέτες της δεν μιλούν καν μεταξύ τους. Συνεννοούνται μέσω τρίτων η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί. Βρίζονται, ειρωνεύονται και μιλούν υποτιμητικά για τους άλλους εταίρους. Διαλύεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η Ελλάδα προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε αυτό το σκηνικό της διάλυσης. Δεν ξέρω πόσο θα επιβιώσουμε για να βρούμε τον σωστό δρόμο. Αλλά, ο σωστός δρόμος δεν βρίσκεται από τους τρίτους. Βρίσκεται από εσένα. Όπως και οι άλλοι, έτσι και ο κ. Σαμαράς είναι απλοί θεατές.

Η Ελλάδα δεν γνωρίζει το συμφέρον της

Άκουσα τον κ. Πρωτόπαπα να λέει να ψηφίσουμε το καλό. Όμως, κανείς τελικά δεν ξέρει ποιο είναι το καλό. Είναι το 21% κούρεμα καλό, ή το 60% κούρεμα καλό;

Αλλά, μας λένε: “Ό, τι και να έλθει, θα είναι καλό…”.

”Καλό είναι αυτό το οποίο θα μας πει η κ. Μέρκελ”. Έχει πάψει να υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακούσατε καθόλου όλες αυτές τις κρίσιμες και σημαντικές ημέρες να μιλά ο Πρόεδρος της ΕΕ; Που είναι αυτός; Στην ουσία και στη πράξη, κάνει κουμάντο η κ. Μέρκελ. Επιβάλει ό, τι θέλει ως «η πλουσία κυρία της Ευρώπης».

Δεν αντιδρούν οι δικοί μας. Δεν ξέρουν τι θέλουν οι κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου. Ποιο είναι το καλό για τη χώρα μας; Τι θέλουμε και τι επιδιώκουμε; Τι πάμε για να πετύχουμε και να επιδιώξουμε;

Θα μας παρουσιάσουν ως «καλό» αυτό το οποίο θα τους δώσουν και αποφασίσουν αυτοί. Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Αν υλοποιηθούν τελικά οι συμφωνίες για το κούρεμα, οι ελληνικές τράπεζες θα κρατικοποιηθούν αρχικά, και στη συνέχεια, θα «ευρωποιηθούν» και θα περάσουν σε ξένα χέρια και συμφέροντα.

O εναλλακτικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κρίση

Η εναλλακτική λύση για να αντιμετωπίσουμε και να δούμε πως θα βγούμε από την κρίση, είναι να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι οι 5 πολιτικοί αρχηγοί, οι μεγάλοι τραπεζίτες και ίσως και άλλοι παράγοντες, και να συζητήσουμε καταρχήν, τι μας συμφέρει και τι επιδιώκουμε σαν χώρα. Να καθίσουμε να μιλήσουμε, να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε. Που είναι το παράλογο;

Αυτό που συμβαίνει σήμερα με την χώρα μας είναι τρελό. Πάμε στη Σύνοδο και δεν γνωρίζουμε τι μας συμφέρει σαν χώρα.

Ληστεύουν και λεηλατούν τον πλούτο της πατρίδας μας

Οι ευρωπαίοι από κάποια στιγμή και μετά, κατάλαβαν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είναι για “ψηλό παιχνίδι”, και οργάνωσαν μια “σπείρα”. Ετοιμάζουν την μεγάλη ληστεία και λεηλασία του ελληνικού πλούτου. Αξιολογούν όλη την περιουσία του ελληνικού κράτους 125 δισ. ευρώ μέσω του σχεδίου ΕΥΡΗΚΑ, θέλουν να την δώσουν σε μια off shore εταιρεία. Τραγικά πράγματα. Ληστεύουν και λεηλατούν τον ελληνικό πλούτο.

Κάποιος πρέπει να μιλήσει και να αντισταθεί. Έχει αρχίσει η μεγάλη λεηλασία σε βάρος της πατρίδας μας.

 

Η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ για την έξοδο από τη κρίση

Να τους πούμε ξεκάθαρα τι μπορούμε και δεχόμαστε, και τι δεν μπορούμε. «Πέφτω και πέφτετε και εσείς μαζί μου». Να μας δώσουν μια περίοδο χάριτος 5 ετών για να προσαρμοστούμε και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Θα συσσωρευτεί όλο το χρέος μας σε ένα νέο ομόλογο. Θα σας πληρώνουμε 10 δισ. ετησίως. Αυτά μπορούμε.

Να μάθουμε να ζούμε με αυτά που παράγουμε

Μάθαμε να ζούμε με δανεικά. Μπορούμε να ζήσουμε σαν χώρα με αυτά τα οποία παράγουμε; Είναι μεγάλο και σημαντικό αυτό το ερώτημα. Ισχυρίζομαι ότι είναι πάρα πολύ σκληρό. Αλλά, εν ανάγκη, θα χρειαστεί να γίνει και αυτό.

Να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο, αποδοτικότερα και παραγωγικότερα για να μπορέσουμε να ζήσουμε τα παιδιά μας. Τώρα ζούμε τα παιδιά μας με δανεικά. Όταν τελειώσουν τα δανεικά, θα φθάσουμε στο γκρεμό. Γιατί δεν προετοιμάζουμε τον Ελληνικό λαό;

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε